09. 04. 2017.

OVA TORTA JE POSTALA PRAVI HIT SVI MI TRAŽE RECEPT , PA I SA VAMA DIJELIM OVU LJEPOTICU

SASTOJCI:
Prva kora
5 belanaca
100gr secera
100gr mlevenih oraha
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo

Druga kora


5 belanaca
100gr secera
100gr kokosovog brasna
1 kesica praska za pecivo

Treca kora
4 jajeta
100gr secera
100gr cokolade
2 kasike brasna
1 kesica praska za pecivo

Fil
10 zumanaca
300gr secera
1kesica vanilin secer
8 kasika brasna
1l mleka
500gr maslaca
250gr secera u prahu
2 kesice slag krema od vanile
100gr crne cokolade
100gr bele cokolade

Prekrivanje
3 kesice slag krema
2dl mleka

PRIRPEMA:
Umutite belanca sa secerom,dodajte mlevene orane,brasno pomesano sa praskom za pecivo.Izlijte u predhodno oblozen kalup(28) i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni,20 minuta. Za drugu koru umutite belanca sa secerom,dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo.I ovu koru pecite na 200 stepeni,20 minuta. Za trecu koru umutite jaja sa secerom i dodajte rendanu cokoladu i brasno pomesano sa praskom za pecivo.pecite na 200stepeni,20 minuta.

Za fil umutite zumanca sa secerom,vanilinim secerom i brasnom.Pomesajte i ulijte polovinu mleka.Pazite da nema grudvica,tek onda ulijte u ostatak mleka pa fil kuvajte dok ne zgusne.Sklonite sa vatre pa ohladite.U ohladjeni fil dodajte predhodno umuceni maslac sa secerom u prahu,pa sipajte prah slag krem(direktno,ne trebate mutit slag kremu) pa podelite na dva dela.(Fil treba da je skroz hladan kad dodajete cokoladu)U jedan deo dodajte rendanu crnu cokoladu,a u drugi deo dodajte belu rendanu cokoladu. Tortu filujte na sledeci nacin: Prva kora,1/2 fila sa belom cokoladom,druga kora,1/2 fila sa crnom cokoladom,pa 1/2 fila belom cokoladom,treca kora,pa 1/2 fila sa crnom cokoladom.Celu tortu filujte sa umucenim slagom
Fotografija Bakini recepti i savjeti.
Fotografija Bakini recepti i savjeti.

SAVRŠENA TORTA ZA MOJ UKUS, NESTALA BRZINOM SVJETLOSTI, UVJERITE SE ZAŠTO

Sastojci:
Kore
10 bjelanjaka
400 gr šećera


1 kašika octa
200 gr sjeckanih prženih lješnjaka

Krema
10 žumanjaka
3 pudinga od vanilije
8 kašika gustina
10 kašika šećera
250 gr margarina
1,5 l mlijeka
100 gr bijele čokolade Milka
100 gr čokolade sa lješnjacima Milka
50 gr čokolade za kuhanje
2 vanilij šećera
100 gr sjeckanih lješnjaka

Priprema:
1.Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg i tome dodati 200 gr šećera , pola kašike octa i nastaviti mutiti još 10-ak minuta. U kalup za tortu promjera 28 cm staviti papir za pečenje, preko papira posuti sjeckane lješnjake, a lješnjake premazati bjelancima. Peći na 150 C sat i pol. Kad je kora pečena okrenuti je, skinuti papir za pečenje tako da lješnjaci budu gore.

Isto ponoviti i sa drugom korom.

2.Umutiti žumanjce sa šećerom, i tome dodati gustin, puding od vanilije i 3 dl mlijeka i nastaviti mutiti da ne bude grudvica. Preostalo mlijeko zakuhati i tome dodati pripremljenu smjesu od žumanjaca i kuhati dok se  krema ne zgusne. Fil ohladiti i tome dodati dobro izrađen margarin.

3.Kremu podijeliti na pola, u jednu polovicu dodati 2 vanilij šećera i rastopljenu bijelu čokoladu, a u drugu polovicu dodati rastopljenu čokoladu sa lješnjacima i čokoladu za kuhanje.

4.Slagati kora-crni fil-žuti fil, kora crni fil-žuti fil, i ostaviti malo kreme za ukrašavanje.Presuti tortu sjeckanim lješnjacima.
Fotografija Bakini recepti i savjeti.
Fotografija Bakini recepti i savjeti.

DANAS NEMOJTE JESTI - POGLEDAJTE ŠTA POST RADI S VAŠIM MOZGOM I OSTATKOM TIJELA




U različitim kulturama postoje običaji posta, ali šta zapravo on radi našem tijelu, posebno mozgu!

Mark Mattson je načelnik Laboratorija za neuronauku na Nacionalnom institutu za starenje.


On je također profesor neuronauke na Univerzitetu Johns Hopkins, a jedan od najistaknutijih istraživača na području staničnih i molekularnih mehanizama neurodegenerativnih bolesti, poput Parkinsonove bolesti i Alzheimerove bolesti, piše “Novi svjetski poredak“…

Mark i njegov tim su objavili nekoliko radova na kojima se raspravlja koliko post dva puta sedmično znatno može smanjiti rizik od razvoja kako Parkinsonove i Alzheimerove bolesti.

Kada pogledamo istraživanja o restrikciji kalorija, mnoga od njih pokazuju produženi životni vijek, kao i povećanu sposobnost za borbu protiv hroničnih bolesti.



To je zanimljivo, jer se post i ograničenje kalorija pokazalo da potiče rast novih matičnih ćelija, popravlja DNA, produžuje životni vijek i odgađa bolesti starosti i mnogo više, te je čak i pokazalo da je POST efikasan kao tretman protiv raka u saradnji sa lijekovima za hemoterapiju. (kod mainstream medicine)

Nažalost, nikada nećete vidjeti kliničko ispitivanje provedeno bez testiranja uz pomoć farmaceutskih lijekova. To je zato što se ne može zaraditi od postu, ili iz biljke koja se ne može patentirati.

U nastavku je prezentiran prekrasan TEDx razgovor koji je dao Mark Mattson koji ide više u detalje o tome što post radi na mogu.

10 MINUTNI KEKS KOLAČ SA KOKOSOM

Fotografija Jednostavni domaći recepti.

Potrebno je:
  • 800 gr petit beurre keksa



Za fil:
  • 2 litra mleka
  • 300 gr šećera
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 200 gr gustina
  • 200 gr kokosa
  • 2 dcl slatke pavlake
  • 100 gr bele čokolade
Za ukrašavanje:
  • 100 gr šlag krema u prahu
  • 1,5 dcl mleka
Priprema:
Skuvati fil. U posudu staviti 1,5 litar mleka, vanilin šećer i 300 gr šećera da se kuva. Umutiti gustin sa 5 dcl mleka dodati u vruće mleko i kuvati dok se ne zgusne, dodati kokos, slatku pavlaku, kuvati još par minuta i dodati belu čokoladu da se istopi.
Masu malo prohladiti i filovati keks toplim filom.


Kolač ima 4 reda keksa i 4 reda fila.
U pleh veličine 25×35 cm poredjati keks ( ne potapati ga ni u kakvu tečnost), preko staviti sloj fila, keks sloj fila, tako redom, na kraju staviti sloj fila.
Ostaviti preko noći da se ohladi i keks omekša od fila.
Umutiti 100 gr šlag krema u prahu sa 1,5 dcl mleka i premazati kolač.

Fotografija Jednostavni domaći recepti.
Fotografija Jednostavni domaći recepti.

KARAMEL TORTA SA KEKSOM

KARAMEL TORTA SA KEKSOM
Potrebno:
2 pakovanja keksa (600 gr)
200 gr šećera u prahu



250 gr margarina
1 L mleka
3 kesice pudinga od vanile ili karamel
9 kasike šećera
400 gr belog slag krema
400 ml kisele vode
 i jos:
100 gr krem šlaga
200 ml kisele vode

Priprema:
Skuvati puding sa mlekom i 9 kasike šećera. Ostaviti da se potpuno ohladi, mešajuci s'vremena na vreme. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa ga sjediniti sa ohladjenim pudingom. Šlag krem umutiti sa kiselom vodom.



Na tacni poredjati keks 5x5, premazati jedan sloj pudinga, pa jedan sloj krem slaga. Redjati dok ne utrošite sve sastojke, (kod mene 4 reda keksa). Zadnji sloj takodje premazati pudingom i krem slagom.  Posebno umutiti 100 gr krem šlaga sa kiselom vodom, pa premazati celu tortu i ukrasiti po zelji. Keks nije potrebno natapati mlekom, dovoljno je napraviti tortu jedan dan ranije.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design