15. 04. 2017.

VAŠA OMILJENA TORTA ZA SVE PRILIKE - BINGO TORTA




Bingo torta, kao što vidite odlično iizgleda, ali je još boljeg okusa, pogodna za sve prilike. Toplo vam preporučujemo da je pravite za sve prilike, jer će se svima dopasti. Nadamo se da ćete je staviti na vašu listu kada sledeći put budete htjeli praviti neku poslasticu.

Sastojci:
Biskvit:
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 3 kašike ulja
  • 7 kašika mljevenih oraha
  • 1 kašika kakaa
  • 6 kom jaja
  • 1 kom prašak za pecivo

Krema:
  • 400gr šećera
  • 1 kašika gustina
  • 4 kom pudinga od vanilije
  • 250gr margarina
  • 150gr mljevenog keksa
  • 150gr otopljene čokolade
  • 1/2l vrhnja za šlag
  • fanta naranča
  • jaffa keks
  • piškote
  • 1,5l mlijeka
Priprema:

Biskvit:
1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.


Krema:
1. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
2. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.


receptizapet.blogspot.ba

PRAVA POSLASTICA KOJA SE NE PEČE, A TREBAJU VAM SAMO 4 SASTOJKA


Odličan kolačić za koji vam neće biti potrebno mnogo vremena, a napravit ćete nešto nevjerovatno, što će sve oduševiti. Ukoliko vaša djeca vole slatkiše, ova poslastica će ih uistinu oduševiti.

Za pripremu ove torte biće vam potrebni sledeći sastojci:
– 250 gr mevenog Plazma keksa
– 100 gr puter
– 400 gr „Nutele“ („Eurokrema“)
– 500 gr sira „Filadelfija“ (ili drugi krem sir)

Priprema:
Sjedinite puter sa 1 supenom kašikom „Nutele“ i dobro otopite na vodenoj pari (ili u mikrotalasnoj pećnici). Ovom mešavinom prelijte mleveni keks. Ostavite u frižider. Pomješajte ostatak „Nutele“ sa „Filadelfija“ sirom pomoću miksera. Dobijenu smjesu, takođe, ostavite u frižider. Izvadite iz frižidera vašu osnovu za tortu. Stavite je u kalup.Dobro je poravnajte, koristeći čašu. Odozgo stavite smjesu od sira i čokoladnog krema, dobro je raspoređujući po osnovi.

Ostavite tortu u frižider na 20-ak minuta da se spoje. Kada je probate uvijetit će se u ovaj nevjerovatan spoj okusa :D

receptizapet.blogspot.ba


TAJNI RECEPT MOJE TETKE ZA PRIPREMU MEDENIH TULUMBI, KOJIH VAM NEĆE BITI DOSTA

Rezultat slika za tulumbe

Svi ih volimo i rado jedemo, tako da vam ovaj put donosimo tajni receptić za tulumbe, koji će vas još više oduševiti. Napraosto ćete uživati u svakom zalogaju, koji će vam se topiti u ustima. Stari, ali tradicionalni recept, koji vas neće ostaviti ravndušnim, stoga se nadamo da ćete ga isprobati.


Sastojci:

Tijesto:
  • 500 g Brasna
  • 400 ml Vode
  • 150 ml Ulja
  • 5 Jaja
  • 1 kasika Secera
  • 1 mala kaskicaca Soli
  • Ulje za przenje
Agda:
  • 1 Litar Vode
  • 600 g Secera
  • 1/2 Limuna
Priprema:
1. Staviti vodu,ulje,secer i sol da prokuha. Kad prokuha ugasiti sporet pa dodati brasno i mjesati da bude gusca smjesa. Ostaviti smjesu da se ohladi. Kad se smjesa dobro ohladi stavljati jedno po jedno jaje i mjesati dobro da se smjesa ujednaci.Znaci ne smije biti trag jaja.

2. Stavljati smjesu u kalup za tulumbe i praviti zeljene oblike vece ili manje na ne tako vruce ulje. Temperatura treba biti manja nikako jaka. Prziti ih nekoliko munuta da dobiju lijepu zuckastu boju. Pazite da vam ne izgore.

3. Napraviti agdu tako sto ce te staviti vodu,secer i limun da se kuha sve dok se secer ne ukuha.Agda je gotova kad polako klizi sa kaske.Ostaviti agdu da se ohladi. Vruce tulumbe tj. iz tave stavljati u hladnu agdu. Ostaviti nekoliko minuta pa ih onda stavljati u zeljenu posudu.

Napomena:
Tulumbe trebaju da budu tvrde s vana a malo vise prazne unutra. I jos nesto, u ovaj recept ne ide prasak za pecivo tako da znate da nisam zaboravila da ga stavim u sastojke.

receptizapet.blogspot.ba

ČUVAO SAM SE ZA ONU PRAVU KAKO BI SE REKLO, I UPOZNAO SAM JE, SVIDJELA MI SE


ČUVAO SAM SE ZA ONU PRAVU KAKO BI SE REKLO, I UPOZNAO SAM JE, SVIDJELA MI SE ĆIM JE PROGOVORILA, LIJEPA, PAMETNA, ZABAVNA I ONO SVE ŠTO CURA TREBA IMATI. PROHODALI SMO I SVE SUPER DOK NIJE DOŠLO DO IZRAŽAJA TO ŠTO SAM JA SIROMAŠAN A ONA BOGATA,
JA SE TRUDIO STUDIRATI ALI MORAO SAM I RADITI, ODUGOVLAČIO SAM GODINE JER JE BILO TEŠKO S POSLOM ALI POLAGAO SAM ISPITE. JEDNOM JOJ JE PUKLO PREKINULA SA MNOM I BOLJELO JE JAKO.


Prekid kao prekid je bolio ali ne kao njena rečenica koju je izjavila. “Voljela bi da se nađemo za 30 40 godina da porazgovaramo i vidimo ko je kako završio.”


 A eto u 2 godine kako je prošlo ja sam fakultet rješio, išao na razne seminare i edukacije, dobio dodatne diplome i životopis nisam trebao nigdje slati. Radim u visokoj staklenoj zgradi, sam svoj ured, službeni Mercedes i 4 znamenkastu plaću u eurima tu doma.. a ona, ona je pala na fakultetu, zatrudnjela s frajerom koji ju je ostavio nakon i živi na grbači bogatih roditelja… zato “draga” hvala ti na motivaciji..

ispovesti.com

SVI ĆE VAM TRAŽITI KOMAD VIŠE - FAMOZNI DESERT GOTOV ZA PAR TRENUTAKA


Brz i prije svega veoma jednostavan voćni desertić, koji će se svima dopasti, jer je zaista osvježavajući. Nakon napornog radnog dana ovaj kolač će vas oraspoložiti i osjvežiti :)) Nadamo se da ćete naš današnji savjet poslušati, i napraviti ovaj voćni desertić.

Sastojci:
  • 6 bjelanjaka
  • 200 grama šećera
  • 1 kašika jabučnog octa
Krema:
  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • 200-300 grama kremastog sira
  • šećer po ukusu
  • maline
Priprema:

Izmiksajte bjelanjke, dodajte malo po malo šećer dok se ne rastopi te jabučni ocat.

Smjesu isresite na pek papir, koji ste prethodno stavili u tepsiju u kojoj ćete peći.

Pecite 35 min. na 160 stepeni.

Izmiksajte šlag, dodajte sir i šećer po želji te namažite koru čim se malo ohladila.

Poslažite maline.

Zarolajte koru, te stavite u frižider da se dobro ohladi.

receptizapet.blogspot.ba


Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design