30. 03. 2017.

MOJA SAVRŠENA TORTA I PO UKUSU I PO IZGLEDU: KILING ME SOFTLY!


Sastojci
čokoladni biskvit
4 kom jaja
200 g šećera
70 g maslaca
70 g čokolade



60 ml mlijeka
60 ml kipuće vode
1 žličica arome vanilije
200 g oštrog brašna
40 g gorkog kakaa
2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli

za natopiti biskvit…
150 ml mlijeka
150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) 🙂

fil od jagoda s maslacem
700 ml pirea od jagoda
70 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 žličica arome vanilije
70 g maslaca

kokos vanilin kremica
500 ml kokosovog mlijeka
100 ml piña colada krem likera
4 kom žumanca
90 g škrobnog brašna
100 g šećera
1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!

Priprema
1.Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.



2.Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu… umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio).
3.Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja.
4.E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom – 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč – čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.

Posluživanje
Torta je delikatna, sočna, pjenasta – dobro rashlađena podsjeća na sladoledni kup. Nemojte se bojati veće količine krem likera u kolačima jer je postotak alkohola u njima minimalan! Osjeća se samo fantastična aroma koju daju.
Izvor: coolinarika.com
Rezultat slika za MOJA SAVRŠENA TORTA I PO UKUSU I PO IZGLEDU: KILING ME SOFTLY!
Srodna slika

PREPORUKA ZA DANAŠNJI RUČAK - PUNJENI MESNI ROLAT



Savršena preporuka za savršen ručak upravo je punjeni mesni rolat, koji je nevjervatno sit i bogat raznim sastojcima, koji će vas oduševiti svojim posebnim okusom. Kao što vidite, odličan je i za oko, tako da ga možete pripremiti i gstima, a naravno i kada je neki prijem slobodno ga priprmite, jer će sve prisutne ovaj mesni rolatić oduševiti svojim jedinstvenm šmekom.



Potrebno:

1 kg miješanog mljevenog mesa
3 deblje kriške hljeba
1 luk
1 čehno bijelog luka
vegeta, sol, biber
3 kašikice mljevene crvene paprike
dobra šaka peršunovog lišća
manja šoljica krušnih mrvica
1 jaje
30 dkg tanko rezane pancete
20 dkg sira trapista



Priprema:

Pomiješati u većoj posudi meso, jaje, luk koji ste prethodno isjeckali i ispržili na malo ulja, kruh razmočen u mlijeku i zgnječen rukama, mrvice, češnjak, peršin i začine. Sve dobro izmiješati i sjediniti. Od ove količine mesa dobit ćete dvije mesne štruce idealne debljine za pečenje.

Na pripremljenu alu foliju stavite polovicu mesne smjese te pritiskajući rukama oblikujte pravkoutnik debljine cca 1 cm. Preko cijele površine mesa naribajte polovicu sira, a potom uz pomoć folije polako savijajte meso u roladu.

Kada ste oblikovali roladu, rubove ugurajte prstima prema unutra kako bi se rolada ‘zatvorila’ sa strane i kako sir ne bi pretjerano curio prilikom pečenja.

Pripremite i drugi komad alu folije pa preko njega poredajte pancetu tako da se šnite preklapaju kao crijep. Na pancetu položite mesnu roladu, pa opet uz pomoć folije obložite cijelu roladu pancetom.



U lim za pečenje ulijte malo ulja, dodajte vino, posolite te u sredinu stavite rolade. Pokrijte alu folijom (ili kakvim poklopcem) i pecite pokriveno u sredini pećnice na 200°C 30 minuta. Potom makite foliju pa nastavite peći do kraja još 35 minuta.

Rolada je gotova kada dobije lijepu smećkastu boju i kada panceta postane hrskava.

Kratko prohladite, narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i povrće.

receptizapet.blogspot.ba



PRIJE NEKOLIKO GODINA, UPOZNAO SAM CRNKINJU, ZALJUBILI SMO SE I VJENČALI, SADA IMAMO...



Prije nekoliko godina, na jednom od mojih putovanja, upoznao sam jednu crnkinju, odmah sm se zaljubili, i nakon nekog vremena i vjenčali. Imamo dvoje djece koji su bojom kože povukli više na nju, jer je to prirodno i logično.



Ali, naravno imam rodbinu koja mi svakodnevno nabraja da to nisu moja djeca jer nisu moje boje kože, bilo je ok dok moja supruga nije naučila naš jezik, i to je sada mnogo potresa.

Odlučio sam da uradim DNK iako je moja supruga bila protiv tog jer je to još više vrijeđa i omalovažava. Ali, DNK nisam radio zbog nje, nego zbog moje rodbine i bolesnih duša.

Uradio sam DNK i testovi su pokazali da sam otac našoj djeci, što naravno i ja sam znam.


Iskopirao sam dovoljan broj primjeraka testa i svoj rodbini poslao na adresu i jasno im naznačio da mi više nikada ni ime ne spomenu, a kamoli da mi dođu u kuću. Takva rodbina mi nije potrebna.

komicnistatusi.com

POUČNA PRIČA: Na ogradi u voćnjaku jedne kuće na kraju grada stajao je natpis...


Na ogradi u voćnjaku jedne kuće na kraju grada stajao je natpis...
»Prodajem rasnu štenad«. Neki je dječak pozvonio, a kad se domaćin pojavio, gurnuo je dečko ruku u džep i rekao:


»Imam dva eura i 37 centa.
Mogu li pogledati štence?
«  Čovjek je zviždnuo i iz kućice na kojoj je pisalo »Lady«  izašla je kuja  koju je pratilo petero štenadi. Jedno je malo šepalo.
»Što mu se dogodilo?« – upitao je dječak. »Veterinar je rekao da ima blago iskrivljenje šape.


Vjerojatno će šepati cijelog života.«
»Kupio bih ga, ako je moguće,« – ponudio je dječak. Gazda mu ga je htio pokloniti, ali dječak je odgovorio:  »
On je jednako vrijedan kao i drugi, svake ću sedmice donositi novac dok ne namirim njegovu cijenu.« »
Ali zašto kupuješ bolesna psa?
Neće moći trčati s tobom niti ćeš s njim moći u planine!«
Dječak se sagnuo i zasukao nogavicu da pokaže svoju nogu.
Bila je iskrivljena i imala metalnu šipku. »Znate, ni ja ne mogu trčati, psić treba nekoga tko će ga razumjeti.«

SUPRUGA NA POSTELJI PREKO DVIJE GODINE, ALI ON NE ODUSTAJE OD NJE, I JOŠ UVIJEK SE ONJOJ BRINE I NJEGUJE...




Pune dvije i po godine njegova supruga Mina je na postelji, a Salko je jedini koji se brine o njoj. Duže od šest decenija su u braku i svi dobri i loši dani provedeni zajedno ne daju mu da danas postupa drugačije.



Bila je u bolnici u Goraždu, pa su je uputili u Podhrastove prošle godine, a tamo mi doktori kažu da je džaba da bude u bolnici. Ona što ima, lijeka mu nema. Rak na plućima – govori Salko Selimspahić.

Za priču o ljudskoj patnji i slijepoj i gluhoj ženi u kojoj samo još srce kuca, te čovjeku koji se brine o njoj kazali su nam mještani obližnje Fočanske Jabuke. S malom penzijom teško je nabavljati lijekove, pelene za odrasle, ali Salko kaže da će se snaći i bez tuđe pomoći.



Presvlačim je, okupam i sve drugo. Dvije i po godine čuvam je da od ležanja ne dobije rane.

Mene je poštovala i nije zaslužila da sad okrenem glavu od nje. Najviše se brinem za nju, a za mene manje-više – dodaje suzdržavajući se da ne zaplače.

Zašto nevolja uvijek prati ljude koji su je mnogo puta osjetili, pitanje je koje se samo nameće...


Ali, ja ne odustajem od moje Mine, pa šta nam dragi Bog da, jer sve je ipak u Njegovim rukama.

avaz.ba


Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design