18. 03. 2017.

LISNATO TIJESTO SA VIŠNJAMA KAO IZ PEKARE : Ovo morate pripremiti i probati !!!

Fotografija Super Recepti.

SASTOJCI:
  • pakovanje od 500 gr lisnatog tijesta
  • 800-900 gr višanja
  • 85 gr kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 supena kašika pudinga od vanilije
  • 1 žumance




NAČIN PRIPREME:
Operite višnje i očistite ih od košpica.
Lisnato tijesto razvucite na pobrašnjenom stolu.
Očišćenje višnje pošećerite,dodajte vanilin šećer i puding od vanilije u prahu.
Izmiješajte dobro smjesu i redajte na tijesto,pa zarolajte u štrudlu.



Žumance malo umutite i premažite tijesto,a zatim stavite da se peče u zagrijanoj rerni 20 minuta na 200°.
To je to vaše lisnato tijesto od višanja je gotovo,a ispalo je tako da će vam i u pekari pozaviditi.

KOLAČ OD ORAHA I PUDINGA


Sastojci:
Kora:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika mljevenih oraha
  • 1 kesica praška za pecivo




Zaliv:
  • 30 dkg šećera
  • 1/2 l vode
Fil:
  • 3 kesice pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 1 margarin od 250 g




Dekoracija:
  • 2 kesice šlag kreme od vanilije
Priprema:
Od navedenih sastojaka umutiti koru, umutiti prvo bjelanjke, dodati šećer mutiti još malo zatim dodati žumanjke pa mutiti. Kad je sve dobro umućeno dodati brašno pomiješano sa pecivom i orahe. Peći koru, pečenu zaliti sa zaljevom koji smo prije skuhali i ohladili. U međuvremenu skuvati puding po upustvu, u hladan puding dodati margarin. Fil staviti na hladan kolač. Odozgo staviti umućen šlag, ja ga nisam stavila kolač sam posula mljevenim orasima!

Recept za KOLAČ “PUSTINSKA OLUJA” – Provjereno najbolji recept koji postoji !!!

Fotografija Super Recepti.

SASTOJCI:
  • 7 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 200 gr brašna od kokosa
  • 250 gr margarina
  • 100 gr mliječne čokolade ili za kuhanje
  • 2 kesice šlaga od vanilije




NAČIN PRIPREME:
Krema:
Umutite bjelanca pjenasto dodajte 7 kašika šećera.
Nakon što sve umutite dodajte kokos i ponovo mutite.
Smjesu prelijte u pleh za pečenje koji treba da pouljite.
Pecite na 170°,15 minuta.



Fil:
U posudi umutite žumanca i 8 kašika šećera.Dodajte margarin mutite i dodajte istopljenu čokolad (istopiti sa 2 kašike ulja,ohladiti).
Sjedinite sve.
Krema:
Umutite šlag kreme po uputama na kesici.
Ohladite koru i na nju namažite fil,zatim šlag od vanilije.
Kolač stavite u frižider na 2 sata,a zatim poslužite.

SREDSTVO koje možete sami napraviti i očistiti NAPU u kuhinji : Potrebna 2 sastojka

Fotografija Super Recepti.

Mnogo puta ste se pitali kako očistiti napu koju koristite svaki dan po nekoliko puta.
Mi vam i ovaj put donosimo prirodno sredstvo koji možete sami umiksati i oprati napu,koja će da sjaji kao da je nova.
Nećete se iznenaditi kada vidite da se radi o SODI BIKARBONI.



Soda je uvijek dobrodošla kada morate nešto čistiti i boriti se sa velikom masnoćom.
Ribali ste mnogo puta i uvjerili ste se da ništa nije bolje.
Ovo je savršen trik da očistite napu sodom bikarbonom i prestanete ribati jednom i zauvijek.



PRIPREMA:
U šerpu naspite vode i stavite na ringlu da proključa.
Kada proključa sipajte pomalo sodu bikarbonu.
Nakon što se soda rastvori,stavite filter nape u nju i ostavite da se kuha 30-ak minuta.
Sva,ali apsolutno sva masnoća će da spadne i vratit će sjaj i ugodni miris.
Ovaj trik moćete da radite i sa ostalim predmetima u kući koji su zakoreni masnoćom.

17. 03. 2017.

RECEPT ZA FANTASTIČAK KOLAČ OD KOKOSA : Tako je lagan i osvježavajući ma za svaki stomak

Fotografija Super Recepti.

SASTOJCI:
Biskvit:
  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 šoljica ulja
  • 1 šoljica hladne crne kafe
  • 2 kašike kaka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo




Krema:
  • 1l mlijeka
  • 7 kašika brašna – oštrog
  • 150 gr šećera
  • 150 gr margarina
  • 120 gr kokosa


+ malo kokosa za posipanje

NAČIN PRIPREME:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
Postepeno dok miješate dodavati brašno pomiješano sa pecivom.
Zatim ulijte hladnu skuhanu kafu i ulje.
Dodajte i malo kakaa radi boje,a zatim smjesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Biskvit pecite 15-ak minuta na 200°.



Kremu pripremite tako što u 300 ml mlijeka dodate brašno (dodavati i miješati jednu po jednu kašiku).
Preostalo mlijeko stavite da se kuha i dodajte šećer,a kada vam mlijeko zakipi umiješati mlijeko s brašnom i sve kuhati na ringli dok vam se krema ne zgusne.
Kremu ohladite a zatim dodajte izrađen margarin i kokos.
Dobivenom kremom premažite biskvit i na kraju ga pospite kokosom.
Kolač ostavite u frižider,a zatim ga sijecite na kocke i poslužite.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design