05. 04. 2017.

Kolač kinder maxi king

kinder maxi king kolac
Kora:
6 jaja
prstohvat soli
5 kašika vode
6 kašika šećera
4 kašike ulja


6 kašika brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike kakaoa

Krem:
500 ml slatke pavlake
1 kašika meda
2 kašike mleka

Glazura:
120 gr čokolade
70 gr maslaca
3 kašike mleka
1 kašika hladne vode

Kramel krem:
175 gr šećera
50 gr maslaca
100 ml slatke pavlake

Karamelizovani orasi:
5 kašika oraha
4 kašike šećera

Priprema:
Uključiti rernu na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom pa polako uliti vodu uz mućenje.

Postepeno dodavati žumanca, mutiti pa u mlazu dodati ulje. Ka jrau dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve varjačom sjediniti. Istresti u obložen pleh 30 x 25 cm ili približnih pa staviti da se peče oko 20 minuta. Pečenu koru ostaviti da se skroz ohladi. Može se isprskati sa malo mleka i ostaviti da upije. Ulupati slatku pavlaku čvrsto pa dodati med, umutiti pa dodati mlkeo i opet umutiti. Trablo bi da vam je dovoljno čvrsto ali ako nije može se dodati krem učvršćivač. Na hladnu koru staviti pola ovog fila. Na paru staviti čokoladu da se otopi, pa na pola dodati maslac i mleko. Kada se otopilo skloniti sa vatre pa dodati kašiku hladne vode, izmešti i ostaviti da se hladi. Kada počne da se steže premazati preko belog krema i ostaviti da se uhvati korica, da se dodatno stegne da bi mogao ostatak krema da se namaže. Premažite polako i pažljivo. Karamel glazuru pravite tako što otopite šećer na laganoj vatri i pazite da ne zagori. Pored stavite slatka pavlaka da se zagreva ali da ne provri. Kada se šećer otopito dodate maslac i mešate. Zatim ulijete slatku pavlaku i mešate dok se sav šećer ne otopi. Ne brinite što je retko, kako se bude hladilo zgusnuće se ali i treba da ostane malo tečno, kao toping. Na vatru stavite šećer za orahe i otopite, polako. Kada se otopio u njega ubacite orahe i promešate. Istresete na pouljeni pleh i ostavite da se ohladi. Za to vreme namažete karamel krem ( sos ) na beli seo kolača. Nije strašno ako malo curi sastrane. Ohladjene orahe stavite u blender i sameljete, tako da ima i sitnijih i krupnijih komada, to nožem ne možete iseckati. Preko karamel fila pospete karamelizovane orahe. Ostavite kolač u frižider i posle uživate.
Srodna slika

OSVJEŽAVAJUĆA VOĆNA TORTA SA VIŠNJAMA




Osvježavajuća voćna tortica od višanja, koja će postati vaša svakodnevnica. Pitate se zašto? Kada je probate, se će vam biti jasno. Uistinu je tako prijatna, i topi se u ustima. Okus višnje joj stvarno daje jedan poseban šmek, u koji ćete se odmah zaljubiti...


Kore:
5 jaja
130gr šećera
5 kašika ulja
2 kašike kakaoa
6-7 kašike brašna
prstohvat soli


Krem:
3 jaja
150gr šećera
200gr margarina
2 kašike kakaoa

Višnje sloj:
500g smrznutih višanja
3-4 kašike šećera
30ml likera od višnje (opciono)
kašika gustina ili kesica želatina

Sirup :
400ml vode
200g šećera
ekstrat ruma ili 30 ml ruma (opciono)


Priprema:
Zagrejte rernu na 170-180 stepeni. Odvojte belanca sa žumancima, pa ulupajte belanca sa prstohvatom soli. Žumanca ulupajte sa šećerom dok se šećer ne otopi. Pomešajte lagano obe smese pa im dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo pa sve sjedinite.

Istresite u podmazan ili pleh sa papirom i pecite 25 – 30 minuta. Pečen i ohladjne biskvit presecite vodoravno da se se dobije tri kore. Ulupajte 3 jaja sa šećerom pa stavite na paru da se kuvaju uz stalano mešanje. Kad se krema sjedini dodajte kašiku kakaoa. Ulupajte margarin, najbolje da je sobne temperature, pa kad se lepu ulupa i njemu dodajte kašiku kakaoa.

Prvi krem kad se porpuno ohladi sipajte u smesu margarina i miksirajte, nikako obrnuto. Sirup kuvajte 3 minute pa sklonite sa vatre da se ohladi. U šerpu stavite višnje i šećer, pa ispasirajte ( opcioni ako dodajete i liker onda i njega ). Kuvajte dok sve voda ne ispari. Ako koristite želatin  od smese koja se kuva uzmite nekoliko kašika tog sosa, soka ( 4 kašike ) i u tome dok je toplo razmutite želatin, mešajte da nema grudvica.


Razmućenu smesu dodajte u vruće višnje i izmešajte. Ako koristite gustin dodajte mu isto malo soka, razmutite ga da nema grudvica i ukuvajte u višnje. Stavite prvu koru  pa je isprskajte sirupm, stavite pola krema, drugu koru koju ste isprskali sirupom, pa celu smesu višanja koje su mlake.

Tada će poceti da se stvrdnjavaju ili stavite sve u kalup, kore i krem pa samo istresite visnje, kad se ohlade bice cvrste i stajaće. Prekos tavite treću koru i celu tortu namažite ostatkom fila.

brzikolac.com

Bloddy berry torta


Jednostavno prelepa a biskvit je tako mekan da ne treba da se ničim natapa, sam po sebi je sočan. Pažljivo sa njim baš je mekan i može da vas pečenje zavara,  bocnite čačkalicom, pa ako izadje suva gotova je.

Kore:
300 gr šećera
300 gr brašna
100 gr kakaoa


1 prašak za pecivo ( 10 gr )
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
250 ml  mleka
2 cela jaja
1 kašika ekstrakta vanile
125 ml ulja
250 ml ključale vode

Crveni fil:
600 gr bilo kojeg crvenog voća ( mix, višnje, maline, ribizle, treba da je kiselkasto )
150 gr šećera
50 gr margarina
80 gr gustina
100 ml vode

Beli fil :
1 l mleka
3 pudinga od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera
125 gr margarina
200 ml slatke pavlake

Priprema:
Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Pomešati sve suve sastoje u jednu činiju ( brašno, šećer, kakao, prašak, soda i so ) Staviti vodu da provri.

U drugu posudu staviti jaja, mleko, ulje, ekstrakt vanile i izmiksirati. Kada voda provri dodati malo suve smese u smesu sa mlekom, pa malo vode, pa opet malo suve smese pa vode, sve dok se sve ne utroši. Pleh obložiti papirom za pečenje pa istresti celu smesu i staviti da se peče oko 40 minuta. Malo iskusnije domaćice neka peku na ovaj način i onda ohladjen biskvit preseku vodoravno na tri dela i odsehu vrh koji će sigurno narasti, a nije nam potreban. Oni malo neiskusniji neka peku 3 puta, odseku takodje vrh na svakoj i peku kraće, 15 minuta – 20. Dok se biskvit peče skuvati puding. Oba na isti način. Pomešati puding i šećer, uliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre da se hladi. Penasto umutiti margarin. Margarin mora biti sobne temperature da bi se lepo umutio. Ulupati slatku pavlaku pa dodati u fil i umutiti. Žele pravito tako što zamrznutom voću dodamo šećer i čekamo da se otopi, to je najbolje uraditi pre pravljenja kore, ali ako je voće odledjeno onda nema potrebe. Izblendirati ga ili ako je sitno ostaviti tako. Staviti na vatru da provri, a gustin pomešati sa vodom i kada provri zakuvati pa skloniti sa vatre kada se zgusne. Ostaviti da se hladi, da se zgušnjava. Kada je fil mlak, a još uvek može da se maže naneti na prvu koru, pa preko beli fil, poklopiti drugom korom na koju nanesemo ostatak crvenog fila, i opet beli. Uklopiko vam je redji nešto žele kada stavite na prvu koru stavite u frižider da se stegne pa onda nanesite beli fil. Sve preklopiti trećom korom, premazati ostatkom svetlog fila i dekorisati po želji. Ostaviti tortu da se ohladi u frižider pa služiti.

Prijatno.
Rezultat slika za Bloddy berry torta

NEVJEROVATNOG OKUSA I IZGLEDA - MOSKVA ŠNIT TORTA



Kao što možete viditi iz ponuđenoga, odlično i šaroliko izgleda, a pored toga nevjerovatno osjvežavajućeg je okusa, koji će vas mamiti da je jedete bez prestanka, u što ćete se i sami uvjeriti veoma brzo. Nadamo se da ćete poslušati naš savjet, i probati ovu očaravajuću krasoticu.



Sastojci:

jaja,
šećer,
orasi,
mleko,
ananas,
kandirane višnje,
šlag


Tijesto za kore:

Prvo pripremiti patišpanj od jaja. Jaja polupati i odvojiti bjelanca od žumanaca.

Mikserom izmutiti bjelanca, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se šećer ne rastopi. Dodati orahe, vanilin šećer, brašno i promješati varjačom. Tijesto podjeliti u dvije tepsije obložene kuvarskim papirom i izravnati površine. Peći 25 minuta na 180°C.

U međuvremenu pripremite krem fil za Moskva šnit tortu. U sud sa žumancima dodati šećer, vanilin šećer i mutiti mikserom dok se šećer ne rastopi. Sud staviti na paru. Mešati varjačom i dodati mleko.



Kada krem dobije potrebnu gustinu skloniti sud sa pare i ostaviti krem da se ohladi. U ohlađen krem dodati margarin i mutiti mikserom dok se fil ne sjedini.

U drugi sud sipati mleko, dodati prašak za šlag i mutiti mikserom dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu.

Patišpanj izvaditi iz tepsija, odstraniti papir za pečenje, odseći krajeve a zatim ih iseći formirajući tri lente.  Prvu lentu staviti na tacnu i premazati krem filom. Na fil naneti slatko od višanja. Na višnje naneti šlag.



Na šlag staviti drugu lentu i premazati filom. Na krem fil poređati krugove ili komade ananasa a zatim naneti šlag.  I tako po redu možete da nanesete više kora ako hoćete da vam Moskva šnit torta bude deblja. Stavite zadnju lentu i celu tortu premažite šlagom po vrhu.

Ukrasite po želji šlagom, sirupom od čokolade ili višnje.  Stavite u frižider da se ohladi i krem stegne.

azzuro.rs

SUPER KREMASTE I VEOMA KUSNE - BRONHI KOCKE



Šarolik i veoma ukusne, bronhi šnite, koje će vas oduševiti svojim kremastim okusom, koji nestaje za tili čas. Uvijek ih možete polsužiti za bio koku prigodu, a pored toga, vaša će ih djeca također jako voljeti. Nisu komplikovane za praviti, tako da nećete imati problema prilikom pripreme, iako će mnogi odustati kada pogledaju recept. Uvjeravamo vas da i nije tako teško. Nadamo se da ćete se ubrzo odlučiti napraviti ove kockice



SASTOJCI

KORE (RAČUNAJTE 3 OVAKVE SMJESE):

4 bjelanjka veća

prstohvat soli

100 gr šećera

45 gr oštrog brašna

30 gr gustina

1 kašikica praška za pecivo

1 kašikica octa

1 kašika ruma

80 ml ulja

za treću kakao koru oduzeti 10 gr gustina i dodati 30 gr kakaa i 2 kašike ruma



BRONHI KREMA:

1 l mlijeka

100 gr bijele čokolade

200 gr Bronhi bombona

2 vanilin šećera

100 gr oštrog brašna

100 gr gustina

150 gr omekšalog maslaca

300 ml slatkog vrhnja

4 listića želatine

70 gr čokolade za kuhanje



ČOKO GLAZURA ZA BIJELE KORE:

170 gr čokolade za kuhanje

70 gr maslaca

3 kašike ulja


ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA:

230 gr čokolade za kuhanje

9 kašika ulja

2 kašike meda


PRIPREMA BRONHI KREME

1. Započnite sa bronhi kremom da bi se hladila dok pripremate ostalo.

2. Od mlijeka odvojite sa strane 200 ml, a ostatak mlijeka stavite ugrijati sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom.

3. Miješajte dok se sastojci ne istope.


4. Ukuhajte ostatak mlijeka kojeg ste prethodno razmutili pjenjačom sa brašnom i gustinom.

5. Nakon što ste dobili gustu kremu, prebacite u drugu posudu i prekrijte površinu prozirnom folijom koju lagano pritisnete.

6. Ostavite da se dobro ohladi.

7. Nakon hlađenja izmiksajte kremu.

8. Dodajte izrađeni maslac, sjedinite.

9. Dodajte izmućeno slatko vrhnje u čvrsti snijeg, sjedinite.

10. Želatinu pripremite kako piše na vrećici i otopite u lončiću, preporučujem da vatru smanjite na minimum i lončić još podignete iznad držeći u zraku i mješajući, kada se istopi odmah ulijte u kremu i izmiksajte.

11. Kremu podijelite u tri jednake zdjelice.

12. U jednu zdjelicu umiksajte istopljenu čokoladu.




3 TANKE KORE

1. Dok se krema hladi nastavite pripremati kore.

2. Tepsiju obložite sa masnim papirom, možete koristiti onu od rerne, moja je promjera 33X33 cm.

3. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli.

4. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne postane još čvršći.

5. Brašno, gustin i prašak za pecivo zajedno prosijte dva puta.

6. Dodajte u bjelanjke i izmješajte sa pjenjačom dok se ne sjedini.

7. Na kraju laganim mlazom ulijte ulje, ocat i rum i kuhačom lagano izmješajte.

8. Odmah razmažite po masnom papiru.

9. Staviti peći na 150 stupnjeva 20-25 minuta, paziti da ostanu svijetle.

10. Ponovite postupak sa još jednom bijelom korom.


11. U treću koru dodajte kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima (obratite pažnju na količinu sastojaka navedenih u sastojcima)

12. Postupak pripreme tamne je isti kao ko kod bijele kore.

13. Sa obije bijele kore skinite masni papir i jednu stavite na tacnu za slaganje, a drugu možete na drugi masni papir na okrenutu tepsiju.

14. Zatim istopite čokoladnu glazuru za premaz na pari.

15. Prelijte preko obije bijele kore.

16. Ostavite da se ohladi i očvrsne (možete kratko staviti u zamrzivač).



KAKO SLAGATI BRONHI KOCKE

1. Mažite bijelu kremu na bijeli biskvit.

2. Lagano na to stavite i pritisnite tamni biskvit.

3. Premažite tamnom kremom.

4. S obje ruke zahvatite bijelu koru s čokoladnom glazurom, stavite je na kolač i lagano pritisnite dlanovima.

5. Premažite ostatkom bijele kreme.

6. Stavite u hladnjak preko noći da se ohladi.

7. Slijedeći dan premažite završnom čoko glazurom.




ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA

1. Čokoladu, ulje i med istopite na pari.

2. Prelijte preko kolača.

3. Brzo razmažite i protresite tacnu, možete par puta lupiti tacnom od stol da se glazura fino raširi.

4. Vratite bronhi kocke u frižider da se glazura stisne.

coolinarika.com

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design