01. 04. 2017.

BAJADERA TORTA GOTOVA ZA POLA SATA :)



Odlična bajadera tortica, gotova za pola sata, ali bez obzira na njenu brzinu, fantastičnog je okusa. Neće vam trebati puno vremena, a dobit će te veoma simpatičnu i ukusnu bajadera tortu. Naravno vaša djeca će uživati u njoj, ali ni mi malo stariji nećemo bježati od nje, i mi ćemo i više nego uživati.


POTREBNO JE:

310 gr keksa – mljevenog
375 gr margarina
390 gr prah šećera
čokolada za kuhanje
250 gr oraha – mljevenih
1 šolja soka od narandže
pola litra mlijeka
2 kesice pudinga od vanilije
2 kesice šlaga


PRIPREMA:

Kora 1

U velikoj posudi umutiti 310 gr keksa,125 gr margarina (istopljenog),130 gr šrah šećera,100 gr čokolade (istopljene) i malo narandžinog soka.

Sve dobro dobro umutite i ostavite u frižider.

Kora 2

zatim u drugoj posudi umutiti 250 gr oraha,125 gr margarina,130 prah šećera i ostatak soka od narandže.

I to posptemire u frižider da se stegne.


Kora 3

U pola litra mlijeka skuhajte 2 kesice pudinga i 4 kašike šećera.

Ohladite smjesu i dodajte 125 gr margarina i 130 gr prah šećera.

Na tepsiju redajte prvu koru,zatim preko drugu i na kraju treću,a na treću namažite umućenu šlag kremu,te dekorišite po želji.


Pospite sa krupnijim komadićima orahaha.

coolinarika.com

PRIJE NEKOLIKO DANA U ZGRADU SE USELIO MLADI BRAČNI PAR S DVOJE DJECE...



U zgradu je doselio mladi bračni par s dvoje djece. Ja sam trudna 7 mjeseci i živim na petom katu zgrade bez lifta, a oni su na četvrtom. Taj dječak me uvijek lijepo pozdravi na stubištu. Neki dan ga sretnem kako školsku torbu nosi na prsima, a ne na leđima.



Pitam ga šta radi, a on mi kaže da je u kazni. Pitam zašto. Kaže da ga je mama kaznila jer mi koji dan prije nije pomogao s vrećicama kad smo se sreli, pa sad nosi torbu na prsima i ide gore dole po stubištu da bi shvatio kako je meni teško kao trudnici..



Od tada svaki dan mi kucne na vrata i pita kako sam i treba li mi nešto iz dućana. Duša mala prekrasna. Jedva čekam svoju bebu kad vidim da ima tako drage djece.

ispovesti.com / komicnistatusi.com

HOĆE ŽENA DA SE RAZVEDE OD MUŽA I RAZGOVARA SA SVOJIM ADVOKATOM



– Pije li vaš muž?

-Ne, ne pije

– Droga?

– Ma nema ON pojma šta je droga.


– Malo zarađuje?

– Ne, ima platu dvije hiljade eura.

– Tuče li vas?

– Ne, ne pada mu na pamet!

– Ne brine se o djeci?”

– Vrlo se brine o njima.


– Vara vas?

– Nikad me nije prevario, nije on takav.

– Ne pomaže vam u kućI?

– Pomaže. Radi mnogo stvari

– Pa koji je onda razlog za rastavu draga gospođo? – Sve on to radi, ali da ga vidite s kojim izrazom lica...

TORTA SA SEZONSKIM VOĆEM, MOJA PRIJATELJICA JE ČUVALA OVAJ RECEPT DOK JOJ NISAM JEDAN DAN UKRALA


Sastojci
Biskvit:
  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica burbon vanilin šećera
  • 2 kašike brašna mekog tip 400
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike mlevenih pečenih badema




Vanila krema:
  • 320 g (2 čaše) kisele pavlake
  • 160 g (1 čaša) slatke pavlake
  • 8 g (1,5 kašičica) želatina u prahu
  • 3 kašike meda
  • 3 kašičice komadiće bele čokolade
  • 10 kapi arome butter vanila Dr Oetker
Fil od šumskog voća:
  • 150 g mrznutog šumskog voća (ili sezonskog voća)
  • 200 ml vode
  • 1 kesica pudinga sa ukusom šumskog voća (ili puding od jagoda)
  • 4 kašike šećera
Mus od bele čokolade:
  • 200 g bele čokolade
  • 325 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
Priprema:
Biskvit
1.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
2.
Belancima dodati šećer i vanilin šećer i umutiti mikserom u čvrst šne.
3.
Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
4.
Žicom umešati bademe.
5.
Peći na 180 stepeni 10 minuta u kalupu obloženom pek papirom. Peče se dok ivice biskvita ne porumene. Ceo biskvit ostaje svetao.
6.
Pečen biskvit dok je još vruć odvojiti od pek papira, umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi.
7.
Biskvit je pečen u kalupu prečnika 26 cm. Pošto se u toku pečenja prečnik biskvita smanji, nakon hlađenja stavljen je u kalup prečnika 24 cm u kom je cela torta pravljena.
Vanila krema
1.
Želatin preliti sa 5 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2.
Kiselu pavlaku, slatku pavlaku i med izmešati mikserom.
3.
Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri, dodati 3 kašike smese od pavlake, mešati uz zagrevanje dok se smesa ne ujednači i uliti u ostatak smese od pavlake. Izmešati mikserom.
4.
Umešati komadiće bele čokolade i aromu vanile.
5.
Premazati preko biskvita i staviti u frižider da se hladi pola sata.



Fil od šumskog voća
1.
Vodu sa šećerom zagrejati do ključanja.
2.
Odmrznuto voće usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dobije se oko 200 ml kaše. Dodati vode da bude ukupno 250 ml.
3.
Prašak za puding dobro izmešati sa kašom da ne ostanu grudvice od praška i uliti u ključalu vodu. Nastaviti sa zagrevanjem na jačoj vatri uz neprestano mešanje žicom dok se masa ne počne zgušnjavati, zatim smanjiti vatru i zagrevati još 2 – 3 minuta uz neprestano mešanje.
4.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature, povremeno mešajući da se ne uhvati korica na površini fila.
5.
Kašiku po kašiku fila stavljati preko kreme od vanile, lagano razmazati i ostaviti u frižideru da se stegne.
Mus od bele čokolade
1.
Čokoladu otopiti (ja sam je otopila u mikrotalasnoj pećnici).
2.
Zagrejati slatku pavlaku sa šećerom (da bude vrela a da ne proključa) i dodati joj otopljenu čokoladu. Nastaviti sa zagrevanjem uz mešanje dok se ne dobije ujednačena glatka sjajna sirupasta tečnost.
3.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature i dobro umutiti mikserom.
Mus bude skoro tečan pre nanošenja na tortu i hlađenja u frižideru. Hlađenjem u frižideru se stegne, bude mekan kao šlag, ali ne redak da će curiti sa torte. Ako se plašite da je preredak, nakon mućenja mikserom, stavite ga 15-ak minuta u frižider i ponovo umutite mikserom, pa ćete videti kakve je konzistencije.
4.
Premazati preko fila od šumskog voća i ostaviti u frižideru najmanje dva sata.
5.
UŽIVATI!
6.

GRČKI KOLAČIĆ GOTOV ZA ČASAK :)


Grčki kolač, gotov za časak. Opasno ukusan kolačić, koji će vam se odmah dopasti. Preporučujemo vam ga za bilo koju prigodu, jer se nećete pokajati. Vaša djeca će ga također veoma brzo zavoljeti, a možete ga napraviti i kada su najzahtjevniji gosti u pitanju.


Sastojci:

– 1,5 l mlijeka
– 4 želatine
– 300 g šećera
– 1 l slatkog vrhnja
– 200 g čokoladnih napolitanki
– 2-3 rebra čokolade za kuhanje
– 300 g petit keksa
– 100 g čokoladnih mrvica


Priprema:

Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom. U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi. Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.

Smjesu podijeliti na tri dijela:

1. dio ostaviti bijel

2. dio dodati zdrobljene napolitanke (možete i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade

3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni) duboku tepsiju (35x45cm) obložiti alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.


Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom.

Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom. Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne. Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača.

Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.

Izvor: coolinarika.com

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design