02. 04. 2017.

MRZIM ŽIVOTINJE, NAROČITO PSE LUTALICE…

b
Mrzim životinje, naročito pse lutalice!!! Prije dvije godine dok se moja sestra vraća iz škole pratilo je prljavo, gladno, puno buva i krpelja štene.

Kada je došla do kapije pokušavali smo da ga otjeramo, a šta god smo pokušavali ono je samo nepomično ležalo ispred kapije. Pošto nismo uspjevali da ga otjeramo, zatvorili smo kapiju i ušli u kuću.

Ujutro kada sam krenuo na posao, prljava lutalica je i dalje ležala na istom mjestu i zamahnuo sam nogom da ga prepadnem i tada se ispred mene ispriječio komšija koji je “veliki ljubitelj” lutalica. Budala… nema pametnija posla, te se dobro izgalamio na mene kako sam bezdzušan, uprtio štene i odveo ga u svoju avliju. Odhranio ga je i kaže da ga ne bi dao ni za kofer eura, kako je pametan, bla, bla, bla… Sve što može jedan pas, je da jede, pije, nabija troškove i budi te cijelu noć, NEVIĐENO ZLO!!! Ko misli suprotno neviđeno laže…

HRSKAVA SLADOLED TORTA…SAMO 3 SASTOJKA VAM TREBAJU

1
Potrebno je:
2 šolje čokoladnog krema (nutela, eurokrem, linolada)
6 šolja pirinčanih pahuljica


3, 7 l sladoleda od vanile

Priprema
1. Okrugli kalup za torte i veliku posudu za mućenje staviti u zamrzivač da se ohlade.
2. U većoj šerpi na šporetu pomešajte čokoladni krem i pirinčane pahuljice na veoma niskoj temperaturi.

Mešajte da se u potpunosti sjedine, pa sklonite sa vatre.
3. Veliku, tanku tepsiju za pečenje keksića obložite masnim papirom pa po njoj ravnomerno rasporedite smesu od čokoladnog namaza i pahuljica pa stavite u frižider da se stegne.
4. Dok su pahuljice u frižideru, izvadite sladoled od vanile da omekša na sobnoj temperaturi 35-40 minuta. Nakon toga izvadite i pahuljice pa ih isecite na komadiće veličine jednog zalogaja.
5. Iz zamrzivača izvadite kalup za torte i posudu za mešanje. Odvojite sa strane dve šolje pirinčanih pahuljica i krema, a ostatak pomešajte sa sladoledom od vanile u ledenoj posudi za mešanje. Budite brzi.
6. Kad ste sve izmešali smesu uspite u kalup za torte, pospite ostatkom pahuljica i čokoladnog krema, pokrijte plastičnom folijom pa sve stavite u zamrzivač na najmanje 4-6 sati ili preko noći.

Uživajte!


IZ SIROMAŠNE SAM PORODICE I CIJELI ŽIVOT ŽIVIM SKROMNO, MOGLO BI SE REĆI

220
Iz siromašne sam porodice i cijeli život živim skromno, moglo bi se reći bijedno. Udala sam se za komsiju koga nisam ni znala do prije par godina godine. Zivimo u Danskoj, on radi, njegovi rade, ja radim.

On mi je kupovao odecu i neke sitnice a da ja to nisam ni zatrazila. Njegova mama, moja svekrva je saznala broj mog računa u banci i uplacivala mi je novac, rekla mi da idem da kupim sta god pozelim. Ja otisla kupila dvije majčice i neke pantalone i to na snizenju od 50%. Živu me ismijali (u pozitivnom smislu) kada sam došla, ali šta da radim, nisam naučila da rasipam, već da štedim.

Naprosto me obožavaju, pogotovo moja svekrva, čini mi se voli me više nego sina. Tako nekada razmišljam, to što sam iz siromašne porodice i nije tako loše, jer sam postala čovjek, u pravom smislu te riječi, a ne neko razmaženo derište

OVA TRI DIJELA TIJELA NIKADA, ALI NIKADA NE SMIJETE DIRATI RUKAMA, UKOLIKO SEBI ŽELITE DOBRO




Ako mislite da je vaše tijelo samo vaše i da samo vi odlučujete kako ga koristiti, trebalo bi da znate da postoje dijelovi tijela koje ne bi trebalo da se diraju golim rukama.



Često smo tokom dana u dodiru sa raznim predmetima, kao i ljudima, tako obavezno moramo paziti na ove dijelove tijela, ukoliko sami sebi želimo dobro.

Održavanjem redovne higijene ruku i držanjem ruku podalje od ovih dijelova tijela bićete zdraviji.

Lice

Naravno da su potrebne ruke kako bi oprali lice ili primijenili neku kremu, ali u drugim slučajevima, držati ih podalje. Kada se ruke nalaze u području punom bakterija, a zatim dodirnete lice, vi povećavate rizik od razboljevanja.



Prsti sadrže ulja koja mogu zatvoriti pore.

Oči

Ako ne koristite kontaktne leće, ne dirajte oči sa svojim rukama, jer možete lako ubaciti bakterije. Bakterije mogu izazvati ozbiljne infekcije. Ne dirajte i ne trljajte oči.

Ako imate osećaj svraba ili imate suve oči, posjetite oftalmoloa.



Nos

Stop čopkanju nosa. U studiji iz 2006. godine utvrđeno je da su ispitanici koji su čopkali svoj nos imali 51% veće šanse da se zaraze bakterijom Staphylococcus aureus od onih koji drže ruke dalje od nosa.

pozitivno.info

ZA 5 MINUTA PRIPREMITE NAJBOLJE MESO, I TO BILO KOJE MESO - RECEPT





Nevjerovatan recept pomoću kojeg meožete pripremiti bilo koje meso. Uz pomoć ovog recepta, svaka priprema bilo kojeg mesa bude zaista nevjerovatna, kao da nije s ovog svijeta. Toplo vam preporučujemo da ga isporobate i uvjerite se kako je dobar :))))


SASTOJCI

500 gr mesa

2 jajeta

1 supena kašika senfa

1 kafena kašika gustina

1 kafena kašika soli

začini po ukusu (biber, paprika, vegeta…)

2 kafene kašike susama




PRIPREMA

Pripremamo marinadu (sva tajna je u marinadi): Mešamo jaja, gustin, senf, so, dodajemo omiljene začine. Isečemo meso u vama odgovarajuće komade, i stavljamo u marinadu. Promešamo i ostavljamo u frižider.


Poželjno je da odstoji preko noći.. Tajna je u tome da na ovaj način možete čuvati meso nekoliko dana. Ostaje samo da ga ispečete, kad vam to bude potrebno. U tiganju, na vrelom ulju pržimo meso sa obe strane, posipajući susamom. Peče se veoma brzo. Čim porumeni- gotovo je. Kao garnir uz ovakvo meso možete poslužite dinstano povrće. Uživajte u ukusnom i zdravom obroku.

femina.com

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design