04. 04. 2017.

VAŠI OMILJENI SITNI KOLAČIĆI BEZ KOJIH NIŠTA NE IDE - KRUŠKICE



Ništa ne ide bez vaših omiljenih sitnih kolačića, kruškica, uz njih apsolutno sve ide. Uvijek ih pravimo kada su u pitanju neka slavlja, proslave i slično. Ukoliko nemate recept, mi vam ga donosimo.


Sastojci

3 kuvana zumanca

1/3 margarin

200gr kokos

200gr prah secer




Priprema

Umese se sastojci pa se prave loptice od koje se oblikuju kruskice. Treba malo strpljenja ali na kraju se isplati. Na svaku kruskicu se stave dva listica simsira.

zlatnirecepti.work

UKUSNE JEDNOSTAVNE DEKORATIVNE: ROLNICE OD OBLANDI

1
Sastojci
Sastojci za filovanje:
2 jaja
80gr secera
100gr cokolade za kuvanje


60gr puter
100gr mlevenih lesnika
2lista oblandi

glazura:
100gr cokolade
malo ulja

Priprema
1.Kuvati na pari umucenja zumanca sa secerom sve dok ne zgusne.Dodaje se istopljena cokolada i lesnici pa se jos malo prokuva(1min).

Ohladjenoj smesi dodati puter i sneg od belanaca.
2.Omeksale oblande seci po duzini,filovat i savijat u rolne.Staviti u friz da se dobro ohlade.Potom se secu na parcat oko 5sm i krajeve utapat u glazuri od cokolade.
Srodna slika
Rezultat slika za UKUSNE JEDNOSTAVNE DEKORATIVNE: ROLNICE OD OBLANDI

S NJIM SAM SE OSJEĆALA POSEBNOM I VOLJENOM, ALI NE ZADUGO...



Sa njim sam se prvi put osjećala voljenom i kao da sam prvi put bila svjesna zašto postojim. Postojala sam ( u svojoj glavi) samo zbog njega i zbog toga što smo suđeni.

Znam da me volio i da je naša ljubav napočetku veze bila dovoljno jaka da sruši sve nedače koje su nam se našle na putu.


Kako je su dani naše veze prolazili primijetila sam da su mu neke sporedne stvari postale bitnije od mene.

Jednostavno više nije uživao u trenucima koje smo zajedno dijelili, čak ih je nekada želio i zaobići. Uvijek je imao vremena za svoje prijatelje i osobe za koje sam znala da mu kroz par godina nikada se više neće obratiti jer će tada one izgraditi svoj život a on će stojati na mjestu i proklinjati to što nije bio pametniji.

Počeo me lagati, više nisam znala ni gdje je ni s kim je, tako da sam odlučila da ga ostavim.


Bio je težak period za mene ostaviti nekoga koga voliš bezuslovno i za koga sam bila spremna dati život, ali nisam imala drugi izbor nije se ni potrudio zadržati me.

Danas nakon toliko vremena od naše veze ja sam sa muškarcem kojeg obožavam i koji mi je pokazao sve vrijednosti i ljepote mog života.


Stvarno obožavam ga i svoju budućnost vidim samo sa njim. Dok moj bivši koji me tako lako prodao i izdao zove i moli i govori kako se pokajao. Neki ljudi nikada neće znati šta znači KASNO!

pozitivno.info

PROŠLE GODINE SAM SE UDALA ZA OSOBU KOJU SAM ISTINSKI VOLJELA, I SVE JE BILO SUPER, A ONDA MI JE NEŠTO BILO SUMNJIVO




Prije godinu dana sam se udala za VOLJENU OSOBU.

Sve je bilo super, čak i bolje nego dok smo se samo zabavljali, ali problemi su počeli kada sam ostala u drugom stanju. POČEO SE ČUDNO PONAŠATI.


Inače osoba koja spavanje više voli i od života, od tada nije nikada želio prije mene da legne i da zaspi.

Sve mi je to bilo sumnjivo, a kada god ga pitam uvijek je imao neke nebulozne odgovore.

Sinoć odlučim da se pretvaram da sam zaspala i da ga propratim gdje i šta radi.


Nećete vjerovati, samo 10 minuta nakon što sam “zaspala” počeo je da razgovara sa bebom u mome stomaku kako će biti divan otac, pažljiv i sve što on od svog nije nikada dobio.

Kako divnog muža imam, a mislila sam na najgore. Nikada previše brzo nemojte donositi određene zaključke, sačekajte malo...

ispovesti.rs / komicnistatusi.com

Ispecite domaća peciva za hamburgere

Rezultat slika za Ispecite domaća peciva za hamburgere
Sastojci
Za 6 većih peciva:
600 g krušnog brašna ili namjenskog brašna za dizana tijesta
1 svježi kvasac
½ praška za pecivo


ravna žlica soli
100 g otopljenog maslaca ili 1 dcl ulja
200 ml mlijeka (2 čajne žličice šećera)
150-200 ml mlake vode
razmućeni žumanjak ili malo mlijeka za premazivanje
sjemenke sezama ili lana za posipanje


Ako ste majstor od ćevapa i burgera, uživanje u ovim delicijama s roštilja zaokružit ćete tako da ispečete domaće lepinje i peciva za hamburgere.

Uz svo umijeće pripreme mesa i vještinu roštiljanja, naše će roštiljske poslastice ostati pomalo poput torte bez šlaga, ako im se ne pridruži odgovarajuća „ambalaža“. Jer složit ćete se, izostat će potpun užitak u ćevapima i pljeskavicama budu li vam posluženi bez lepinje ili somuna, a ni hamburger nije potpun doživljaj bez hambi peciva. I lepinje i hambi peciva možete nabaviti već gotove, ali kad ste se već prihvatili vašeg roštilja, pripremili meso, napravili umake, šteta je da i krušni tanjurići na kojima ih poslužujete, ne budu vaših ruku djelo. U nastavku pročitajte kako pripremiti domaća peciva za hamburgere, a ako se dvojite čime ih “napuniti”, evo nekoliko ideja.

Priprema peciva za hamburger:
U većoj posudi pomiješajte brašno sa solju i praškom za pecivo, a u sredini načinite udubinu. U 200 ml mlakog mlijeka u kojem ste otopili šećer razmrvite svježi kvasac, pa ga ulijte u udubinu u brašnu, poklopite posudu i ostavite 15-ak minuta da kvasac naraste. Dodajte otopljeni maslac ili ulje, ovisno o tome za što ste se odlučili. Maslac će vaša peciva učiniti sličnija slatkim hambi pecivima, kakva obično vezujemo uz američke hamburgere. Dodajte mlaku vodu i zamijesite tijesto, po potrebi dodajući još vrlo male količine brašna. Mijesite najmanje 5 minuta, po potrebi i dulje, da dobijete glatko tijesto pa ga ostavite da udvostruči obujam. Tijesto zatim premijesite, podijelite na šest ili osam (ovisno o tome kako velika peciva želite) jednakih dijelova, formirajte loptice i ostavite ih na toplom da udvostruče obujam. Želite li peciva većeg promjera, nešto niža i u obliku diska, spljoštite ih malo dlanom i raširite. Ako ih ostavite u obliku loptica, dobit ćete viša, okruglastija peciva. Nakon što narastu, za dobiti peciva tamnije površine, premažite ih razmućenim žumanjkom ili s malo mlijeka i pospite sjemenkama. Ako želite svjetlija peciva, premažite ih samo mlakom vodom, toliko da se sjemenke imaju za što primiti i ne padaju prilikom posipanja. Pećnicu ugrijte na maksimum. Prije stavljanja peciva u pećnicu, na dno pećnice stavite plitku posudu s toplom vodom, koja će isparavanjem omogućiti da se peciva tijekom pečenja vlaže i da im korica ostane mekana. Peciva za hamburgere pecite 20-ak minuta na 200 °C.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design