07. 03. 2017.

E ovako upoznala sam ga sasvim slucajno,dopisivali smo se


E ovako upoznala sam ga sasvim slucajno,dopisivali smo se gotov svaki dan.Bio je tako nestvaran i prelijep,kao princ iz bajke:$ Mislila sam da sa njim nikad necu moci biti u vezi,ali obrunuto se desilo,nikad necu moci bit bez njega :$ .


Jedno vece,izasao je sa svojim drustvom u disko u kojem sam se i ja zadesila,vidio me je i pozdravili smo se,ali posto je previse popio zavrsio je sa nekom curom,vidjela sam ih kako su se ljubili i fatali :S..Bilo mi je toliko tesko iako tad jos uvijek nismo bili u vezi,ali eto.. sudbina.. Oko ponoci krenula sam kuci i on je izasao s drugovima i otisli su,dosla mi je poruka da dodjem na net da trebamo pricat nesto tako :$


slucajno sam usla,prije nego sto sam procitala tu poruku,zapravo tu poruku sam tek vidjel kad sam krenula spavat, ujutru smo se vidjeli..Izasla sam jer mi je drugarica rekla da trebam izaci,jer mi se on sviđa:$Sve je bilo super kad smo izasli,prefin je i prelijep,taj dan smo i poceli i dan danas smo u vezi.Prelijepo mi je snjim,presretna sam i neki dan nam je bilo 7 prelijepih mjeseci.Pazi me i cuva,mislim da je danas tesko nac takvog momka.Svaki dan se viđamo,on jedini umije da me nasmije kad sam tuzna,ne da mi da placem :$ previse sam se vezala za njega i volim ga vise od svega,postao mi je sve:3 . Nadam se da me nikad nece prevarit i povrijediti,jer taj period bi mi bio najtezi period u zivotu :/

Kardiolog otkrio sjajnu dijetu: Siguran način da izgubite 10 kg za 7 dana!


Kod primjene bilo koje dijete, neophodno je da ona bude prilagođena vašem tijelu.
Druga najvažnija stvar jeste poštovanje parametara predviđenih dijetom, to je jedini način da postignemo dobre rezultate, prenosi “Stil“…

Jedan kardiolog osmislio je za svoje pacijente, ali i zdrave ljude koji žele da smršaju, poseban plan ishrane, koji će vam pomoći da za samo 7 dana izgubite i do 10 kilograma, ukoliko u dnevnu rutinu uvedete bar 30 minuta fizičke aktivnosti.




Doručak je svakog dana isti: 1 voćka (pomorandža, kruška, breskva, bilo šta osim grožđa ili banane)

Prvi dan

Ručak: 1 pomorandža, 1 kuhano jaje, čaša od 200 ml jogurta (200ml)
Večera: 2 paradajza ili 2 dl kuhanog paradajza, 2 tvrdo kuhana jaja, 2 dvopeka, pola krastavca ili malo zelene salate.

Drugi dan

Ručak: 1 pomorandža, 1 kuhano jaje, 1 šolja jogurta



Večera: 125 g kuhane govedine, 1 paradajz, 1 dvopek, 1 šolja kafe ili čaja bez šećera.

Treći dan

Ručak: 1 kuhano jaje, 1 pomorandža, šolja jogurta, 1 krastavac ili malo zelene salate.
Večera: 125 g kuhane govedine, 1 pomorandža, 1 dvopek, 1 šolja čaja ili kafe bez šećera.

Četvrti dan

Ručak: 125 g kravljeg sira, 1 paradajz, 1 dvopek
Večera: isto kao i prethodnog dana

Peti dan:

Ručak: 200 g kuhanog mesa ili ribe, 1 paradajz, 1 dvopek.
Večera: pola kilograma kuhane mrkve, krompira ili graška.

Napomena:

Kuhajte povrće ili meso bez soli ili je koristite vrlo malo. Napravite pauzu sa dijetom šesti i sedmi dan, i nastavite sa dijetom osmog dana.

Alkohol je u ovom režimu ishrane strogo zabranjen.

Srčani bolesnici moraju da posjete kardiologa prije primjene ove, i bilo koje druge dijete, piše “FitBodyCenter.com”.

Mesna štrudla


Za 4 osobe potrebno je:
pakovanje lisnatog testa,
2 crvene paprike,
400 g mlevenog junećeg mesa,



glavica crnog luka, jaje + žumance,
2 kašike ulja,
2 kašike kečapa,
150 g ementalera,
2 kašičice soli i
mleveni crni biber.

Priprema:
1 Smrznuto lisnato testo razvijte oklagijom u pravougaonik veličine 30 x 40 cm. Paprike operite, izvadite semenke i izrežite na kockice. Crni luk oljuštite i sitno iseckajte.



2. Na zagrejanom ulju ispržite crni luk, dodajte papriku i dinstajte oko 10 minuta. Mleveno meso izmešajte sa kečapom, jajetom, posolite, pobiberite i sjedinite sa dinstanim povrćem.
3 Nafilujte koru, pospite kockicama ementalera, urolajte, uvucite ivice, premažite žumancetom i pecite u rerni 10 minuta na 220 stepeni i 25 minuta na 175. Servirajte sa salatom.

Krem torta s jabukama



Za testo:
200 g brašna,
100 g mlevenih lešnika,
150 g putera,



150 g šećera,
75 ml mleka,
3 jajeta i
2 kašičice praška za pecivo.

Za jabuke: 
700 g kiselih jabuka,
3 lista želatina, vanilin puding,
 80 g šećera,
250 ml soka od jabuka i
2 kesice vaniline.

 Za krem: 
6 listova želatina,



250 ml vina roze,
100 g šećera, rendana limunova kora,
vanilin puding i
300 ml slatke pavlake.

Plus: 
100 g lešnika i
200 ml slatke pavlake.

Priprema:
Mikserom umutite puter, šećer i jaja, umešajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, testo sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kockice. Puding razmutite u pet kašika jabukovog soka, a ostatak prokuvajte sa šećerom i vanilom. Dodajte seckane jabuke, puding, oceđen želatin i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite i premažite koru. Za krem prokuvajte vino, sok od jabuka, šećer i rendanu limunovu koru. Dodajte puding koji ste razmutili sa šest kašika hladne vode, umešajte oceđen želatin, prokuvajte i prohladite. Kad počne da se zgušnjava umešajte šlag od slatke pavlake, sipajte preko jabuka i ohladite. Tortu premažite šlagom od slatke pavlake, ukrasite lešnicima i poslužite.

Pileće sarme s povrćem


Sastojci 

  • 8 komada pilećeg fileta  


Za marinadu:   

  • malo vise od pola fildzana maslinovog ili suncokretovog ulja    
  • 1 srednji luk    
  • 2 čena bijelog luka    





  • 1 kasicica suhog timijana  
  • pola kasicice Ljute mljevene crvene paprika  
  • 3 kasike soja sosa  


Za filovanje:     

  • patlidzan    
  • zelena paprika    
  • crvena paprika    





  • mrkva    
  • kackavalj


Priprema 
1. U dubokoj posudi sastaviti izrendani luk i izgniječeni bijeli luk,a zatim i sve ostale sastojke za marinadu. Dodati pileće filete i dobro natrljati smjesom. Pokriti folijom i ostaviti u frizider da odstoji najmanje 2 sata (možete spremiti i dan ranije. Što je duže meso u marinadi to će biti ukusnije).
2. Povrće oprati i isjeći na tanke štapice. Tako i kačkavalj. Pileće filete povaditi na jedan tanjir. Ostatak sosa istresti u posudu u kojoj će se piletina peći. Na sredinu svakog pilećeg fileta  staviti od svakog povrća po 2-3 štapića,i 2-3 štapića kackavalja. Zarolati i slagati u posudu sa sosom. Kada završite rolanje dodajte pola fildzana vode i pecite na 250 stepeni tek toliko da odozgo blago porumeni. Nemojte prepeći jer što duže pečete to će piletina biti vise suha. Posluživanje Ove sarme poslužite uz neku vrstu pilava ili pečenog krompira.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design