05. 04. 2017.

Mlečna čokoladna torta

mlecna cokoladna torta
Jedna prava dečija torta sa  čokoladnim kremom u kojem je mlečna čokolada i da bi sve još bilo sočnije i ukusnije kore smo prelili mlečnim prelivom.

Kore ili pečete ili kupite gotove, kako vam je lakše. Ukoliko kupujete to su kakao Vincinni kore, one manje, dimenzija 26 x 19 cm, a ukoliko se odlučite za velike kore onda uzmete jednu ipo meru za fil.

Ako pečete kore, dimenzije pleha 30 x 20 cm, sastojci:
8 jaja
8 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike vode
8 kašika brašna


2 pune ili 3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo

Preliv:
250 ml slatke pavlake
100 ml mleka
200 gr mlečne čokolade

Fil:
1,2l mleka
7 punih kašika gustina
7 kašika šećera
200 gr mlečne čokolade
250 gr margarina
150 gr šećera u prahu

Priprema:
Ako koristite gotove kore prvo pravite fil, pa preliv. Ako pečete kore onda prvo pečete kore, fil pa preliv.. Ulupati penasto belanca pa ddoavati šećer uz mućenje dok se ne dobije jaka i sjajna pena.

Zatim dodati vodu i nastaviti mutiti. Žumanca pa ulje postepeno dodavati. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom ili žicom. Istresti celu masu u obložen pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče. Kada stavite da se peče smanjiti na 180. Peći oko 25 minuta. Testirati čačkalicom. Pečen i ohladjen biskvit preseći na tri jednaka dela vodoravno. Pomešati 200 ml mleka, gustin i šećer a ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati i mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre, dodati izlomljenu čokolade, mešati da se otopi pa staviti foliju i ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa dodati pola ohladjenog fila, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti. Za preliv zagrejati slatku pavlaku i mleko. Kada provri skloniti sa vatre id odati izlomljenu mlečnu čokoladu. Mešati dok se potpuno ne sjedine i izgleda kao glazura. Ostaviti da se ohladi. Ovaj preliv će se brzo ohladiti jer ga nema puno. Možete povremeno da promešate. Za slaganje torte najbolje ako imate tepsiju dimenzija kao kore ili sličnih jer onda u nju možete da stavite foliju ili kesu i lako slažete tortu jer je dosta mekana i kremasta. Ako slazete u tepsiju stavite prvu kor i prelijte bogato sa trećinom preliva, sačekajte da upije pa stavite pola fila, drugu koru, prelivanje i čekanje da upije, ostatak fila i onda bi trebalo da treći koru prelijete sastrane pa je okrenete naopako na fil. Upakujete lepo i stavite preko noći u friđider. Ako slazete na tacnu moate biti malo pazljiviji i strpljiviji jer je fil kremast a kore vazdusaste. Kada budete mazali fil ne mazite do ivica nego ostaite oko 1cm nenamazano ukoliko krene da se pomera kada poklopite korom, tako nece iscureti nego otici taman do ivica.
Rezultat slika za Mlečna čokoladna torta
Rezultat slika za Mlečna čokoladna torta

DA LI STE PROBALI DAMSKE POLJUBCE :)



Damski poljubci, jednostavni i tako ukusni. Btzo ćete ih napraviti, i već za nekoliko minuta imati ih na svojoj trpezi spremne za jelo. Preporučujemo vam također da navečer napravite tijesto za njih i ostavite ga preko noći u frižideru. Kada tijesto preko noći odstoji u frižideru, onda bude još ljepše i ukusnije. Vaša djeca će ih ponajviše jesti, jer su sitni i neće napraviti veliki nered. (Nadajmo se :))). Odličnu za zabave i blagdane, a naravno i neke važnije prijeme, jer uistinu imaju jako bogat okus.



Sastojci:

150 gr brašna

150 gr mlevenog lešnika

110 gr margarina ili maslaca

110 gr šećera

prstohvat soli

70 gr čokolade



Priprema:

Prosijati brašno pa mu dodati mljevene lješnike, so i omekšali margarin ili maslac. Od datih sastojaka umijesiti tijesto i ostaviti oko 3h u frižider.

Izvaditi tijesto pa oblikovati kuglice malo veće od veličine lješnika, trebalo bi da je svaka kuglice po 7 gr, ali ne morate sada svaku vagati.

Poslagati u pleh i staviti da se peku oko 20 minuta u prethodno zagrijanu rernu na 160 stepeni.



Moraju da ostanu bijele i možda će vam se činiti nepečene jer su mekane ali jesu, samo ih ostavite da se ohlade.

Čokoladu otopiti na pari pa spajati po dvije loptice.



zlatnirecepti.work

Brzi kolač sa petit keksom

brzi kolac sa keksom
Sastojci:
48 komada kakao petit keksa ( u 3 reda po 16 komada )
700 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera
500 ml slatke pavlake


200 ml mleka za umakanje keksa
dekoracija po želji

Priprema:
500 ml mleka staviti da provri a preostalo mleko pomešati sa pudingom i šećerom i umutiti da nema grudvica. Kada mleko provri zakuvati i mešati sok se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema vazduha i ostaviti da se ohladi. Za to vreme odvojiti keks.

Umutiti slatku pavlaku da bude čvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti. Umakati keks u toplo mleko i poslagati previ red 4 x po 4 komada. Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako ćete na primer stavljati šlag kao dekoraciju i odgore treći red keksa umočen u toplo mleko. Premazati sa filom ako vam preostane i ostaviti sat – dva u frižider da se malo stegne, dekorisati zatim po želji.


Karamel rozenka sa lešnicima

karamel rozen
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
1l mleka
3 pudinga sa ukusom karamela
250 gr šećera
150 gr pečenih mlevenih lešnika


150 gr margarina

Glazura:
150 gr čokolade
4 kašike ulja
50 gr bele čokolade

Priprema:
800 ml mleka staviti da provri i dok čekamo da provri preostalih 200 ml razmutiti sa šećerom i pudingom da nema grudvica. Kad mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Kada se zgusne skloniti sa vatre pa dodati mlevene lešnike i mešati.

Posle ovog dela može se kolač praviti na dva načina. Može da se odmah stavi margarin u vrelo i da je mešati dok se potpuno ne otopi i ne sjedini sa pudingom i onda tako topao fil da se nanosi na kore. Ili da se ohladi puding, umuti se penasto margarin i njemu se dodaje puding uz mućenje. Izaberite koji način želite. Ja sam radila prvu, bržu verziju. Kod ovakve pripreme kore jako brzo omekane i kolač je izuzetno mekan, mora da se do sečenja drži u frižideru. KOd druge pripreme ne mora jer fil nije vruć i neće kore previše otpustiti, omekaniće taman za jelo i sečenje. Glazuru pravite na standardan način, na pari otopite čokoladu sa uljem i prelijete kolač, poravnate, protresete kolač i onda odmah otapate belu čokoladu, išarate i povučete čačkalicom. To sve morate odmah raditi dok se čokolada ne stegne. Ja sam malo čekala, deca su me zapričala i odatle ove crtice po glazuri, ali ne smeta. Ukoliko vam glazura ispadne grbava, uvek možete posuti odgore dok se još nije stegla mlevene lešnike, orahe ili keks i sakrijete neravnine.
Rezultat slika za Karamel rozenka sa lešnicima

Čokoladna šarlota

Rezultat slika za čokoladna šarlota
Sastojci:
3 pakovanja piškota ili 300 gr
9 jaja
200 gr šećera u prahu
100 gr kristal šećera


250 gr margarina
250 gr čokolade
mleko za umakanje piškota, oko 200 ml

Za dekoraciju i popunjavanje piškota umućeno je 400 ml slatke pavlake gde je u polovinu dodato 2 kašike nutelle.

Priprema:
Na vatru staviti šerpu sa vodom, u šerpi neka je vode ” sa dva prsta ” i dok provri umutiti žumanca sa 100 gr šećera, da pobele. Staviti umućena žumanca sa šerpu sa vodom i kuvati 12 minuta od trenutka kada voda provri ispod šerpe.

Posle 12 minuta dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi, zatim skloniti sa vatre da se potpuno ohladi. Ulupati margarin sobne temperature sa 100 gr šećera u prahu. Margarinu dodati ohladjen krem sa čokoladom i sve umutiti. Na kraju ulupati belanca sa 100 gr šećera u prahu u jaku i sjajnu penu. Polako belanca dodati prethodno umućenom kremu. Dodati pola, umutiti najsporijom brzinom miksera, pa dodati drugu polovinu i umutiti opet. Mućenje traje kratko, koliko je potrebno da se fil i belanca povežu a da krem ostane vazdušast. U krugli kalup slagati uspravno piškote. Umočite u mleko stranu koja nema na sebi šećer i tu stranu stavite na unutrašnju stranu kalupa. Kada poslažete okolo umačite piškote i poslažite po dnu. Istresti celu smesu krema i poravnati. Tortu ostaviti 2h u zamrzivač. Izvaditi staviti na tacnu pa skinuti obruč. Umutiti slatku pavlaku pa pola premazati preko fila, a u ostatak dodati nutellu, eurokrem ili neskvik pa špricem išarati. Poslužiti posle nekoliko sati da piškote omekane.
Rezultat slika za čokoladna šarlota

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design