27. 03. 2017.

LAKO ZA NAPRAVITI. NAJBOLJA MILKA TORTA BEZ PEČENJA


Sigurno ste se uvijek pitali kako napraviti Milku, tu divnu čokoladu koji mnogi od nas obožavaju. E pa, drage dame, donosimo vam odličan recept za Milka tortu bez pečenja, a koju možete napraviti za svega pola sata.

Sastojci:
1 l mlijeka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 grama mliječne milka čokolade



100 grama bijele milka čokolade
500 ml slatke pavlake plazma keks.

Priprema:
U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.


Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu, piše “Dokazano“.

Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade. Izmiksajte slatku pavlaku te po četvrtinu dobijene smjese ubacite u smjese sa čokoladama. U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.

Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Plazma keks (može i petit beurre, ukoliko ga više volite) namočite u mlijeko i redajte po smjesi.

Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji
Rezultat slika za najbolja milka torta bez pečenja
Rezultat slika za najbolja milka torta bez pečenja

Pravi se za minut: Svijet je poludio za slatkim sušijem od 3 sastojka


Zdrav, ukusan slatkiš koji se pravi od svega tri sastojka – i to sve za minut. Da li može bolje od ovoga? Vjerovatno ne. Upravo zato su svi poludjeli za slatkim sušijem sa bananom i kikiriki puterom

Kad vam se jede nešto slatko, a ne biste baš da nabacite šlauf, onda je najbolja opcija pojesti neku voćku.


Međutim, ako samo voće nije dovoljno (a realno – nikad nije) treba da se poslužite maštom i napravite nešto kreativno, piše “Noizz“…

Srećom, internet je odradio dobar dio posla umjesto vas, pa nema potrebe da razbijate glavu i smišljate recept.


Porebna su vam samo tri sastojka, minut vremena i malo samokontrole – da ne pojedete baš sve.

Potrebno je:
1 kašika kikiriki putera
1 banana
1 tortilja

NAPRAVITE ČUDO SA OVIM LIJEKOM: 10 dana je spavala sa FOLIJOM na stopalama i riješila se VELIKE TEGOBE!


Najveći problem koji se imamo sa nogama jeste da koža na petama počne pucati i postaje jako suha. Razlozi koji dovode do nastanka ovih problema svakako je nošenje neudobne obuće, zatim nedovoljne vođenje lične higijene, loša ishrana

Ljudi pokušavaju na razne načine da uklone ove probleme i mnogima to nije pošlo za rukom.

Da biste uklonili ispucale peta, kurije oči ili pojavu proširenih vena, treba da pripremite lijek po ovom receptu.

Potrebni sastojci:
10 tableta aspirina



250 ml alkohola (obavezno 70 posto)
kašika kurkume

Priprema:
U posudici pomiješajte kašiku kurkume sa tabletama aspirina i 250 ml 70 posto alkohola i dobro izmiješajte, pa ostavite tu smjesu da odstoji 48 sati.


Smjesu koju ste napravili nanesite na noge i onda preko toga stavite pamučnu krpu. Zatim stavite plastičnu foliju i onda obucite čarape. Ostavite da djeluje cijelu noć, pa ujutru operite noge i osušite ih, piše “Web-tribune“…

TURSKI KROMPIR ZAPEČEN SA JOGURTOM: PRILOG KOJI ĆETE PRAVITI UZ SVAKO JELO!


Iako nije glavno jelo, ovaj prilog će vas ostaviti bez teksta…

SASTOJCI:
4-5 većih krompira
2 kašike ulja
2 kašike gustog jogurta/grčki jogurt



1 kašičice soli
1/4 kašičice bibera ili ljute paprike
pola kašičice mente
pola kašičice tamijana

PRIPREMA:
Oljuštite krompir, isjecite na kriške i prelijte jogurtom izmješanim sa začinima. Pecite u plehu obloženom pek papirom, oko 40 minuta, na temperaturi od 200 stepeni, piše “Lisa“



Rezultat slika za turski krompir
Rezultat slika za turski krompir

ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA

Rezultat slika za ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA
SASTOJCI
ZA BISKVIT
Okrugli kalup promjera 32 cm
6 bjelanjaka
4 kašike brašna



6 kaš. šećera

POTREBNO JOŠ
100 g. Nutelle
lješnjak
petit keks

ZA FIL
1 l. mlijeka
8 kaš. gustina
6 žutanjaka
10 kaš. šećera
1 puding od vanilije
200 gr. margarina
3 vanilin šećera
100g. čokolade za kuhanje

PRIPREMA
Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin.


Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.

Za biskvit
Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima. Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima… Peći 15 min. na 180 stupnjeva. Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks. Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu…. Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi….. Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom… Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
Rezultat slika za ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA
Rezultat slika za ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design