05. 04. 2017.

Čokoladna kokos fantazija

cokoladna kokos fantazija
Sastojci za kore:
6 jaja
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna


2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
3 kašike mleka
3 kašike ulja

Fil:
1 l mleka
1 puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika gustina ( može biti i sve gustin , onda 8 kašika )
6 kašika šećera
100 gr kokosa
300 ml slatke pavlake ( mnogo je lepo sa njom, ali ako ne  želite onda 250 gr maslaca )

Čokoladni krem ( ganache ):
250 ml slatke pavlake
150 gr čokolade

Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet umutiti. Dodati mleko i ulje uz mućenje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve izmešati varjačom ( ne mikserom ) U pleh prečnika 23, 24 cm staviti papir i istresti celu smesu. Staviti da se peče na 200 stepeni 10 minuta pa smanjiti na 180 i peći još 15 minuta.

Isklučiti rernu i ostaviti da se tako sve zajedno hladi još 15 minuta. Izvaditi koru i ostaviti da se hladi. Ohladjenu koru iseći na tri jednaka dela. Ukoli ne želite da sečete il ine znate možete da pečete tri puta korice. Dok se kore peku pomešati puding, gustin i šećer pa dodati 200 ml hladnog mleka a ostatak staviti da provri. Kad provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i umešati kokos. Ostaviti da se hladi prekriveno folijom. Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom kremu. Ukoliko vam je gusto sipnite samo malo mleka i opet umutite. Kada se kore ohlade, pravite čokoladni deo. Pomešati slatku pavlaku i iskidanu čokoladu i staviti na paru da se otopi i zagreje. Mešati stalno. Kada se otopilo i dobila se retka glazura skloniti sa vatre. Topao krem namazati na sve tri kore ravnomerno. Ukoliko vam se čini da su vam kore suvlje, pre mazanja čokoladom možete da ih malo poprskate mlekom. Ostavite tako korice namazana čokoladom da se glade. Najbolje ako možete u frižider 10 – 15 minuta. Kada se čokolada malo stegla stavite prvu koru nanesite trećinu krema. Krem nanosite vadeći kašikom po malo na celu površinu kore i posle samo malo nožem razvučete. Tako uradite i sa ostale dve kore, odgore je fil. Preko fila pospite kokosom i dekorišite po želji. Torta neka odstoji u frižideru 2 – 3h i može se poslužiti.
Rezultat slika za čokoladna kokos fantazija
Srodna slika

Kolač kinder maxi king

kinder maxi king kolac
Kora:
6 jaja
prstohvat soli
5 kašika vode
6 kašika šećera
4 kašike ulja


6 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa

Krem:
500 ml slatke pavlake
1 kašika meda
2 kašike mleka

Glazura:
120 gr čokolade
70 gr maslaca
3 kašike mleka
1 kašika hladne vode

Kramel krem:
175 gr šećera
50 gr maslaca
100 ml slatke pavlake

Karamelizovani orasi:
5 kašika oraha
4 kašike šećera

Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom pa polako uliti vodu uz mućenje.

Postepeno dodavati žumanca, mutiti pa u mlazu dodati ulje. Ka jrau dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve varjačom sjediniti. Istresti u obložen pleh 30 x 25 cm ili približnih pa staviti da se peče oko 20 minuta. Pečenu koru ostaviti da se skroz ohladi. Može se isprskati sa malo mleka i ostaviti da upije. Ulupati slatku pavlaku čvrsto pa dodati med, umutiti pa dodati mlkeo i opet umutiti. Trablo bi da vam je dovoljno čvrsto ali ako nije može se dodati krem učvršćivač. Na hladnu koru staviti pola ovog fila. Na paru staviti čokoladu da se otopi, pa na pola dodati maslac i mleko. Kada se otopilo skloniti sa vatre pa dodati kašiku hladne vode, izmešti i ostaviti da se hladi. Kada počne da se steže premazati preko belog krema i ostaviti da se uhvati korica, da se dodatno stegne da bi mogao ostatak krema da se namaže. Premažite polako i pažljivo. Karamel glazuru pravite tako što otopite šećer na laganoj vatri i pazite da ne zagori. Pored stavite slatka pavlaka da se zagreva ali da ne provri. Kada se šećer otopito dodate maslac i mešate. Zatim ulijete slatku pavlaku i mešate dok se sav šećer ne otopi. Ne brinite što je retko, kako se bude hladilo zgusnuće se ali i treba da ostane malo tečno, kao toping. Na vatru stavite šećer za orahe i otopite, polako. Kada se otopio u njega ubacite orahe i promešate. Istresete na pouljeni pleh i ostavite da se ohladi. Za to vreme namažete karamel krem ( sos ) na beli seo kolača. Nije strašno ako malo curi sastrane. Ohladjene orahe stavite u blender i sameljete, tako da ima i sitnijih i krupnijih komada, to nožem ne možete iseckati. Preko karamel fila pospete karamelizovane orahe. Ostavite kolač u frižider i posle uživate.
Srodna slika

OSVJEŽAVAJUĆA VOĆNA TORTA SA VIŠNJAMA




Osvježavajuća voćna tortica od višanja, koja će postati vaša svakodnevnica. Pitate se zašto? Kada je probate, se će vam biti jasno. Uistinu je tako prijatna, i topi se u ustima. Okus višnje joj stvarno daje jedan poseban šmek, u koji ćete se odmah zaljubiti...


Kore:
5 jaja
130gr šećera
5 kašika ulja
2 kašike kakaoa
6-7 kašike brašna
prstohvat soli


Krem:
3 jaja
150gr šećera
200gr margarina
2 kašike kakaoa

Višnje sloj:
500g smrznutih višanja
3-4 kašike šećera
30ml likera od višnje (opciono)
kašika gustina ili kesica želatina

Sirup :
400ml vode
200g šećera
ekstrat ruma ili 30 ml ruma (opciono)


Priprema:
Zagrejte rernu na 170-180 stepeni. Odvojte belanca sa žumancima, pa ulupajte belanca sa prstohvatom soli. Žumanca ulupajte sa šećerom dok se šećer ne otopi. Pomešajte lagano obe smese pa im dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo pa sve sjedinite.

Istresite u podmazan ili pleh sa papirom i pecite 25 – 30 minuta. Pečen i ohladjne biskvit presecite vodoravno da se se dobije tri kore. Ulupajte 3 jaja sa šećerom pa stavite na paru da se kuvaju uz stalano mešanje. Kad se krema sjedini dodajte kašiku kakaoa. Ulupajte margarin, najbolje da je sobne temperature, pa kad se lepu ulupa i njemu dodajte kašiku kakaoa.

Prvi krem kad se porpuno ohladi sipajte u smesu margarina i miksirajte, nikako obrnuto. Sirup kuvajte 3 minute pa sklonite sa vatre da se ohladi. U šerpu stavite višnje i šećer, pa ispasirajte ( opcioni ako dodajete i liker onda i njega ). Kuvajte dok sve voda ne ispari. Ako koristite želatin  od smese koja se kuva uzmite nekoliko kašika tog sosa, soka ( 4 kašike ) i u tome dok je toplo razmutite želatin, mešajte da nema grudvica.


Razmućenu smesu dodajte u vruće višnje i izmešajte. Ako koristite gustin dodajte mu isto malo soka, razmutite ga da nema grudvica i ukuvajte u višnje. Stavite prvu koru  pa je isprskajte sirupm, stavite pola krema, drugu koru koju ste isprskali sirupom, pa celu smesu višanja koje su mlake.

Tada će poceti da se stvrdnjavaju ili stavite sve u kalup, kore i krem pa samo istresite visnje, kad se ohlade bice cvrste i stajaće. Prekos tavite treću koru i celu tortu namažite ostatkom fila.

brzikolac.com

Bloddy berry torta


Jednostavno prelepa a biskvit je tako mekan da ne treba da se ničim natapa, sam po sebi je sočan. Pažljivo sa njim baš je mekan i može da vas pečenje zavara,  bocnite čačkalicom, pa ako izadje suva gotova je.

Kore:
300 gr šećera
300 gr brašna
100 gr kakaoa


1 prašak za pecivo ( 10 gr )
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
250 ml  mleka
2 cela jaja
1 kašika ekstrakta vanile
125 ml ulja
250 ml ključale vode

Crveni fil:
600 gr bilo kojeg crvenog voća ( mix, višnje, maline, ribizle, treba da je kiselkasto )
150 gr šećera
50 gr margarina
80 gr gustina
100 ml vode

Beli fil :
1 l mleka
3 pudinga od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera
125 gr margarina
200 ml slatke pavlake

Priprema:
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Pomešati sve suve sastoje u jednu činiju ( brašno, šećer, kakao, prašak, soda i so ) Staviti vodu da provri.

U drugu posudu staviti jaja, mleko, ulje, ekstrakt vanile i izmiksirati. Kada voda provri dodati malo suve smese u smesu sa mlekom, pa malo vode, pa opet malo suve smese pa vode, sve dok se sve ne utroši. Pleh obložiti papirom za pečenje pa istresti celu smesu i staviti da se peče oko 40 minuta. Malo iskusnije domaćice neka peku na ovaj način i onda ohladjen biskvit preseku vodoravno na tri dela i odsehu vrh koji će sigurno narasti, a nije nam potreban. Oni malo neiskusniji neka peku 3 puta, odseku takodje vrh na svakoj i peku kraće, 15 minuta – 20. Dok se biskvit peče skuvati puding. Oba na isti način. Pomešati puding i šećer, uliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre da se hladi. Penasto umutiti margarin. Margarin mora biti sobne temperature da bi se lepo umutio. Ulupati slatku pavlaku pa dodati u fil i umutiti. Žele pravito tako što zamrznutom voću dodamo šećer i čekamo da se otopi, to je najbolje uraditi pre pravljenja kore, ali ako je voće odledjeno onda nema potrebe. Izblendirati ga ili ako je sitno ostaviti tako. Staviti na vatru da provri, a gustin pomešati sa vodom i kada provri zakuvati pa skloniti sa vatre kada se zgusne. Ostaviti da se hladi, da se zgušnjava. Kada je fil mlak, a još uvek može da se maže naneti na prvu koru, pa preko beli fil, poklopiti drugom korom na koju nanesemo ostatak crvenog fila, i opet beli. Uklopiko vam je redji nešto žele kada stavite na prvu koru stavite u frižider da se stegne pa onda nanesite beli fil. Sve preklopiti trećom korom, premazati ostatkom svetlog fila i dekorisati po želji. Ostaviti tortu da se ohladi u frižider pa služiti.

Prijatno.
Rezultat slika za Bloddy berry torta

NEVJEROVATNOG OKUSA I IZGLEDA - MOSKVA ŠNIT TORTA



Kao što možete viditi iz ponuđenoga, odlično i šaroliko izgleda, a pored toga nevjerovatno osjvežavajućeg je okusa, koji će vas mamiti da je jedete bez prestanka, u što ćete se i sami uvjeriti veoma brzo. Nadamo se da ćete poslušati naš savjet, i probati ovu očaravajuću krasoticu.



Sastojci:

jaja,
šećer,
orasi,
mleko,
ananas,
kandirane višnje,
šlag


Tijesto za kore:

Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti bjelanca od žumanaca.

Mikserom izmutiti bjelanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi. Dodati orahe, vanilin šećer, brašno i promješati varjačom. Tijesto podjeliti u dvije tepsije obložene kuvarskim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180°C.

U međuvremenu pripremite krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa žumancima dodati šećer, vanilin šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko.



Kada krem dobije potrebnu gustinu skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.

U drugi sud sipati mleko, dodati prašak za šlag i mutiti mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu.

Patišpanj izvaditi iz tepsija, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve a zatim ih iseći formirajući tri lente.  Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag.



Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa a zatim naneti šlag.  I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja. Stavite zadnju lentu i celu tortu premažite šlagom po vrhu.

Ukrasite po želji šlagom, sirupom od čokolade ili višnje.  Stavite u frižider da se ohladi i krem stegne.

azzuro.rs

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design