06. 04. 2017.

OŽENIO SAM SE BRZO, ZALJUBIO SE, I TO JE BILO TO, I MOGU VAM REĆI DA SAM PRESRETAN, JER...



Ja sam sretan čovjek. Oženio sam se brzo, na prvu loptu. Znao sam da je ona ta. Pogodio sam. Radi kao i ja ali joj nije teško da posle posla zasuče rukave i napravi kiflice, napravi gibanicu, tulumbe, princes krofne, vanilice.



Često ustane u 5.30h ujutru da mi pripremi palačinke ili ispeče neke integralne stvari u rerni koje volim, pa tek onda ide na posao.

Pošto radim do 17h na posao svakog dana nosim i verujte mi nimalo ne zavidim kolegama koji u pauzi idu da kupuju ručak.

Kuća nam blista koliko je čista. Ni na šta je ne tjeram već ona sama kaže: znam kako se ponaša prava žena i kako kuća treba da izgleda.



Često i ja njoj pripremim nešto i sretan sam kada vidim njen osmeh.

Mislio sam da ovakve djevojke ne postoje, da to samo može biti u filmovima i nekim bajkama, ali evo, ona ipak postoji, i oženjen sam njome.

Cijenim je i poštujem jako puno. Ne bih je prevario ni za šta na svijetu.



Pored kuhinje kao osoba je takva da sam njenoj majci barem 500 puta se zahvalio kako je vaspitala kćerku.

ispovesti.rs

RECEPT ZA LIJEČENJE ŠTITNE ŽLIJEZDE IZ RUSKE NARODNE MEDICINE




Dosta ljudi pati od poremećaja štitne žlezde, gde ona ne proizvodi dovoljno hormona, a uzrok je uglavnom hronična autoimuna upala te žlezde. Posledice ovog stanja, zvanog hipotireoza, mogu se odraziti na zdravlje celokupnog organizma.



Osobama koje pate od hipotireoze, ruska narodna medicinapreporučuje sledeći jednostavan recept.

On sadrži samo dva sastojka koja je vrlo lako nabaviti.

Ruske kapi za hipotireozu – RECEPT:

U proleće, uberite 15 mladih borovih šišarki (veličine od 3-5 cm). Sameljite ih što je moguće sitnije. Prelijte ih s 50 ml kvalitetnevotke ili domaće rakije i ostavite da odstoje u poklopljenoj tegli deset dana. Nakon toga procedite tečnost.


Primena:

Pijte po 5 kapi tri puta dnevno. Kura treba da traje 3 nedelje.

Kako ove kapi utiču na zdravlje:

Poznata su nam lekovita svojstva raznih trava, povrća i voća, međutim i zimzeleno drveće ih takođe ima. Bor se od davnina koristi u narodnoj medicini u lečenju reume i za pročišćavanje disajnih organa, kao i za lečenje kašlja i plućnih oboljenja, pa i hipotireoze.

Bor je jedan od najrasprostranjenijih četinara i svi delovi ovog drveta imaju lekovito dejstvo. Lekovita svojstva bora mogu se koristiti tokom cele godine, a najdelotvorniji je kada se njegovi lekoviti delovi skupljaju tokom proleća.

Postoje mnoge vrste ovog zimzelenog drveta, a od svih vrsta najčešći na našim prostorima su crni i beli bor. Crni bor se može prepoznati po svojim tamnozelenim iglicama i kupastom obliku krošnje. Beli bor ima iglice srebrnkaste boje i koru narandžasto-smeđe boje.



Lekovita svojstva imaju iglice bora, mladi izdanci, mlade šišarke, smola i kora. Iglice se koriste sveže, jer se njihovim sušenjem gubi vitamin C, kojim je ovaj četinar bogat. Malo je poznato da je lekovitost iglica veća i do 80 odsto, ako se iglice izlome na manje delove, nego cela iglica.

Šišarke bora se upotrebljavaju dok su mlade, veličine od 3-5 cm, jer njihovim daljim zrenjem poprimaju drvenasti oblik i gube sva lekovita svojstva. Mlade šišarke sadrže eterična ulja, bogate su vitaminom C, sadrže lekovitu aromatičnu smolu i veliki broj antioksidanasa. Imaju alkalno dejstvo. Sve ovo ih čini odličnim sastojkom ove moćne ruske tinkture za poboljšanje stanja hipotireoze.

srbijadanas.com

05. 04. 2017.

NEVJEROVATNI KREMASTI EKLERI KOJI NESTAJU, A GOTOVI ZA TILI ČAS :)))



Nevjerovatni kremaasti kolačić, Ekleri, koji su gotovi za nekoliko minuta. Brzi i jednostavni kolačići, koje ćete jako brzo zavoljeti. Dobra stvar je u tome da su jako jednsotavne i brze za napraviti. Djeca će naprosto uživati, u ovom kremastom desertiću, a možete ih poslužiti i gostima. Zašto da ne!



Sastojci za tijesto:

200ml vode

100 ml ulja

6 punih kašika oštrog brašna

3-4 jaja


Priprema:

Brašno zakuhati u vreloj vdi i ulju, u mlako dodati jedno po jedno jaje. Istisnuti na pek papir špricom duguljaste oblike.

Peći ih na 200 stepeni oko pola sata. Kada ih ispečete, sijecite ih sve na pola, a zatim dodajte fil i spojite ih, i vaše EKLERI su gotove.



Fil:

600 ml mleka

2 pudinga od čokolade

100 grama šećera


Priprema:

U ohladjeno umiksati 100 grama margarina i kašiku,dvije umućene slatke pavlake. Po želji se preko fila od čokolade može dodati umućena slatka pavlaka.




shamburov.ru

Mlečna čokoladna torta

mlecna cokoladna torta
Jedna prava dečija torta sa  čokoladnim kremom u kojem je mlečna čokolada i da bi sve još bilo sočnije i ukusnije kore smo prelili mlečnim prelivom.

Kore ili pečete ili kupite gotove, kako vam je lakše. Ukoliko kupujete to su kakao Vincinni kore, one manje, dimenzija 26 x 19 cm, a ukoliko se odlučite za velike kore onda uzmete jednu ipo meru za fil.

Ako pečete kore, dimenzije pleha 30 x 20 cm, sastojci:
8 jaja
8 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike vode
8 kašika brašna


2 pune ili 3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo

Preliv:
250 ml slatke pavlake
100 ml mleka
200 gr mlečne čokolade

Fil:
1,2l mleka
7 punih kašika gustina
7 kašika šećera
200 gr mlečne čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu

Priprema:
Ako koristite gotove kore prvo pravite fil, pa preliv. Ako pečete kore onda prvo pečete kore, fil pa preliv.. Ulupati penasto belanca pa ddoavati šećer uz mućenje dok se ne dobije jaka i sjajna pena.

Zatim dodati vodu i nastaviti mutiti. Žumanca pa ulje postepeno dodavati. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom ili žicom. Istresti celu masu u obložen pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče. Kada stavite da se peče smanjiti na 180. Peći oko 25 minuta. Testirati čačkalicom. Pečen i ohladjen biskvit preseći na tri jednaka dela vodoravno. Pomešati 200 ml mleka, gustin i šećer a ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokolade, mešati da se otopi pa staviti foliju i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa dodati pola ohladjenog fila, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti. Za preliv zagrejati slatku pavlaku i mleko. Kada provri skloniti sa vatre id odati izlomljenu mlečnu čokoladu. Mešati dok se potpuno ne sjedine i izgleda kao glazura. Ostaviti da se ohladi. Ovaj preliv će se brzo ohladiti jer ga nema puno. Možete povremeno da promešate. Za slaganje torte najbolje ako imate tepsiju dimenzija kao kore ili sličnih jer onda u nju možete da stavite foliju ili kesu i lako slažete tortu jer je dosta mekana i kremasta. Ako slazete u tepsiju stavite prvu kor i prelijte bogato sa trećinom preliva, sačekajte da upije pa stavite pola fila, drugu koru, prelivanje i čekanje da upije, ostatak fila i onda bi trebalo da treći koru prelijete sastrane pa je okrenete naopako na fil. Upakujete lepo i stavite preko noći u friđider. Ako slazete na tacnu moate biti malo pazljiviji i strpljiviji jer je fil kremast a kore vazdusaste. Kada budete mazali fil ne mazite do ivica nego ostaite oko 1cm nenamazano ukoliko krene da se pomera kada poklopite korom, tako nece iscureti nego otici taman do ivica.
Rezultat slika za Mlečna čokoladna torta
Rezultat slika za Mlečna čokoladna torta

DA LI STE PROBALI DAMSKE POLJUBCE :)



Damski poljubci, jednostavni i tako ukusni. Btzo ćete ih napraviti, i već za nekoliko minuta imati ih na svojoj trpezi spremne za jelo. Preporučujemo vam također da navečer napravite tijesto za njih i ostavite ga preko noći u frižideru. Kada tijesto preko noći odstoji u frižideru, onda bude još ljepše i ukusnije. Vaša djeca će ih ponajviše jesti, jer su sitni i neće napraviti veliki nered. (Nadajmo se :))). Odličnu za zabave i blagdane, a naravno i neke važnije prijeme, jer uistinu imaju jako bogat okus.



Sastojci:

150 gr brašna

150 gr mlevenog lešnika

110 gr margarina ili maslaca

110 gr šećera

prstohvat soli

70 gr čokolade



Priprema:

Prosijati brašno pa mu dodati mljevene lješnike, so i omekšali margarin ili maslac. Od datih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti oko 3h u frižider.

Izvaditi tijesto pa oblikovati kuglice malo veće od veličine lješnika, trebalo bi da je svaka kuglice po 7 gr, ali ne morate sada svaku vagati.

Poslagati u pleh i staviti da se peku oko 20 minuta u prethodno zagrijanu rernu na 160 stepeni.



Moraju da ostanu bijele i možda će vam se činiti nepečene jer su mekane ali jesu, samo ih ostavite da se ohlade.

Čokoladu otopiti na pari pa spajati po dvije loptice.



zlatnirecepti.work

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design