14. 03. 2017.

Sviđala mi se a odbila me jer sam dobar momak



Imao sam dvadeset godina kad mi se strašno sviđala jedna djevojka. To nije moglo da se ne primijeti, a i dao sam joj do znanja.




Konstantno me odbijala, i sve bih ja to razumio da nije davala suprotne signale. Jednom smo se skupa napili u kafiću u kojem smo se često susretali, i pitao sam ju da mi objasni zašto ne želi ništa sa mnom, zašto makar poljubac ne mogu dobiti od nje. Rekla mi je da je još jako mlada, i da ima potrebu da “proživi” malo, a ne želi da me povrijedi, jer

sam, kako ona kaže, dobar momak.
Tad sam bio izuzetno ljut na sebe, uvijek mi se događala klasična priča “ti si dobar momak, nisam za tebe”. Gledao sam kako završava sa raznim idiotima, gledao sam kako drugi dobivaju njenu pažnju, gledao sam kako se nasmije drugima, kako prima njihove dodire.. A ja…ja jedino što sam dobio bio je poneki pogled, zbunjujuć kao i cijela situacija.




Prošlo je dosta godina, odselila se, i sreli smo se jedno ljeto. Prišla mi je, zagrlila i poljubila u obraz.

-Poželjela sam te
-Znam da jesi…

Tu je započeo razgovor. Piće za pićem i… željela me. Vidio sam joj to u očima. Otišli smo autom do jezera… Krenula je da me ljubi, dodiruje, sve je gorilo medju nama…počela je da se skida, da meni skida majicu, otkopčava hlače…
Zaustavio sam je.

Taj pogled, i to “zašto” nikada neću zaboraviti.

Zamolio sam je da se obuče, i da mi dopusti da je vratim do stana.
Cijelim putem me ispitivala što nije u redu. Dovezao sam je pred stan, pogledao u njene oči pune suza, jer je bila zbunjena kao i ja nekada davno.
Poljubio sam je u obraz i rekao “oprosti što sam večeras bio “dobar” momak”.
Izašla je van bez riječi.

Od tolike želje nekad prije, ostalo je ništa. Ja sam i dalje ostao “dobar momak”, ona je i dalje ostala izgubljena curica koja ne zna šta i koga želi, a kamoli zašto.

Štiti vaše srce, topi masnoću i čini kosu bujnom i sjajnom! Počnite ga što prije unositi…


 Riblje ulje nosi razne zdravstvene prednosti. Sadrži omega tri masne kiseline, djeluje kao antioksidans i štiti srce. Riblje ulje je dostupno u tečnom obliku, ali i u obliku kapsula.




Ovo ulje sadrži dosta vitamina A i D. Ovi vitamini su dobri z akosu, kožu, nokte. Vitamin A je dobar za oči, poboljšava vid,a nalazi se još i u mrkvi, narandžama, mlijeku. Vitamin D je potreban za kosti, poboljšava apsorpciju kalcija.

Zbog prisustva omega-3 masnih kiselina, sprječava srčane bolesti i rizik od arteroskleroze. Smanjuju rizik i od nastanka krvnih ugrušaka, poboljšavaju moždanu funkciju i štite od dijabetesa.




Riblje ulje uz pravilnu prehranu i fizičku aktivnost, potiče gubitak kilograma. Osim toga riblje ulje je dobro za kožu, a ovdje ćemo vam pokazati kako da napravite jednostavnu masku za lice:

Pomiješjate jednu malu kašiku ribljeg ulja i meda. Nakon toga nanesite na lice i ostavite da stoji 5 minuta, a onda isperite s ohlađenim čajem od kamilice.

VIC DANA: Crnogorac na samrti pita sina..

ww
Crnogorac na samrti pita sina:

– Sine, je li ono majka peče moje omiljene kolače?







Donesi mi jedan!

Sin ode i vrati se bez kolača te kaže:

– Ne da majka, kaže da je to za sjutra, za sahranu!

Imate ga u kući, a ne koristite dovoljno! Pijte ga pred spavanje, jer će vam zasigurno promijeniti život!!


Jabukovo sirće snižava povišeni krvni pritisak, pomaže kod bolesti grla, neurednog varenja, slabe cirkulacije i metabolizma, a čuva i vitku liniju. Da bi ispoljilo svoju ljekovitost, jabukovo sirće treba da se uzima svakodnevno.

SALATE ne mogu da se zamisle bez sirćeta, a najbolje od svih je jabukovo, koje je istovremeno i izvanredan lijek. Stručnjaci smatraju da jabukovo sirće treba da postane dio svakodnevne ishrane.




Da bi ispoljilo svoju ljekovitost treba da se uzima svakodnevno, i to kao rastvor od dvije kašike sirćeta u mlakoj, prethodno prokuvanoj vodi u koju se dodaju i dvije kašike meda.

Ovako spremljen eliksir pomaže kod bolesti grla, neurednog varenja, slabe cirkulacije i metabolizma. Ali preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Potvrđeno je da jabukovo sirće snižava povišeni krvni pritisak, a istovremeno čuva i vitku liniju.

Prelaskom na zdravu ishranu i redovnim konzumiranjem sirćeta čisti se organizam, a ispiranje grla nerazblaženim jabukovim sirćetom veoma je efikasno kod prvih simptoma prehlade.

Za svrab na koži preporučuje se trljanje razblaženim sirćetom, što, inače, prija i zdravoj koži. Ovakve kisele kupke daju koži mekoću, vlažnost i rumenilo. U vidu obloga jabukovo sirće primjenjuje se i kod proširenih vena.




U ishrani sportista i onih kojima je za posao ili rad veoma važne koncentracija i usredsređenost jabukovo sirće i njegova kombinacija sa medom, trebalo bi da zauzmu posebno mesto.

Ovo se preporučuje jer je sirće prebogato kalijumom koji utiče na rad mišića i nerava, kao i u biohemijskim procesima na nivou ćelije. Stoga, ukoliko osjećate slabost, pospanost, grčeve i bolove u mišićima, a isključena je mogućnost da se radi o nekoj bolesti, najvjerovatnije vam nedostaje kalijum. Terapija sa sirćetom i medom vrlo brzo će to i pokazati.

Zavisno od zdravstvenih tegoba, jabukovo sirće može da se primenjuje na različite načine:

Protiv hroničnog umora treba pomješati tri kašičice jabukovog sirćeta sa šoljom meda i to sve sipati u teglu. Svako veče pred spavanje uzimati po dvije kašičice ove mešavine. Osim ovoga, postoji i drugi način njegovog konzumiranja. Kašičica sirćeta može da se sipa u čašu vode i pije za vrijeme ručka.
Za snižavanje krvnog pritiska treba tri puta dnevno piti čašu vode sa dvije kašičice jabukovog sirćeta.
Protiv glavobolje treba popiti čašu vode u kojoj su razmućene dvije kašike meda i dvije kašike jabukovog sirćeta.
Protiv bolova u sinusima treba na svaki sat, sedam puta, popiti čašu vode, u kojoj je razmućena kašičica jabukovog sirćeta.
Za mršavljenje svakog jutra na prazan želudac treba popiti čašu vode sa jednom do dvije kašičice sirćeta. Ili, uz svaki obrok popiti čašu vode sa dvije kašičice sirćeta. Tretman traje dva meseca, a gubitak kilograma se postiže zato što jabukovo sirće utiče na brže sagorijevanje suvišnog masnog tkiva.
Za ispiranje grla treba u čašu vode sipati kašičicu sirćeta i na taj način ispirati na svaka dva sata.
Kod bolova u zglobovima treba bolna mjesta u toku noći obložiti platnenom tkaninom koja je dobro natopljena jabukovim sirćetom. Odozgo staviti suvu flanelsku krpu. Uz to, uz svaki obrok treba popiti čašu vode u kojoj je razmućeno deset kašičica jabukovog sirćeta.
Kod opekotina treba staviti jabukovo sirće na opečeno mjesto, nekoliko puta na dan. To će spriječiti pojavu plika i ublažiti bol.
Kod ekcema oboljela mjesta treba mazati jabukovim sirćetom četiri puta na dan i tri puta tokom noći. Ekcem, praćen svrabom ubrzo će nestati.
Kod proširenih vena svakog jutra i večeri kožu preko proširenih vena treba istrljati čistim jabukovim sirćetom. Osim toga, treba i dva puta dnevno popiti čašu vode sa dvije kašičice sirćeta. Terapija traje mjesec dana.
DOMAĆE SIRĆE
Jabukovo sirće može da se spravlja i u domaćoj radinosti, a za kvalitetno sirće najbolje su neprskane jabuke, po mogućnosti divlje, a ako ih nema mogu i kultivisane.

Jabuke se dobro operu, odstrane peteljke, a zatim se zajedno sa sjemenkama usitne i samelju u mašini za meso. Nakon toga ta smesa se stavlja u veći lonac ili kačicu.

Ukoliko jabuke nisu pustile dovoljno soka, na 10 kg jabuka dodaje se četvrt litra prokuvane i ohlađene vode. U tu količinu doda se još i 100 g šećera, sve se dobro izmješa, posuda prekrije čistom, višestrukom gazom i ostavi na toplom mjestu ili suncu. Smjesa se povremeno kontroliše i miješa.

Sud treba držati na mjestu gdje temperatura ne pada ispod 18 ali i ne prelazi 25 stepeni. U ovakvim uslovima, vrenje traje između 25 i 30 dana, a ukoliko ima sunca i kraće.

Kada se proces vrenja završi, sirće se pažljivo procijedi, prvo kroz ređu, a zatim kroz gušću cediljku, a na kraju kroz višeslojnu gazu da bi se dobila bistra tečnost. Potom se sipa u čiste, suve flaše. Ako je u pripremi urađeno sve kako treba boja sirćeta biće svetložuta i bez taloga. Ovako dobijeno sirće čuva se na hladnom i mračnom mjestu, sa neograničenim rokom trajanja.

ŠNICLE U JOGURTU…JEDAN RUČAK OD KOJEG ZASTAJE DAH: NAJČEŠĆE KORISTIM PILETINU!

1
SASTOJCI
– 500 g cureceg belog mesa ili pilećeg mesa
– 4 dl jogurta
– 100 g trapista



– 100 g hlebnih mrvica
– 2 kasike persuna
– po ukusu biber, so
– malo ulja

PRIPREMA
Trapist izrendati na krupno, persun sitno iseckati a meso iseci na snicle.


U odgovarajucoj posudi izmesati trapist, persun i hlebne mrvice. Snicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i valjati ih u smesu sa trapistom. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, sloziti pripremljene snicle, preostali jogurt i smesu za paniranje preliti preko njih i pokriti alu folijom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Skinuti alu foliju i ostaviti snicle da se zapeku do rumene boje.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design