07. 03. 2017.

Mesna štrudla


Za 4 osobe potrebno je:
pakovanje lisnatog testa,
2 crvene paprike,
400 g mlevenog junećeg mesa,



glavica crnog luka, jaje + žumance,
2 kašike ulja,
2 kašike kečapa,
150 g ementalera,
2 kašičice soli i
mleveni crni biber.

Priprema:
1 Smrznuto lisnato testo razvijte oklagijom u pravougaonik veličine 30 x 40 cm. Paprike operite, izvadite semenke i izrežite na kockice. Crni luk oljuštite i sitno iseckajte.



2. Na zagrejanom ulju ispržite crni luk, dodajte papriku i dinstajte oko 10 minuta. Mleveno meso izmešajte sa kečapom, jajetom, posolite, pobiberite i sjedinite sa dinstanim povrćem.
3 Nafilujte koru, pospite kockicama ementalera, urolajte, uvucite ivice, premažite žumancetom i pecite u rerni 10 minuta na 220 stepeni i 25 minuta na 175. Servirajte sa salatom.

Krem torta s jabukama



Za testo:
200 g brašna,
100 g mlevenih lešnika,
150 g putera,



150 g šećera,
75 ml mleka,
3 jajeta i
2 kašičice praška za pecivo.

Za jabuke: 
700 g kiselih jabuka,
3 lista želatina, vanilin puding,
 80 g šećera,
250 ml soka od jabuka i
2 kesice vaniline.

 Za krem: 
6 listova želatina,



250 ml vina roze,
100 g šećera, rendana limunova kora,
vanilin puding i
300 ml slatke pavlake.

Plus: 
100 g lešnika i
200 ml slatke pavlake.

Priprema:
Mikserom umutite puter, šećer i jaja, umešajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, testo sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kockice. Puding razmutite u pet kašika jabukovog soka, a ostatak prokuvajte sa šećerom i vanilom. Dodajte seckane jabuke, puding, oceđen želatin i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite i premažite koru. Za krem prokuvajte vino, sok od jabuka, šećer i rendanu limunovu koru. Dodajte puding koji ste razmutili sa šest kašika hladne vode, umešajte oceđen želatin, prokuvajte i prohladite. Kad počne da se zgušnjava umešajte šlag od slatke pavlake, sipajte preko jabuka i ohladite. Tortu premažite šlagom od slatke pavlake, ukrasite lešnicima i poslužite.

Pileće sarme s povrćem


Sastojci 

  • 8 komada pilećeg fileta  


Za marinadu:   

  • malo vise od pola fildzana maslinovog ili suncokretovog ulja    
  • 1 srednji luk    
  • 2 čena bijelog luka    





  • 1 kasicica suhog timijana  
  • pola kasicice Ljute mljevene crvene paprika  
  • 3 kasike soja sosa  


Za filovanje:     

  • patlidzan    
  • zelena paprika    
  • crvena paprika    





  • mrkva    
  • kackavalj


Priprema 
1. U dubokoj posudi sastaviti izrendani luk i izgniječeni bijeli luk,a zatim i sve ostale sastojke za marinadu. Dodati pileće filete i dobro natrljati smjesom. Pokriti folijom i ostaviti u frizider da odstoji najmanje 2 sata (možete spremiti i dan ranije. Što je duže meso u marinadi to će biti ukusnije).
2. Povrće oprati i isjeći na tanke štapice. Tako i kačkavalj. Pileće filete povaditi na jedan tanjir. Ostatak sosa istresti u posudu u kojoj će se piletina peći. Na sredinu svakog pilećeg fileta  staviti od svakog povrća po 2-3 štapića,i 2-3 štapića kackavalja. Zarolati i slagati u posudu sa sosom. Kada završite rolanje dodajte pola fildzana vode i pecite na 250 stepeni tek toliko da odozgo blago porumeni. Nemojte prepeći jer što duže pečete to će piletina biti vise suha. Posluživanje Ove sarme poslužite uz neku vrstu pilava ili pečenog krompira.

RECEPT MOJE MAME ZA BAMBINO TORTU – Torta ima savršen FIL koji je čini laganim i ukusnim desertom !!!

Fotografija Super Recepti.
SASTOJCI:

  • 9 kom jaja
  • 9 supenih kašika šećera
  • 9 supenih kašika brašna





  • 500 ml čokoladnog mlijeka
  • 4 kisela vrhnja
  • 260 gr prah šećera
  • 550 gr mljevenog keksa
  • 500 gr umućenog šlaga
  • 500 ml mineralne vode


NAČIN PRIPREME:
1. KORE
U posudi umutiti 3 bjelanca i 3 kašike šećera,zatim dodajte 3 žumanceta i 3 supene kašike brašna:
Sve dobro umutiti pa smjesu prebaciti u kalup koji ste odredili za pečenje torti.                                


Odmah ispecite tu prvu koru,a zatim ponovite sve isto još DVA puta i dobit ćete tri kore.

2. FIL
U posudi ručno miješajte kiselo vrhnje i prah šećer,a zatim dodajte mljeveni keks.Sve mutite i sjedinite.

3. ŠLAG
Šlag umutite sa mineralnom vodom. Nakon što vam ispadne čvrsti snijeh, u FIL dodajte 4 supene kašike i izmiješati.

4. ZAVRŠNA PRIPREMA
Čokoladno mlijeko rasporedite u 3 jednaka dijela. Sve tri kore prije nego krenete filovati potopite 1/3 mlijeka i krenite slagati tortu ovim redosljedom:

KORA – FIL OD KEKSA – ŠLAG

 Identičan postupak ponovite još dva puta i na kraju dekorišite tortu po želji.

TO JE TO VAŠA UKUSNA TORTICA JE SPREMNA !!!
Fotografija Super Recepti.
Fotografija Super Recepti.

JOŠ JEDAN TURSKI SPECIJALITET KOJJI MORATE PROBATI


Sastojci:
  • 200 g kadaifa
  • 75 g putera
  • 5 kašika šećera
  • 1 šolja sjeckanih oraha




krema: 
  • 1 l mlijeka
  • 1 šolja šećera
  • 6 kašika gustina
  • 1 vanilin šećer
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 šolja = 150 ml




Priprema:
1.
Kadaif dobro izmrvite.
2.
Puter otopite u tavi; dodajte šećer i kadaif. Pržite na slaboj vatri, uz neprestano miješanje. Kada kadaif potamni dodati sjeckane orahe, još kratko pržiti.
3.
Odmah sipati u hladan pleh, da se ohladi.
4.
Krema: od mlijeka, šećera, vanilin šećera i gustina skuhati glatku kremu. Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom; ohladiti. Zatim dodati slatko vrhnje, pa sve dobro izmiksati.
5.
U posude staviti malo kadaifa, preko sipati kremu. Preko kreme opet staviti red kadaifa. Dobro ohladiti, pa poslužiti!

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design