SASTOJCI:
- 250 gr lisnatog tijesta
Krema:
- 1 krema za kremšnite
- 500 ml vode
- 600 ml šlaga
- 2 šlagfixa
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 35 gr maslaca
Lisnato tijeto razvijte na pobrašnjeno podlozi veličine tepsije u kojoj ćete peći ( 20×30).
Tijesto prebaciti u tepsiju i staviti da se peće u zagrijanoj rerni oko 15-ak minuta na 200°.
Kada se kora ispeče ostaviti da se hladi oko 20 minuta.
U vodu zatim staviti kesicu kreme za kremšnite.
Mikserom mutiti,a zatim smanjite malo brzinu i mutite još 5-6 minuta.
Kremu umućenu odmah nanesite na kokru i sve lijepo pravnjajte.
U posudu zatim umutiti šlag (dobiti oko 600ml),zatim dodati sadržaj kesice šlag fixa i nastaviti mutiti sve dok vam smjesa ne postane čvrsta.
Šlag premazati preko kreme i ponovo poravnjati površinu.
Istopite čokoladu sa malo maslaca,ostavite da se prohladi i prelijte preko kolača.
Ostavite u frižider da se ohladi oko 2 sata,a zatim isjeći na kocke i poslužiti.