12. 03. 2017.

BAKLAVA SA PLAZMOM: OVO MORATE PROBATI JER JE STVARNO PREDOBRA !

Fotografija Jednostavni domaći recepti.

Sastojci:
  • 1 pakovanje kora za pite, od 500 gr
  • 300 gr mlevene plazme
  • 3 jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika ulja
  • ulje za prskanje kora




Preliv:
  • 1 l vode
  • 800 gr secera
  • 1 limun
Priprema:
1.
Prvo skuvajte preliv, stavite vodu i secer da provri, zatim dodajte limun isecen na kolutove i kuvajte agdu nekih 5 minuta, ne treba da bude gusta. Ohladite.Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, jos malo umutiti i umesati mleveni keks. Smesa ce biti bas, bas gusta.




Prebrojte kore i podelite..za svaki rolat vam treba tri kore (ja sam imala 6 rolata). Prvu koru poprskati uljem, staviti na nju drugu koru, poprskati i nju uljem i staviti trecu koru. Na trecu koru staviti smesu od plazma keksa, uzduzno (tesko se razmazuje, jer je gusta, pa ja prstima uz rub kore namestim). Cvrsto zarolati i redjati u blago nauljen pleh. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora. Rolate iseci na zeljene velicine, pre pecenja, premazati blago uljem svaki rolat u plehu i peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Vrucu baklavu, preliti hladnim prelivom. Dobro ohladiti i uzivati :).

Posluživanje:
Najbolja je kada je doooobro ohladjena, nije preslatka, socna i brzo se napravi :).

VIC DANA:MUJO JE NAPOKON DOBIO POSAO U POLICIJI I PRVI DAN…


Mujo je napokon dobio posao u policiji i prvi dan dolazi na posao, a narednik ih sve postroji i zaurla:




– Oni sa srednjom školom desno, a oni s osnovnom lijevo!

Svi se rasporede, samo Mujo ostane stajati u sredini, pa vikne naredniku:

– A đe ć’ ja, ja nemam nikakve škole?




Narednik pogladi brk:
– Ti stan’ iza mene!


Nevjerovatno ukusna i brza za napraviti – Čokoladna keks torta


Nevjerovatno ukusna i jajko brza za napraviti Čokoladna keks torta, koja će se vašima mališanima, kao i naravno ostatku porodice itekako svidjeti. Toplo vam preporučujemo ovu čokoladnu poslasticu, koja će nadamo se postati svakodnevnica vaše kuhinje. NAdamo se da će vams e svidjeti, baš kao štp je i nama, i da ćete što prije uživati u ovoj poslastici koja obiluje nevjerovatno ukusnom čokoladom, koju svi volimo :))




Sastojci:
  • 5 dcl. mlijeka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 100 g. čokolade za kuhanje
  • 250 g. maslaca
  • 4 žumanca
  • 200 g. šećera u prahu
  • 1 kašika kakao
  • oko 600 g. petit keksa
  • oko 3,5 dcl. skuhane jake kafe
  • šlag krem od čokolade




Priprema:
U 5 dcl. mlijeka istopiti čokoladu i skuhati sa pudingom umućenim sa šećerom i malo mlijeka.
Pokriti najlon folijom direktno preko fila, ne preko oboda posude, i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati kakao i miješati na pari oko desetak minuta. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim maslacem.
Spojiti oba fila i miješati mikserom velikom brzinom da se dobije glatka i homogena smesa. Ostaviti petnaestak minuta u frižider prije počekta filovanja.
Keks umakati u hladnu kafu, redati 5×4, filovati tako 4 reda keksa i tri reda fila.
Gore staviti umućen šlag krem od šokolade
Ako želite da promiješate puding to učinite dok se potpuno ne ohladi jer kada se miješa jako hladan i čvrst puding on ima to svojstvo da se razdvojii i dobićete tečnu kašu, a to ne želimo napraviti.

KARAMEL ROLAT

KARAMEL ROLAT

SASTOJCI:
biskvit:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike mljevenih oraha
  • 1/2 praška za pecivo




krema:
  • 500 gr šećera
  • 10 kašika brašna (ili gustina)
  • 1 l mlijeka
  • 250 gr margarina
i još:
  • 4 banane
  • malo mljevenih oraha (za posipanje)
PRIPREMA:
Odvojite bjelanca od žumanaca.Bjelanca umutite u čvrst snijeg.
Žumanca umutite sa šećerom.Sjedinite brašno,prašak za pecivo i mljevene orahe,pa dodajte u umućena žumanca.
Zatim pažljivo sjedinite sa umućenim bjelancima.Smjesu sipajte u veliki pleh,obložen papirom za pečenje,pa pecite na 180 C oko 15 minuta.



Pečen biskvit odvojite od papira,pa zarolajte u vlažnu krpu.
KREMA:
Karamelizujte 500 gr šećera.Zatim karamel prelijte sa 600 ml mlijeka,pa na laganoj vatri ostavite da se karamel otopi.Brašno (ili gustin) dobro umutite sa 400 ml mlijeka,pa sipajte u
karamel-mlijeko,miješajući svo vrijeme,dok krema ne dobije potrebnu gustinu.
Karamel-kremu ohladite,pa dodajte margarin (omekšao na sobnoj temperaturi),pa dobro izmiksajte.Na biskvit nanesite 2/3 kreme,pa stavite 2 reda po 2 banane.Zarolajte!
Rolat stavite na tacnu,premažite ostatkom kreme,pospite mljevenim orasima,pa stavite da se hladi.
POSLUZIVANJE:
Kada se ohladi,režite na parčad!
coolinarika.com

Pijte ovo svako jutro u 08:00h i ELIMINIRATI ćete VIŠAK MASTI na STOMAKU brzinom munje!

Pijte ovo svako jutro u 08:00h i ELIMINIRATI ćete VIŠAK MASTI na STOMAKU brzinom munje!
Nažalost, najteže masti za eliminisati su one u predjelu abdomena. Masti se uglavnom nalaze u ovoj zoni.

Trbušne masnoće utiču na fizički izgled ljudi, ali prekomjerno nakupljanje masti može izazvati i brojne bolesti. Srećom, uvijek se možemo osloniti na prirodne lijekove! Evo, ovaj lijek sa šljivama će vam pomoći da uklonite masnoće i njegujete svoj organizam!




Kako to pripremiti?

Sastojci:

– 100 grama šljiva
– 1 litar pročišćene vode

Priprema:




Stavite šljive i vodu u hermetičku bocu. Ostavite ga odstoji u frižideru za 1 sedmicu. Zatim procijediti i magični lijek je spreman!

Korištenje:

Pijte 1 čašu ovog domaćeg lijeka svako jutro na prazan želudac, tako da možete dobiti željene rezultate.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design