04. 04. 2017.

OKUPILO SE PREKO TRIDESET HILJADA PLAVUŠA NA JEDNOM MJESTU



Na jednom mjesto, okupilo se preko trideset hiljada plavuša, kako bi dokazale, kako one zapravo nisu glupe, i kako ljudi o njima imaju pogrešno mišljenje. Sve one, došle su podržati jednu plavušu, u koju polažu nadu da će im osvjetlati obraz.



Predsjednik komisije pita je:

-Koliko je 2+2?

Plavusa:-Pet!

-Nije tacno!


Trideset hiljada plavusa:_Dajte joj sansu, dajte joj sansu…!


-U redu, koliko je 2+2?

Plavusa:-Tri!

Nazalost nije tacno!



Trideset hiljada plavusa:-Dajte joj sansu ,dajte joj sansu…!


Treci i posljedni put, koliko je 2+2?


-Plavusa:=Cetiri!

Trideset hiljada plavusa:- Dajte joj sansu, dajte joj sansu…!



sputniknews.com / komicnistatusi.com

BINGO TORTA, JE VAŠ NAJBOLJI IZBOR




Ukoliko vam treba nešto bogato i glamurozno, onda je to BINGO torta, koja će vas izbaciti iz cipela, kada je probate. Njen sam izgled, sve govori, a okus je stvar za sebe. Toplo vam je preporučujemo da je što prije napravite i probate, jer ćete je posle stalno praviti, jer zaista posebna i jedinstvena.


Sastojci

Biskvit:

6 kašika šećera

4 kašike brašna

3 kašike ulja

7 kašika mljevenih oraha

1 kašika kakaa

6 kom jaja

1 kom prašak za pecivo



Krema:

400gr šećera

1 kašika gustina

4 kom pudinga od vanilije

250gr margarina

150gr mljevenog keksa

150gr otopljene čokolade

1/2l vrhnja za šlag

fanta naranča

jaffa keks

piškote

1,5l mlijeka




Priprema

1.Biskvit:

1. Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.


Krema:

1. U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.

2. Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.

3. Kremu podijeliti na 3 dijela.

1 dio dodati mljeveni keks,

2 dio dodati otopljenu čokoladu,

3 dio ostaje žut.



Slaganje:

Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom, preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje. Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu. Preko piškota premazati žutu kremu. Tortu premazati šlagom.

domacirecepti.net

POGAČICE KOJE SE TOPE U USTIMA - BOLJE NISTE PROBALI



Ovo su najbolje pogacice, koje smo do sada probali, a i vama će biti odlične kada ih probate. Potrebno vam je nekih pola sata da ih napravite, i uživate u svakomzalgaju. Vjerujte da vrijede svake vaše seknde :))


Sastojci:
– brašno 1 kg
– margarin 250 gr
– sir 400 gr
– so 1 kašikica
– jaje 1 komad
– kvasac 1 komad
– voda 100 ml


Priprema:
Staviti kvasac da nadođe u 100 ml mlake vode. Zatim ga dodati brašnu, dodati sir, margarin i so. Umijesiti tijesto i ostaviti 30 minuta da naraste Zatim razviti tijesto što tanje, pa ga uviti u rolat.


Ostaviti još 10 minuta pa opet rastanjiti tijesto oklagijom. Izvaditi pogačice modlom ili čašom, poredati u podmazan pleh, premazati umućenim jajetom i staviti da se peče 30 minuta na 200 stepeni.

idejazarucak.com

KOKOS KUGLICE SA BIJELOM ČOKOLADOM




Mali, ali veoma ukusne, kokos kuglice sa nevjerovatno ukusnom bijelom čokoladom. Jednsotavne su za napraviti, i neće vam oduzeti puno vremena. Pored toga, uvijek ih možete pripremiti gostima, ili za neku drugu prigodu. Naravno, vaša djeca će ij uvijek rado jesti, i nikada im neće biti dovoljno.



SASTOJCI:

100ml slatke pavlake

200gr bele čokolade

25gr putera

100gr kokosa

vanila i kokos, kako bi kugice uvaljali, i oblikovali



PRIPREMA

1.Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, ubaciti čokoladu i puter i mešati da se sve istopi.Dodati i vanilu po ukusu, pa masu staviti u frižider, na par sati.

2.Ohlađenu masu umutiti malo mikserom, pa dodati kokos i oblikovati kuglice koje se valjaju u kokos.




http://www.coolinarika.com/

ODLIČAN KOLAČIĆ ZA JOGURTOM I LIMUNOM




Brzi kolačić, koji će vas odušeeviti, jer mu upravo limun i jogurt, daju nevjerovatan osvježavajući okus. Jednostavan je za napraviti, i ne trebat neku veliku majstoriju, kako bi bio savršen, stoga se odmah bacite na posao, a iskreno se nadamo da će vam se dopasti.


Sastojci

Tijesto

250 g omekšalog maslaca

200 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

5 jaja

250 g prosijanog mekog brašna

2 žličice praška za pecivo



Nadjev

750 g čvrstog jogurta

sok od 2 limuna

200 g šećera u prahu

aroma / korica limuna

8 listova želatine ( 1,5 vrećica želatine u prahu )

250 ml slatkog vrhnja


Za premaz

3 oguljena limuna

400 ml vode

sok od 1 limuna

malo žute prehrambene boje u prahu

2 vrećice svijetlog preljeva za torte

nekoliko listića mente




Priprema

1.Sve nabrojane sastojke za tijesto redom staviti u zdjelu i umutiti u glatku smjesu.

Uliti smjesu u podmazan pleh veličine 30x20cm i poravnati. Staviti pleh na donju rešetku zagrijane pećnice na 180°C i peći 25-30 minuta.

2.Za nadjev dobro promiješati jogurt, limunov sok, šećer u prahu i aromu/koricu. Pripremiti želatinu prema uputama na pakiranju, zatim miješajući zagrijati dok se potpuno ne otopi i umiješati u jogurt. Na kraju dodati istučeni šlag.

3.Biskvit prerezati na pola da dobijete dvije kore. Staviti jednu koru natrag u pleh, preko nje premazati 2/3 kreme, poravnati i prekriti drugom korom. Premazati drugu koru ostatkom nadjeva i staviti da se hladi 2 sata.


4.Limune narezati na tanke šnite. Očistiti od koštica i poslagati šnite po kolaču. Prema uputama na pakiranju pripremiti preljev za torte s vodom i limunovim sokom te bojom za kolače. Time premazati šnite limuna i pustiti kolač da se hladi.

5.Ukrasiti listićima mente.

slatkisvijet.com

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design