02. 04. 2017.

Cokoladni mus rolat




Sastojci
Za fil – mus
150 gr mlecne cokolade
150 gr bele cokolade
200 ml tecnog slaga 35% masnoce za mlecnu cokoladu
150 ml tecnog slaga 35% masnoce za belu cokoladu

Za cokoladni preliv
50 gr otopljenih visanja ili visanja iz tegle
100 gr tamne cokolade
100 ml tecnog slaga



Za biskvit
100 gr brasna
6 kom jaja
100 gr secera,pola za belanca pola za zumanca
2 kas kakao praha
100 gr visanja
prstohvat soli
par kapi soka od limuna

Priprema
1.Prvo treba napraviti mus od obe vrste cokolade.Iseckati sitno obe vrste cokolade pa staviti obe cokolade u posebne cinije.


Ugrejati tecni slag skoro do vrenja pa preliti cokolade,ostaviti ih par trenutaka da cokolada pocne da se topi i onda polako obe cokolade izmesati da se dobro sjedine sa tecnim slagom.Dobijene smese staviti na hladjenje najmanje pet do sest sati ili najbolje ih ostaviti preko noci.
2.Za biskvit dok su jaja jos hladna odvojiti belanca i zumanca i ostaviti ih na sobnoj temperaturi oko pola sata.Prosejati brasno zajedno sa kakao prahom i soli i dobro ih izmesati.Kada su se jaja ugrejala posebno miksirati zumanca sa pola kolicine secera a posebno belanca sa drugom polovinom secera i sa par kapi soka od limuna.Polako spojiti umucena zumanca i belanca i u smesu u par navrata dodati mesavinu brasna i kakao praha.Smesu sipati u tepsiju od rerne koja je samo malo namazana puterom i oblozena papirom za pecenje.Peci biskvit oko 15-20 min.na 180C.Peceni biskvit izvaditi iz rerne,saseci mu krajeve oko jedan cm.,pa ga zajedno sa papirom uviti u krpu kracom stranom i tako ga ostaviti da se hladi.Sitno iseckati visnje (ako se koriste smrznute prvo ih otopiti)pa ih staviti da se cede na cediljku.
3.Iz frizidera izvaditi ohladjenu cokoladu,drugu cokoladu ostaviti i dalje u frizideru,sipati cokoladu u posudu za miksiranje i polako prvo na nizoj brzini poceti sa miksiranjem.Posle par min.brzinu polako povecati i nastaviti sa miksiranjem dok se ne dobije gusti slag krem.Belu cokoladu treba miksirati nesto malo duze,a mlecna cokolada se miksira krace negde oko dva – tri min.
4.Odviti rolat i skinuti papir.Po celoj povrsini rolata raspodeliti seckane visnje a onda malom kasikicom praviti gomilice od izmiksirane obe cokolade i to naizmenicno malo bele cokolade pa malo mlecne cokolade i tako preko cele piskote.Pazljivo napraviti rolat pa ga uviti u papir za pecenje i staviti ga na hladjenje preko noci.
5.Sledeci dan napraviti preliv od cokolade.Ugrejati tecni slag na tihoj vatri pa preliti preko sitno iseckane cokolade.Polako sjediniti cokoladu i slag,malo prohladiti,dodati seckane visnje i preliti preko rolata.Ostaviti da se cokolada stegne par sati pa ukrasiti po zelji

Coolinarika.com…

Čokoladna pita




Rezultat slika za COKOLADNA PITA
Kolač sličan madjarici, sa prelepim koricama koje se tope u ustima i filom od čokolade. Malo truda za vrhunski užitak.

Sve 4 kore:
    1 jaje
    100 gr masti ili maslaca
    400 gr brašna
    1 prašak za pecivo


  
 125 ml mleka
    4 kašike kakaoa ( ja sam stavila 2 i 2 kašike neskvika )
    100 gr šećera

Krem:
    500 ml mleka
    1 puding od vanile i kašika kakoa ( ili puding od čokolade )
    150 gr šećera
    1 kašika brašna
    200 gr margarina
    60 – 70 gr čokolade za kuvanje

Glazura:
    150 gr čokolade
    2 ulja
    2 kašika mleka ( onda se ne stvrdne, pa kad se seče ne puca )

Priprema:
 Od svih sastojaka za kore umesiti testo.

Testo treba da je mekano, da se ne lepi. Možda će vam trebati prstohvat – dva manje ili više brašna.

Podeliti na 4 jednaka dela.

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni dok razvučete prvu koru.

Razvucite koru tanko, malo manju nego pleh od rerne okrenut naopako, da vam bude po 2cm manje sa svake strane.

Ja sam možda i suviše tanko razvukla.

Tepsiju pouljiti i posuti brašno pa namotati koru na oklagiju i preneti na pleh, tako je najlakše.

Izbockati viljuškom.

Staviti da se peče 10 minuta.

Za to vreme razvući drugu koru.

Kada je prva pečena nežno je skinite na sto, krta je i lomljiva i pokrijte krpom.

Na pleh odmah nanesite opet oklagijom drugo testo.

Pazite pleh je vruć.

Vratite da se peče.

Ponovite još dva puta.

Kada su kore pečene pravite fil.

Pomešati puding, kakao, šećer i 200 ml mleka a ostatak staviti da provri.

kad provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre i dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Zatim dodati i iseckan margarin i opet mešati dok se ne otopi.

Najbolje žicom za mućenje.

Odmah filovati kore.

Po 10 kašika na svaku koru.

Na zadnju ne ide.

Stavite preko metalnu tacnu, ili onu belu plastičnu dasku za seckanje, nešto što nije preteško, samo da drži kolač.

Ostaviti nekoliko sati pa otopiti na pari čokoladu sa uljem i mlekom i premazati kolač.

Staviti u frižider 10 minuta i odmah se može služiti.

NAJBOLJI RECEPT ZA OBLATNE KOJI SAM PROBALA - OBLATNE SA BANANICAMA



Do sada najbolje oblatne koje sam probala. Oblatne s bananicama, koje će vas oduševiti na prvi pogled, a još više kada ih probate. veoma su jednostavne za napraviti, i neće vam oduzeti nešto puno vremena, a svi će biti oduševljeni njima, što i jeste naš cilj. Slobodno ih napravite što prije, i zajedno sa vašim najmilijima uživajte u svakom zalogajčiću :)))))




Sastojci:

2 lista oblande
8 krem bananica


Fil

500 g šećera

200 ml vode

250 g margarina

100 g čokolade

250 g mljevenog keksa

250 g mljevenih oraha




Priprema:

1. U šerpu sipati vodu i šećer, pa kuhati dok ne proključa. zatim, umiješati margarin isječen na kockice i izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastope.

2. Skloniti posudu s ringle, te umiješati mjeveni keks i mljevene orahe. ostaviti da se prohladi.

3. Na hrapavu stranu jednog lista oblande naneti polovinu pripremljene smjese. Preko nje poredati krem bananice, blago ih utisnuti u fil pa premazati drugom polovinom smese. Na kraju prekriti drugom oblandom, hrapavom stranom okrenutom ka dole.



4. Kolač opteretiti težim predmetom i ostaviti u frižideru da prenoći, a zatim ga isejći na štangle željene veličine.

Nakon svega gore navedenog, uživajte u njihovom nevjeovatnom okusom sa vašom porodicom, i javite nam vaše utiske nakon što  ih sve pojedete :))))

coolinarika.com / receptizapet.blogspot.ba

PRIRODNI ANTIBIOTIK I ANTIHISTAMIN, PROTIV GLJIVICA, CANDIDE, MIKROORGANIZAMA, VIRUSA, BAKTERIJA INFEKCIJA...




Oni koji vode borbu s mikroorganizmima, virusnim i bakterijskim infekcijama vjerojatno su čuli za citrofit.


Kod drugih ljudi on nije toliko poznat, no trebali bi znati da je citrofit ekstrakt iz sjemenki grejpa koji kao prirodi antibiotik djeluje na suzbijanje virusa, bakterija i parazita.

Osim toga, liječi i gljivice, posebno candidu albicans. Citrofit je dobro uzimati kako bismo ojačali imunitet, izliječili bakterijske i gljivične infekcije, suzbija i virusne infekcije, astmu i dobra je prevencija kad dođe sezona gripe i prehlade.

Citrofit smanjuje i simptome alergije jer je prirodni antihistamin.


On ne izaziva nuspojave i nije toksičan. Nema zabilježenih alergijskih reakcija na citrofit osim kod ljudi kojima citrusno voće izaziva alergijsku reakciju.

Citrofit je uspješan u liječenju čak 800 vrsta bakterija, te oko 100 vrsta gljivica, a osim ljudi, dobro je u borbi protiv gljivičnih nametnika na životinjama i biljkama. Kada se usporedi trideset različitih tradicionalnih antibiotika, citrofit ima isti učinak, no on ne pokazuje nikakve štetne popratne pojave.

Mnogima je teško konzumirati citrofit samog jer je gorkog okusa pa se preporučuje uzimati s nekim sokom, primjerice, od naranče. Kako ne bi naštetio sluznici probavnih organa, treba ga razrijediti u vodi ili soku i ne piti ga na tašte ujutro.


Grejp je poznat po svom antioksidativnom i antibakterijskom djelovanju, a ekstrakt grejpa se dobiva iz pulpe grejpa i sjemenke. Grejp raste na području tropske i suptropske klime. Koriste se svi njegovo dijelovi biljke, lost, cvijet, pup, plod i sjeme.

Grejp je bogat vitaminom C, a sadrži i druge vitamine A, B, D, E i K, te fosfor, kalcij, magnezij, cink, mangan, željezo i bakar. Grejp je odličan jer je siromašan kalorijama, a bogat hranjivim tvarima. Postoje žuti, rozi i crveni grejp, a najčešće su promjera do 15 cm. Rozi grejp je veći i slađi od žutog, a crveni grejp je otkriven u Teksasu i dobiven je križanjem.

zanimljivoikorisno.blogspot.com

ODLAZI MUJO U VOJSKU, A OTAC MU KAZE




Odlazi Mujo u vojsku….

Na rastanku, otac mu kaže:


– Sine, budi dobar vojnik i kad sretneš oficira, stani mirno i pozdravi ga!


Drugi dan, Mujo u krugu kasarne sretne jednog starijeg čoveka u uniformi pa ga upita:



– Jeste li vi oficir?

– Jesam – odgovori ovaj.

– E, puno Vas je pozdravio moj babo.!

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design