SASTOJCI:
Biskvit:
- 4 jaja
- 8 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica hladne crne kafe
- 2 kašike kaka
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 1l mlijeka
- 7 kašika brašna – oštrog
- 150 gr šećera
- 150 gr margarina
- 120 gr kokosa
+ malo kokosa za posipanje
NAČIN PRIPREME:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
Postepeno dok miješate dodavati brašno pomiješano sa pecivom.
Zatim ulijte hladnu skuhanu kafu i ulje.
Dodajte i malo kakaa radi boje,a zatim smjesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Biskvit pecite 15-ak minuta na 200°.
Kremu pripremite tako što u 300 ml mlijeka dodate brašno (dodavati i miješati jednu po jednu kašiku).
Preostalo mlijeko stavite da se kuha i dodajte šećer,a kada vam mlijeko zakipi umiješati mlijeko s brašnom i sve kuhati na ringli dok vam se krema ne zgusne.
Kremu ohladite a zatim dodajte izrađen margarin i kokos.
Dobivenom kremom premažite biskvit i na kraju ga pospite kokosom.
Kolač ostavite u frižider,a zatim ga sijecite na kocke i poslužite.