05. 04. 2017.

SUPER KREMASTE I VEOMA KUSNE - BRONHI KOCKE



Šarolik i veoma ukusne, bronhi šnite, koje će vas oduševiti svojim kremastim okusom, koji nestaje za tili čas. Uvijek ih možete polsužiti za bio koku prigodu, a pored toga, vaša će ih djeca također jako voljeti. Nisu komplikovane za praviti, tako da nećete imati problema prilikom pripreme, iako će mnogi odustati kada pogledaju recept. Uvjeravamo vas da i nije tako teško. Nadamo se da ćete se ubrzo odlučiti napraviti ove kockice



SASTOJCI

KORE (RAČUNAJTE 3 OVAKVE SMJESE):

4 bjelanjka veća

prstohvat soli

100 gr šećera

45 gr oštrog brašna

30 gr gustina

1 kašikica praška za pecivo

1 kašikica octa

1 kašika ruma

80 ml ulja

za treću kakao koru oduzeti 10 gr gustina i dodati 30 gr kakaa i 2 kašike ruma



BRONHI KREMA:

1 l mlijeka

100 gr bijele čokolade

200 gr Bronhi bombona

2 vanilin šećera

100 gr oštrog brašna

100 gr gustina

150 gr omekšalog maslaca

300 ml slatkog vrhnja

4 listića želatine

70 gr čokolade za kuhanje



ČOKO GLAZURA ZA BIJELE KORE:

170 gr čokolade za kuhanje

70 gr maslaca

3 kašike ulja


ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA:

230 gr čokolade za kuhanje

9 kašika ulja

2 kašike meda


PRIPREMA BRONHI KREME

1. Započnite sa bronhi kremom da bi se hladila dok pripremate ostalo.

2. Od mlijeka odvojite sa strane 200 ml, a ostatak mlijeka stavite ugrijati sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom.

3. Miješajte dok se sastojci ne istope.


4. Ukuhajte ostatak mlijeka kojeg ste prethodno razmutili pjenjačom sa brašnom i gustinom.

5. Nakon što ste dobili gustu kremu, prebacite u drugu posudu i prekrijte površinu prozirnom folijom koju lagano pritisnete.

6. Ostavite da se dobro ohladi.

7. Nakon hlađenja izmiksajte kremu.

8. Dodajte izrađeni maslac, sjedinite.

9. Dodajte izmućeno slatko vrhnje u čvrsti snijeg, sjedinite.

10. Želatinu pripremite kako piše na vrećici i otopite u lončiću, preporučujem da vatru smanjite na minimum i lončić još podignete iznad držeći u zraku i mješajući, kada se istopi odmah ulijte u kremu i izmiksajte.

11. Kremu podijelite u tri jednake zdjelice.

12. U jednu zdjelicu umiksajte istopljenu čokoladu.




3 TANKE KORE

1. Dok se krema hladi nastavite pripremati kore.

2. Tepsiju obložite sa masnim papirom, možete koristiti onu od rerne, moja je promjera 33X33 cm.

3. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, dodajte prstohvat soli.

4. Postepeno dodajte šećer i miksajte dok ne postane još čvršći.

5. Brašno, gustin i prašak za pecivo zajedno prosijte dva puta.

6. Dodajte u bjelanjke i izmješajte sa pjenjačom dok se ne sjedini.

7. Na kraju laganim mlazom ulijte ulje, ocat i rum i kuhačom lagano izmješajte.

8. Odmah razmažite po masnom papiru.

9. Staviti peći na 150 stupnjeva 20-25 minuta, paziti da ostanu svijetle.

10. Ponovite postupak sa još jednom bijelom korom.


11. U treću koru dodajte kakao prosijan sa ostalim praškastim sastojcima (obratite pažnju na količinu sastojaka navedenih u sastojcima)

12. Postupak pripreme tamne je isti kao ko kod bijele kore.

13. Sa obije bijele kore skinite masni papir i jednu stavite na tacnu za slaganje, a drugu možete na drugi masni papir na okrenutu tepsiju.

14. Zatim istopite čokoladnu glazuru za premaz na pari.

15. Prelijte preko obije bijele kore.

16. Ostavite da se ohladi i očvrsne (možete kratko staviti u zamrzivač).



KAKO SLAGATI BRONHI KOCKE

1. Mažite bijelu kremu na bijeli biskvit.

2. Lagano na to stavite i pritisnite tamni biskvit.

3. Premažite tamnom kremom.

4. S obje ruke zahvatite bijelu koru s čokoladnom glazurom, stavite je na kolač i lagano pritisnite dlanovima.

5. Premažite ostatkom bijele kreme.

6. Stavite u hladnjak preko noći da se ohladi.

7. Slijedeći dan premažite završnom čoko glazurom.




ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA

1. Čokoladu, ulje i med istopite na pari.

2. Prelijte preko kolača.

3. Brzo razmažite i protresite tacnu, možete par puta lupiti tacnom od stol da se glazura fino raširi.

4. Vratite bronhi kocke u frižider da se glazura stisne.

coolinarika.com

ZA DESETAK MINUTA SMUĆĆKAJTE NAJBOLJU MAĐARICU




Najbolja mađarica koju ste do sada probali, tako kremasta i ljupka, da bi je samim pogledom smazali :)) Uvijek spremna da vas izenadi, po ko zna koji put da ju pravite. Nadamo se da ćete uživati, baš kao što smo mi danas u ovom predivnom kolačiću, i što je najbitnije, vrlo jednostavnom i brzom za napraviti. Neće vam oduzeti mnogo vremena, a dobit ćete nevjerovatno ukusnu poslasticu.


Sastojci

KREMASTI BISKVIT

8 dcl vode

20 dkg šećera

1 margarin

20 dkg čokolade za kuhanje

60 dkg sport ili pettit keksa




PRELJEV

5 dcl slatkog vrhnja

20 dkg čokolde za kuhanje

malo ruma


Priprema

Kremasti biskvit Staviti vodu da zakipi sa šećerom. U vruće rastopiti čokoladu i margarin.


U toplu kremu lagano umiješati kekse. Sve izliti u pleh.



Preljev

Na vatri rastopiti vrhnje i čokoladu. Ne smije zakipiti. Dodati rum. Još vruće izliti preko vruće podloge. Kad se ohladi staviti u frižider. Rezati na kocke.

eletforma.hu

Super brzi recept: Kolač od Nutele i keksa

Super brzi recept: Kolač od Nutele i keksa
Nutela i keks su savršen spoj koji svi volimo. Baš zbog toga morate da probate ovaj super brzi, kremasti kolač. Za pripremu ove poslastice vam ne treba rerna ni iskustvo u pravljenju kolača

Sastojci:
3 šoljice slatke pavlake,
2 kašike šećera,
1/2 kašičice cimeta,


2 kašičice ekstrakta vanile,
1/2 šoljice Nutele (ili nekog sličnog krema),
15 komada keksa (keks sa žitaricama),
“petit beurre” ili oreo,
sveže jagode (po želji)

Priprema:
1. U posudi za mućenje izmešajte slatku pavlaku, šećer i vanilu i sve zajedno dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu ( 3 do 4 minuta)
2. U smesu dodajte Nutelu pa je varjačom polako i lagano umešajte dok se u potpunosti ne poveže sa smesom.


3. U kalup poslažite keks tako da pokrije celo dno, ako je potrebno odlomite komadiće da popunite praznine.
4. Na keks nanesite krem u debljem sloju i ravnomerno ga rasporedite.
5. Na krem složite još jedan sloj keksa pa ih ponovo prekrijte kremom.
6. Posudu prekrijte folijom i stavite u frižider preko noći.
7. Kolač izrežite na kocke (četvrtasti kalup) ili trouglove (okrugli kalup) i poslužite.
Saveti: Kada u krem dodajete Nutelu mešajte polako i oprezno kako se krem ne bi opustio. Želite li da kolaču date svežinu u recept dodajte sveže jagode. Nasecite ih na tanke kriške, poslažite ih po kremu pa ih tek onda prekrijte keksom.
Srodna slika

SUPER BRZI RUČAK : PIZZA ROLAT


Sastojci
500g kora za gibanicu
2dl pavlake
4 jaja
malo origana
200g kecapa


300g trapista
400g salame
 so

Priprema
Umutite pavlaku i jaja sa malo soli. Salamu isecete na tanke kolutove. Kore bi trebalo da imaju 12 listova.Podeliti ih da dobijete 2 puta po 6 listova.

Na tacnu staviti prvo 2 lista.Preko premazati malo umucene pavlake sa jajima, pa odgore kora, pa je premazete kecapom i pospete malo origana, pa preko opet kora i nju namazete pavlakom i jajima i poredjate salamu, preko opet stavite koru i na nju narendate 150g trapista i preko kora koju namazete pavlakom i jajima.To sve zavijte u rolat. To isto uradite i sa drugih 6 listova. Rolate premazite sa pavlakom i jajima i stavite u podmazan pleh i pecite na 200 stepeni oko 20 min. dok  fino ne porumeni. Kada je peceno isecite na parcad debljine 2cm. Po zelji mozete dodati sampinjone,krastavcice,kulen...
Srodna slika
Srodna slika
 

Presavršen i jednostavan čokoladni kolač

Presavršen i jednostavan čokoladni kolač
Super jednostavni kolači koji se “smažu” u trenu, koji se samo smute i speku-da! Takvih recepata nikad nije dovoljno, a ovo je upravo jedan takav. Bez kompliciranja, samo čokolada i osvježavajući štih koje voće divno naglašava. Za one koji žele potpun užitak predlažemo da uz još vruć čokoladni kolač posluže malo omiljenog sladoleda.

Trebat će vam:
• 15 dag čokolade
• 1o dag šećera
• 20 dag maslaca


• 4 žutanjka i bjelanjka
• 1 prašak za pecivo
• 4 žlice brašna
• sok od dva nara

Za kremu:
• 20 dag čokolade
• 500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje

Priprema:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke miksajte sa šećerom pa polako dodajte maslac, brašno, prašak za pecivo te otopljenu čokoladu.

Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izliti u malo veći pleh i peći na 180 stupnjeva oko polasata, provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno, ako ostane suha gotovo je. Za kremu otopiti čokoladu u vrhnju i ukuhati kremu na laganoj vatri pa ju izliti na ohlađen biskvit. Servirati s jagodama ili malinama i sladoledom od vanilije.
Rezultat slika za Presavršen i jednostavan čokoladni kolač

     

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design