18. 03. 2017.

Čarobne kocke!!! Zasto bas ovaj naziv??? Probajte ih i sve ce vam biti jasno…bas su carobne!!

Čarobne kocke!!! Zasto bas ovaj naziv??? Probajte ih i sve ce vam biti jasno…bas su carobne!!

SASTOJCI:
za biskvit:
  • 10 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica mlijeka
  • 10 žlica brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 2 praška za pecivo




za kremu 1:
  • 2 vrečice Dolcela – Puding čokolada
  • 0,5 l mlijeka
  • 25 dag margarina
  • 7 žlica šećera
za kremu 2:
  • 2 vrečice Podravka – Šlag pjena
  • 2 dl mlijeka
za ukras:
  • čokoladni preljev
  • šlag
PRIPREMA:
Pripremiti sve sastojke za ovaj fini kolač.
Jaja i šećer izmiješati i miješati mikserom na najvećoj brzini dok se posuda ne ispuni (ovo je vrlo važno).
Nakon toga miješati polako pjenilicom i dodavati: prvo mlijeko, zatim brašno (u kojem je umiješan prašak za pecivo) i na kraju kakao pa miješati sve dok se ne dobije fino tijesto za biskvit.
Gotovo tijesto podijeliti na dva dijela, izlijevajući ga u dva lima za pečenje. Tijesto rasporediti po limovima i staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C i peči 15 minuta.



Skuhati dva Dolcela Pudinga čokolada a margarin kratko izmiješati mikserom. Zatim uz stalno miješanje dodavati ohlađeni puding, sve dok se ne dobije fina prva krema.
Posebno i čvrsto izmiješati dvije Podravka Šlag pjene za drugu kremu i ukras.
Ohlađene ploče biskvita položiti jednu na drugu te odrezati jednu trećinu obiju ploča. One će poslužiti kao treća ploča.
Na prvu ploču biskvita rasporediti pola kreme, preko kreme staviti polovine prethodno odrezanih trećina ploča biskvita. Na njih staviti sloj šlag pjene, prekriti drugom pločom biskvita i na njega rasporediti drugu polovicu kreme.
Čokoladnim preljevom napraviti ukrasnu mrežu, kolač razrezati na kocke pa svaku kocku ukrasiti Podravka Šlag pjenom.
Gotovi kolač dobro rashladiti pa poslužiti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

LISNATO TIJESTO SA VIŠNJAMA KAO IZ PEKARE : Ovo morate pripremiti i probati !!!

Fotografija Super Recepti.

SASTOJCI:
  • pakovanje od 500 gr lisnatog tijesta
  • 800-900 gr višanja
  • 85 gr kristal šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 supena kašika pudinga od vanilije
  • 1 žumance




NAČIN PRIPREME:
Operite višnje i očistite ih od košpica.
Lisnato tijesto razvucite na pobrašnjenom stolu.
Očišćenje višnje pošećerite,dodajte vanilin šećer i puding od vanilije u prahu.
Izmiješajte dobro smjesu i redajte na tijesto,pa zarolajte u štrudlu.



Žumance malo umutite i premažite tijesto,a zatim stavite da se peče u zagrijanoj rerni 20 minuta na 200°.
To je to vaše lisnato tijesto od višanja je gotovo,a ispalo je tako da će vam i u pekari pozaviditi.

KOLAČ OD ORAHA I PUDINGA


Sastojci:
Kora:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 5 kašika mljevenih oraha
  • 1 kesica praška za pecivo




Zaliv:
  • 30 dkg šećera
  • 1/2 l vode
Fil:
  • 3 kesice pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 1 margarin od 250 g




Dekoracija:
  • 2 kesice šlag kreme od vanilije
Priprema:
Od navedenih sastojaka umutiti koru, umutiti prvo bjelanjke, dodati šećer mutiti još malo zatim dodati žumanjke pa mutiti. Kad je sve dobro umućeno dodati brašno pomiješano sa pecivom i orahe. Peći koru, pečenu zaliti sa zaljevom koji smo prije skuhali i ohladili. U međuvremenu skuvati puding po upustvu, u hladan puding dodati margarin. Fil staviti na hladan kolač. Odozgo staviti umućen šlag, ja ga nisam stavila kolač sam posula mljevenim orasima!

Recept za KOLAČ “PUSTINSKA OLUJA” – Provjereno najbolji recept koji postoji !!!

Fotografija Super Recepti.

SASTOJCI:
  • 7 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 200 gr brašna od kokosa
  • 250 gr margarina
  • 100 gr mliječne čokolade ili za kuhanje
  • 2 kesice šlaga od vanilije




NAČIN PRIPREME:
Krema:
Umutite bjelanca pjenasto dodajte 7 kašika šećera.
Nakon što sve umutite dodajte kokos i ponovo mutite.
Smjesu prelijte u pleh za pečenje koji treba da pouljite.
Pecite na 170°,15 minuta.



Fil:
U posudi umutite žumanca i 8 kašika šećera.Dodajte margarin mutite i dodajte istopljenu čokolad (istopiti sa 2 kašike ulja,ohladiti).
Sjedinite sve.
Krema:
Umutite šlag kreme po uputama na kesici.
Ohladite koru i na nju namažite fil,zatim šlag od vanilije.
Kolač stavite u frižider na 2 sata,a zatim poslužite.

SREDSTVO koje možete sami napraviti i očistiti NAPU u kuhinji : Potrebna 2 sastojka

Fotografija Super Recepti.

Mnogo puta ste se pitali kako očistiti napu koju koristite svaki dan po nekoliko puta.
Mi vam i ovaj put donosimo prirodno sredstvo koji možete sami umiksati i oprati napu,koja će da sjaji kao da je nova.
Nećete se iznenaditi kada vidite da se radi o SODI BIKARBONI.



Soda je uvijek dobrodošla kada morate nešto čistiti i boriti se sa velikom masnoćom.
Ribali ste mnogo puta i uvjerili ste se da ništa nije bolje.
Ovo je savršen trik da očistite napu sodom bikarbonom i prestanete ribati jednom i zauvijek.



PRIPREMA:
U šerpu naspite vode i stavite na ringlu da proključa.
Kada proključa sipajte pomalo sodu bikarbonu.
Nakon što se soda rastvori,stavite filter nape u nju i ostavite da se kuha 30-ak minuta.
Sva,ali apsolutno sva masnoća će da spadne i vratit će sjaj i ugodni miris.
Ovaj trik moćete da radite i sa ostalim predmetima u kući koji su zakoreni masnoćom.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design