05. 04. 2017.

DA LI STE PROBALI DAMSKE POLJUBCE :)



Damski poljubci, jednostavni i tako ukusni. Btzo ćete ih napraviti, i već za nekoliko minuta imati ih na svojoj trpezi spremne za jelo. Preporučujemo vam također da navečer napravite tijesto za njih i ostavite ga preko noći u frižideru. Kada tijesto preko noći odstoji u frižideru, onda bude još ljepše i ukusnije. Vaša djeca će ih ponajviše jesti, jer su sitni i neće napraviti veliki nered. (Nadajmo se :))). Odličnu za zabave i blagdane, a naravno i neke važnije prijeme, jer uistinu imaju jako bogat okus.



Sastojci:

150 gr brašna

150 gr mlevenog lešnika

110 gr margarina ili maslaca

110 gr šećera

prstohvat soli

70 gr čokolade



Priprema:

Prosijati brašno pa mu dodati mljevene lješnike, so i omekšali margarin ili maslac. Od datih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti oko 3h u frižider.

Izvaditi tijesto pa oblikovati kuglice malo veće od veličine lješnika, trebalo bi da je svaka kuglice po 7 gr, ali ne morate sada svaku vagati.

Poslagati u pleh i staviti da se peku oko 20 minuta u prethodno zagrijanu rernu na 160 stepeni.



Moraju da ostanu bijele i možda će vam se činiti nepečene jer su mekane ali jesu, samo ih ostavite da se ohlade.

Čokoladu otopiti na pari pa spajati po dvije loptice.



zlatnirecepti.work

Brzi kolač sa petit keksom

brzi kolac sa keksom
Sastojci:
48 komada kakao petit keksa ( u 3 reda po 16 komada )
700 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera
500 ml slatke pavlake


200 ml mleka za umakanje keksa
dekoracija po želji

Priprema:
500 ml mleka staviti da provri a preostalo mleko pomešati sa pudingom i šećerom i umutiti da nema grudvica. Kada mleko provri zakuvati i mešati sok se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema vazduha i ostaviti da se ohladi. Za to vreme odvojiti keks.

Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti. Umakati keks u toplo mleko i poslagati previ red 4 x po 4 komada. Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako ćete na primer stavljati šlag kao dekoraciju i odgore treći red keksa umočen u toplo mleko. Premazati sa filom ako vam preostane i ostaviti sat – dva u frižider da se malo stegne, dekorisati zatim po želji.


Karamel rozenka sa lešnicima

karamel rozen
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
1l mleka
3 pudinga sa ukusom karamela
250 gr šećera
150 gr pečenih mlevenih lešnika


150 gr margarina

Glazura:
150 gr čokolade
4 kašike ulja
50 gr bele čokolade

Priprema:
800 ml mleka staviti da provri i dok čekamo da provri preostalih 200 ml razmutiti sa šećerom i pudingom da nema grudvica. Kad mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa vatre pa dodati mlevene lešnike i mešati.

Posle ovog dela može se kolač praviti na dva načina. Može da se odmah stavi margarin u vrelo i da je mešati dok se potpuno ne otopi i ne sjedini sa pudingom i onda tako topao fil da se nanosi na kore. Ili da se ohladi puding, umuti se penasto margarin i njemu se dodaje puding uz mućenje. Izaberite koji način želite. Ja sam radila prvu, bržu verziju. Kod ovakve pripreme kore jako brzo omekane i kolač je izuzetno mekan, mora da se do sečenja drži u frižideru. KOd druge pripreme ne mora jer fil nije vruć i neće kore previše otpustiti, omekaniće taman za jelo i sečenje. Glazuru pravite na standardan način, na pari otopite čokoladu sa uljem i prelijete kolač, poravnate, protresete kolač i onda odmah otapate belu čokoladu, išarate i povučete čačkalicom. To sve morate odmah raditi dok se čokolada ne stegne. Ja sam malo čekala, deca su me zapričala i odatle ove crtice po glazuri, ali ne smeta. Ukoliko vam glazura ispadne grbava, uvek možete posuti odgore dok se još nije stegla mlevene lešnike, orahe ili keks i sakrijete neravnine.
Rezultat slika za Karamel rozenka sa lešnicima

Čokoladna šarlota

Rezultat slika za čokoladna šarlota
Sastojci:
3 pakovanja piškota ili 300 gr
9 jaja
200 gr šećera u prahu
100 gr kristal šećera


250 gr margarina
250 gr čokolade
mleko za umakanje piškota, oko 200 ml

Za dekoraciju i popunjavanje piškota umućeno je 400 ml slatke pavlake gde je u polovinu dodato 2 kašike nutelle.

Priprema:
Na vatru staviti šerpu sa vodom, u šerpi neka je vode ” sa dva prsta ” i dok provri umutiti žumanca sa 100 gr šećera, da pobele. Staviti umućena žumanca sa šerpu sa vodom i kuvati 12 minuta od trenutka kada voda provri ispod šerpe.

Posle 12 minuta dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi, zatim skloniti sa vatre da se potpuno ohladi. Ulupati margarin sobne temperature sa 100 gr šećera u prahu. Margarinu dodati ohladjen krem sa čokoladom i sve umutiti. Na kraju ulupati belanca sa 100 gr šećera u prahu u jaku i sjajnu penu. Polako belanca dodati prethodno umućenom kremu. Dodati pola, umutiti najsporijom brzinom miksera, pa dodati drugu polovinu i umutiti opet. Mućenje traje kratko, koliko je potrebno da se fil i belanca povežu a da krem ostane vazdušast. U krugli kalup slagati uspravno piškote. Umočite u mleko stranu koja nema na sebi šećer i tu stranu stavite na unutrašnju stranu kalupa. Kada poslažete okolo umačite piškote i poslažite po dnu. Istresti celu smesu krema i poravnati. Tortu ostaviti 2h u zamrzivač. Izvaditi staviti na tacnu pa skinuti obruč. Umutiti slatku pavlaku pa pola premazati preko fila, a u ostatak dodati nutellu, eurokrem ili neskvik pa špricem išarati. Poslužiti posle nekoliko sati da piškote omekane.
Rezultat slika za čokoladna šarlota

Kolač sa Milka čokoladom

kolac sa milka cokoladom
 Kore:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika hladne vode


4 kašike brašna
1 kašika kakaoa
1 kašičica praška za pecivo

Vanila krem:
3 žumanca
250 ml mleka
80 gr kristal šećera
1 vanilin šećer
1 kašika gustina, puna
100 gr maslaca

Milka krem:
3 jaja
80 gr kristal šećera
100 gr Milka čokolade ( tamne ili mlečne )
100 gr maslaca

Odgore:
šlag ili slatka pavlaka

Priprema:
Ulupati penasto belanca pa postepeno dodavati vodu uz mućenje. Dodati šećer pa mutiti dok se ne dobije jaka pena i šećer se istopi.

Kada se šećer istopi dodati žumanca. Umutiti pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom. Dok to radite rerna se zagreva na 180 stepeni. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 20 x 35 ili 30 x 30…i sličnih… Peći oko 25 minuta. Ohladjen biskvit preseći vodoravno da se dobiju dve tanke korice. Pomešati za vanila krem mleko, brašno, šećer, žumanca i vanilin šećer i gustin. Umutiti pa staviti na srednju vratu uz mešanje da se skuva. Skuvan fil skloniti sa vatre pa ohladiti. Ulupati penasto maslac pa mu dodati ohladjen krem i umutiti. Kremovi su nešto mekši, ali neka vas to ne brine, pri razmazivanju nemojte ići skroz do ivice jer će sami lepo da legnu na korice i one će upiti višak tečnosti, a pri tome fino omekaniti. Za Milka krem pomešati jaja, šećer i izlomlenu čokoladu, pa staviti na paru. Mešati dok se sve ne otopi i sjedini. Zatim ostaviti na pari do 10 minuta da se kuva uz mešanje pa skloniti i ohladiti. Ulupati penasto maslac pa dodati mu ohladjen krem i sve umutiti. Na prvu koru naneti beli krem, poklopiti drugom korom pa naneti Milka krem i sve na kraju prekriti šlagom ili slatkom pavlakom. Ohladiti pa poslužiti.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design