03. 04. 2017.

IMAO SAM OSAM GODINA KADA ME JE TATA OSTAVIO SA MOJOM MAJKOM , MOJA MAJKA JE BILA MLADA

x-10-571x381
Imao sam osam godina kada me je tata ostavio sa mojom majkom , moja majka je bila mlada i sve je bilo okej dok nije dobila paralizu,probudila se ujutru i nije mogla da se pokrece…

Imao sam samo 8 godina , i sest meseci sam bio stalno uz nju …Jedno vece dok sam spavao , cuo sam kako me doziva ..Dosao u njenu sobu i cuo “Volim Te” , pozvao sam hitnu pomoc i ona je ubrzo dosla ali nije bilo pomoci , umrla je …

Moj tata od tada me nije nijednom posetito , otisao sam u dom za nezbrinutu decu ..Ja se ni ne secam mog tate ..Mama hvala ti za sve poljupce , zagrljaje , poklone. I svaki dan koji si mi ulepsala….Sada imam 19 godina , danas sam napunio …Radim na Aerodromu,i mislim da bi mama bila ponosno na mene Mami moja , nisam ti odgovorio na ono “Volim Te” zaspala si …Sada ti odgovaram “I ja Tebe”

PIJESAK TORTA: TORTA BEZ PEČENJA, GOTOVA ZA 20 MINUTA

1
SASTOJCI
1 l mlijeka
• 4 pudinga od vanilije
• 330 gr šećera
• 1 margarin


• 200 g keksa
• 200 g kokosa
• 200 g oraha
• šlag

PRIPREMA
Ovo je brzi kolač, gotov za 20 minuta i ne može ne uspjeti. Količina sastojaka, naravno, ovisi o veličine kolača koji želite napraviti, ali je bitno sačuvati navedeni omjer.

Uglavnom, treba skuhati 4 pudinga od vanilije, ali ne prema uputama s vrećice, nego u 1 l mlijeka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin pjenasto umućen sa šećerom. Smjesu podijeliti na tri dijela. U jedan dio dodati kokosovo brašno, u drugi orahe, a u treći neki mljeveni keks. Treba dotati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može mazati. U prikladan kalup za tortu staviti prvo kremu sa keksima, preko nje kremu s kokosom, a na kraju s orasima. Na kraju umutimo šlag i ukrasimo tortu.

02. 04. 2017.

RADIM U JEDNOM VELIKOM TRŽNOM CENTRU I SVAŠTA SAM VIDJELA I DOŽIVJELA….

z-4
Radim u jednom velikom tržnom centru i svašta sam vidjela i doživjela, ali ono što me danas snašlo dugo ću pamtiti, a nikada neću shvatiti ZAŠTO!?

Dolazi mi na kasu neka “napucana” plavuša, silkoni na sve strane, jaka šminka. Klasičan izgled ponzoruše, starlete, kako već se zovu takve djevojke. Pita mene da primam eure. Potvrdno sam odgovorila, a ona mi tada pruža novčanicu od 20 eura, falsifikat onaj najlošiji.

Kažem joj da mi je dala falsifikat i da ću da pozovem policiju, a ona mi se izvnu i reče kako joj je neki “prijatelj” dao tih 20 eura da se počasti. Nisam pozvala policiju i pustila sam je dao ode, ali ne mogu shvatiti da neko može i pomisliti da sa onakvim falsifikatom može nekog prevariti. Da li je stvarno toliko glupa ili sam na kraju ja ispala glupa jer sam je pustila da ode…


SIPAŠ,ISPEČEŠ,ISTRESEŠ I TO JE TAJ – “SLANI KUGLOF”

1
Odlicna i brza stvar super ideja za doručak!

Potrebno nam je:
– kalup za kuglof

Pa tek onda:
4 jajeta
1 čaša jogurta od 2 dcl (istu sačuvamo kao meru za ostalo)


1 čaša ulja
2 ½ čaše brašna
1 prašak za pecivo
150 gr pizza šunke
150 gr feta sira
5 kiselih krastavčića
½ kašikice soli
malo bibera
1 kašikica origana

Za posipanje:
100 gr trapista

Priprema:
Umutimo žicom jaja, pa dodamo jogurt i ulje (ja ulje zaboravila, pa dodala na samom kraju…što je zahtevalo malo energičnije mućenje 🙂 ). Kada smo to dobro umutili, dodamo dalje začine (so, biber, origano). Nakon toga, dodamo brašno u koje smo umešali prašak za pecivo. Na kraju, dodamo izgnječeni sir, na kockice iseckanu šunku i krastavčiće.

Kada smo dobili izjednačenu masu, spremna je za kalup. Lernu ugrejemo na 200°C (po meni je trebalo duže peći nego po originalnom receptu koji kaže 25 + 10 min ali…doduše, na 220°C). Kašikom sipamo masu u silikonski kalup, ništa podmazivanje, brašnavljenje (???koja reč???), samo čist kalup i masa u kalupu 🙂 . Kada smo sve sipali, rukama uhvatimo kalup za ivice i drmnemo ga 3 – 4 puta o podlogu, da bi se sve lepo sleglo i namestilo. Pošto mi je malo nesigurno delovalo staviti ga na rešetke, ja sam stavila kalup u tepsiju pa tako na pečenje. Dakle, pekla sam ga 45 minuta na 200°C. Za to vreme, pripremila sam drugu tepsiju, prekrila je papirom za pečenje i nakon 45 minuta izvadila kuglof iz lerne. Samo sam malo rukama od dole pritisnula kalup, okrenula ga i istresla u pripremljenu tepsiju (pranje kalupa = ispiranje vodom…i…gotovo!). Od gore sam narendala trapist i vratila nazad u lernu još 10 minuta. Nakon pečenja, moj skroman savet bi bio prohladiti kuglof i tada ga služiti uz kiselo mleko, pošto je to zaista odlična kombinacija uz ovaj slani čaroban ukus. Prijatno i uživajte!

MUŽ MI JE OTKRIO DA GA JE OSVOJILO TO ŠTO PRE NEKOLIKO GODINA NA NAŠEM…

12665766_137574323294106_1183769894_n
Muž mi je otkrio da ga je osvojilo to što pre nekoliko godina na našem prvom dejtu nisam htela da spavam sa njim.

Kaže da sam mu bila lepa i privlačna ali me od tad poštuje jer je video da sam i ozbiljna.

Nikad mu neću reći da sam ga bila odbila jer nisam bila stigla da obrijem noge.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design