02. 04. 2017.

ZA 5 MINUTA PRIPREMITE NAJBOLJE MESO, I TO BILO KOJE MESO - RECEPT





Nevjerovatan recept pomoću kojeg meožete pripremiti bilo koje meso. Uz pomoć ovog recepta, svaka priprema bilo kojeg mesa bude zaista nevjerovatna, kao da nije s ovog svijeta. Toplo vam preporučujemo da ga isporobate i uvjerite se kako je dobar :))))


SASTOJCI

500 gr mesa

2 jajeta

1 supena kašika senfa

1 kafena kašika gustina

1 kafena kašika soli

začini po ukusu (biber, paprika, vegeta…)

2 kafene kašike susama




PRIPREMA

Pripremamo marinadu (sva tajna je u marinadi): Mešamo jaja, gustin, senf, so, dodajemo omiljene začine. Isečemo meso u vama odgovarajuće komade, i stavljamo u marinadu. Promešamo i ostavljamo u frižider.


Poželjno je da odstoji preko noći.. Tajna je u tome da na ovaj način možete čuvati meso nekoliko dana. Ostaje samo da ga ispečete, kad vam to bude potrebno. U tiganju, na vrelom ulju pržimo meso sa obe strane, posipajući susamom. Peče se veoma brzo. Čim porumeni- gotovo je. Kao garnir uz ovakvo meso možete poslužite dinstano povrće. Uživajte u ukusnom i zdravom obroku.

femina.com

NAPITAK KOJI LIJEČI SKORO SVE - NEĆETE VJEROVATI ŠTA SVE MOŽE JABUKOVO SIRĆE



Pored sode bikarbone, jabukovo sirće jednostavno morate imati u kući ili na putu u svakom momentu. On djeluje bolje od lijekova, a pri tome je 100% prirodan preparat.

kAKO I GDJE UPOTRIJEBITI OVO NEVJEROVATNO LJEKOVITO SREDSTVO, PROČITAJTE U NASTAVKU TEKSTA:



1. Neutralizuje mirise

Ako se u vašoj kući osjeća neprijatan miris koji nikako da nestane, stavite malu količinu jabukovog sirćeta u posudu tamo gdje se miris osjeti i ubrzo ćete uživati u prijatnoj aromi koja prožima prostor, piše “Zadovoljna“…

2. Ubija korov

Pomiješajte dvije litre jabukovog sirćeta, četvrtinu šoljice soli i pola kašičice deterdženta za suđe. Poprskajte korov ovom mješavinom i gledajte kako trune i žuti. Pazite da ne poprskate cvijeće koje želite da zadržite.


3. Čisti lice

Zbog svojih antibakterijskih svojstava jabukovo sirće je idealno i za čišćenje lica. Može pomoći u uklanjanju bubuljica kao i u ravnoteži pH kože. Razblažite malo sirćeta u vodi, umočite komadić vate pa prebrišite lice.

4. Uklanja modrice

Na mjesto gdje ste se udarili ili se već pojavila modrica utrljajte malo sirćeta. Djelovaće protivupalno, te će smanjiti diskoloraciju.

5. Uklanja neprijatan zadah

Mućkajte malu količinu jabukovog sirćeta u ustima i to će pomoći u eliminaciji neprijatnog zadaha. Sirće će ubiti bakterije koje prouzrokuju zadah.

6. Kosi daje mehkoću i sjaj

Sipajte trećinu šoljice jabukovog sirćeta u četiri šoljice vode i time isperite kosu nakon šamponiranja, a zatim hladnom vodom. Ako imate perut dvaput sedmično poprskajte glavu sa mješavinom od jednake količine sirćeta i vode. Zamotajte kosu u peškir i ostavite da odstoji sat vremena. Operite kosu kao i obično.


7. Služi kao dezodorans

Ne možete naći zdraviji dezodorans od jabukovog sirćeta. Nanesite malo sirćeta ispod pazuha i sačekajte da se osuši nakon čega se miris sirćeta neće osjetiti.

8. Izbjeljuje zube

Jednu količinu jabukovog sirćeta razblažite u dvije količine vode pa mućkajte u ustima tu tečnost. Operite zube kao i obično.

9. Uklanja neprijatan miris nogu

Obrišite noge papirnatim peškirom potopljenim u jabukovo sirće.


10. Pomaže kod mršavljenja

Jabukovo sirće čini nas sitijim, a kiselina u njemu spriječava nakupljanje masnih naslaga.

11. Pomaže kod upale grla

Čim osjetite bol u grlu mućkajte mješavinu od jednake količine tople vode i jabukovog sirćeta kako biste zaustavili dalje komplikacije. Ponovite svakih sat vremena.

12. Čisti sinuse

Jabukovo sirće uklanja i sekret koja se nakuplja u sinusima i otežava disanje. Njegova antibakterijska svojstva takođe spriječavaju upalu sinusa i prehladu. Popijte malo vode pomiješane sa jabukovim sirćetom.

13. Pospješuje probavu

Ako imate problema sa lošim varenjem hrane, svako jutro na prazan želudac popijte rastvor od vode i jabukovog sirćeta. Jedna rakijska čašica se razblažuje u jednoj čaši vode. Pektin u sirćetu olakšaće rad crijeva.

14. Uklanja virusne bradavice

Umočite komadić vate u sirće, flasterom zalijepite preko bradavice te ostavite da odstoji preko noći. Ponavljajte svake noći sve dok bradavica ne otpadne.


15. Vraća energiju

Kalijum i enzimi u jabukovom sirćetu pomažu kod podizanja energije. Dodajte malo sirćeta čaši vode i popijte. Možete je piti i tokom treninga kako biste se manje iscrpjeli. Amino kiseline u sirćetu spriječavaju nakupljanje mliječne kiseline nakon vježbanja.

euskola.com

ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

Kad se kaze krempita odmah asocira na slasticarnu…. Kolegica mi je radila u slasticarni i pokupila recept. Ni jedna joj nije ravna…

Sastojci : 
krema:
  • 6 jaja
  • 1 vanili secer
  • 10 zlica secera
  • 6 zlica brasna
  • 1 litra mlijeka
  • 2 zlice gustina
  • 1 slag vrecica ili 2 dc slatkog vrhnja




krema za visoku krempitu:
  • 6 jaja
  • 20 zlica secera
  • 2 vanili secera
  • 1 kutija (40 dag) gustina
  • 6 zlica brasna
  • 5 dc vode
  • 2 litre mlijeka
Priprema:
1.
Mijesati jaja, secer i vanili secer, dodati brasno i ukuhati u mlijeku.
2.
To znaci mjesati na laganoj vatri bar 10-15 minuta da postane gusta masa.
3.
Kada se smjesa malo ohladi dodati izradjeni slag i lagano umijesati.
4.
Kremu staviti na list za krempite, prekriti s drugim listom narezanim na cetvorine i posuti s secerom u prahu.
5.



Za visoku krempitu:
6.
Mijesati 6 zumanjaka s 10 zlica secera i dodati gustin, pomjesan s vodom i brasnom, pa ukuhati u mlijeku.
7.
Izlupati cvrsti snjeg od 6 bjelanjaka i 10 zlica secera, te lagano umjesati u malo ohladjenu kremu i filovati u dubljoj tepsiji izmedju dva lista a gornji da bude vec narezan na kocke radi lakseg rezanja.
Posluživanje:
Ovo je samo recept za kremu jer ju ja koristim ne samo za krempitu nego i za princeze, punim s vocem, ma na milion nacina se moze upotrijebiti.
Moram ovo jos nadopisat da tajne dobre krempite nema, kako ju napravit bolje? Prvi put kad pravis vidis sve nedostatke koje su ti promaknili, drugo pravljenje je vec nestoo a trece si majstor za krempite :))) tako da sto duze poznas krempitu sve ti se vise svidja…
Izvor: coolinarika.com   (zafrkana)
Author : anestezija Łłß

Cokoladni mus rolat




Sastojci
Za fil – mus
150 gr mlecne cokolade
150 gr bele cokolade
200 ml tecnog slaga 35% masnoce za mlecnu cokoladu
150 ml tecnog slaga 35% masnoce za belu cokoladu

Za cokoladni preliv
50 gr otopljenih visanja ili visanja iz tegle
100 gr tamne cokolade
100 ml tecnog slaga



Za biskvit
100 gr brasna
6 kom jaja
100 gr secera,pola za belanca pola za zumanca
2 kas kakao praha
100 gr visanja
prstohvat soli
par kapi soka od limuna

Priprema
1.Prvo treba napraviti mus od obe vrste cokolade.Iseckati sitno obe vrste cokolade pa staviti obe cokolade u posebne cinije.


Ugrejati tecni slag skoro do vrenja pa preliti cokolade,ostaviti ih par trenutaka da cokolada pocne da se topi i onda polako obe cokolade izmesati da se dobro sjedine sa tecnim slagom.Dobijene smese staviti na hladjenje najmanje pet do sest sati ili najbolje ih ostaviti preko noci.
2.Za biskvit dok su jaja jos hladna odvojiti belanca i zumanca i ostaviti ih na sobnoj temperaturi oko pola sata.Prosejati brasno zajedno sa kakao prahom i soli i dobro ih izmesati.Kada su se jaja ugrejala posebno miksirati zumanca sa pola kolicine secera a posebno belanca sa drugom polovinom secera i sa par kapi soka od limuna.Polako spojiti umucena zumanca i belanca i u smesu u par navrata dodati mesavinu brasna i kakao praha.Smesu sipati u tepsiju od rerne koja je samo malo namazana puterom i oblozena papirom za pecenje.Peci biskvit oko 15-20 min.na 180C.Peceni biskvit izvaditi iz rerne,saseci mu krajeve oko jedan cm.,pa ga zajedno sa papirom uviti u krpu kracom stranom i tako ga ostaviti da se hladi.Sitno iseckati visnje (ako se koriste smrznute prvo ih otopiti)pa ih staviti da se cede na cediljku.
3.Iz frizidera izvaditi ohladjenu cokoladu,drugu cokoladu ostaviti i dalje u frizideru,sipati cokoladu u posudu za miksiranje i polako prvo na nizoj brzini poceti sa miksiranjem.Posle par min.brzinu polako povecati i nastaviti sa miksiranjem dok se ne dobije gusti slag krem.Belu cokoladu treba miksirati nesto malo duze,a mlecna cokolada se miksira krace negde oko dva – tri min.
4.Odviti rolat i skinuti papir.Po celoj povrsini rolata raspodeliti seckane visnje a onda malom kasikicom praviti gomilice od izmiksirane obe cokolade i to naizmenicno malo bele cokolade pa malo mlecne cokolade i tako preko cele piskote.Pazljivo napraviti rolat pa ga uviti u papir za pecenje i staviti ga na hladjenje preko noci.
5.Sledeci dan napraviti preliv od cokolade.Ugrejati tecni slag na tihoj vatri pa preliti preko sitno iseckane cokolade.Polako sjediniti cokoladu i slag,malo prohladiti,dodati seckane visnje i preliti preko rolata.Ostaviti da se cokolada stegne par sati pa ukrasiti po zelji

Coolinarika.com…

Čokoladna pita




Rezultat slika za COKOLADNA PITA
Kolač sličan madjarici, sa prelepim koricama koje se tope u ustima i filom od čokolade. Malo truda za vrhunski užitak.

Sve 4 kore:
    1 jaje
    100 gr masti ili maslaca
    400 gr brašna
    1 prašak za pecivo


  
 125 ml mleka
    4 kašike kakaoa ( ja sam stavila 2 i 2 kašike neskvika )
    100 gr šećera

Krem:
    500 ml mleka
    1 puding od vanile i kašika kakoa ( ili puding od čokolade )
    150 gr šećera
    1 kašika brašna
    200 gr margarina
    60 – 70 gr čokolade za kuvanje

Glazura:
    150 gr čokolade
    2 ulja
    2 kašika mleka ( onda se ne stvrdne, pa kad se seče ne puca )

Priprema:
 Od svih sastojaka za kore umesiti testo.

Testo treba da je mekano, da se ne lepi. Možda će vam trebati prstohvat – dva manje ili više brašna.

Podeliti na 4 jednaka dela.

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni dok razvučete prvu koru.

Razvucite koru tanko, malo manju nego pleh od rerne okrenut naopako, da vam bude po 2cm manje sa svake strane.

Ja sam možda i suviše tanko razvukla.

Tepsiju pouljiti i posuti brašno pa namotati koru na oklagiju i preneti na pleh, tako je najlakše.

Izbockati viljuškom.

Staviti da se peče 10 minuta.

Za to vreme razvući drugu koru.

Kada je prva pečena nežno je skinite na sto, krta je i lomljiva i pokrijte krpom.

Na pleh odmah nanesite opet oklagijom drugo testo.

Pazite pleh je vruć.

Vratite da se peče.

Ponovite još dva puta.

Kada su kore pečene pravite fil.

Pomešati puding, kakao, šećer i 200 ml mleka a ostatak staviti da provri.

kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre i dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Zatim dodati i iseckan margarin i opet mešati dok se ne otopi.

Najbolje žicom za mućenje.

Odmah filovati kore.

Po 10 kašika na svaku koru.

Na zadnju ne ide.

Stavite preko metalnu tacnu, ili onu belu plastičnu dasku za seckanje, nešto što nije preteško, samo da drži kolač.

Ostaviti nekoliko sati pa otopiti na pari čokoladu sa uljem i mlekom i premazati kolač.

Staviti u frižider 10 minuta i odmah se može služiti.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design