12. 03. 2017.

Kremasti kolač sa Oreo keksom

Rezultat slika za Kremasti kolač sa Oreo keksom
Sastojci:
175 g Oreo keksa + par za ukrašavanje
50 g putera
1 kašika mleka
700 g kisele pavlake



750 ml slatke pavlake
250 g šećera
2 kesice želatina (2×10 g)

Postupak:
1. Keks samleti i pomešati sa otopljenim puterom i kašikom mleka.


Smesu rasporediti i utapkati na tanjiru na koji ste stavili prsten od kalupa za tortu prečnika 20 cm. Ostaviti u frižideru dok pripremate fil.
2. Pomešati kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom. Ostaviti malo da odstoji, da se kristali šećera otope. Dve kesice želatina preliti sa 6-7 kašika vode, a kad želatin nabubri ugrejati ga na ringli dok se ne izgube granulice želatina. Umešati u fil pa sipati preko kore. Staviti u frižider na minimum 4-5 sati.
3. Ukrasiti polovinama keksa uronjenim u fil, poželjno pre nego što se fil stegne.
Srodna slika
Rezultat slika za Kremasti kolač sa Oreo keksom

Kremasta lešnik torta


Lešnik je sigurno jedan od sastojaka koji volimo da ,,sretnemo'' u kolačima i tortama.

U svakoj kombinaciji daju jednu posebnu notu i bilo da ih koristite za koru ili fil svog slatkiša nećete pogrešiti.

Danas vam donosimo recept za kremastu tortu sa lešnicima.

Pogledajte i saznajte kako se sprema ova fantastična poslastica.




Trebaće vam više vremena nego za neke brze kolače, ali vredi truda!

Potrebni sastojci:
Za koru:
10 belanaca,
500 g šećera,
1 kašika sirćeta,



150g kakaa,
200 g seckanog lešnika;

Za fil:
10 žumanaca
300 g šećera
50 g gustina
500 ml mleka
250 g margarina
150 g mlečne čokolade
150 g mlevenih lešnika
100 g suvog grožđa
100 ml ruma.

Priprema:
Korak 1: Penasto umutite belanca, postepeno dodajući šećer i mutite dok se šećer ne rastopi. Dodajte malo sirćeta i kakao prah i pažljivo promešajte kašikom.

Korak 2: Kalup pospite seckanim lešnikom i ravnomerno ga rasporedite, pa razlijte smesu i sušite koru u rerni zagrejanoj na 100oC, oko sat vremena. Trebaju vam dve ovakve kore.

Korak 3: Suvo grožđe potopite u rum i ostaviti da odstoji. Gustin razmutite sa malo mleka, a ostatak mleka skuvajte i kad provri dodajte pripremljeni gustin. Kuvajte puding dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.

Korak 4: Žumanca umutite sa šećerom i kuvajte na pari. Dodajte mlečnu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi, a zatim dodajte lešnike i proceđeno suvo grožđe. Ostaviti da se ohladi.

Korak 5: Penasto umutite margarin, dodajte ohlađen puding, fil od žumanaca i promešajte da se sve sjedini. Koru izvadite iz pleha, prevrnite tako da strana sa lašnicima bude gore, pa je premažite, preklopite drugom korom i tortu premažite umućenom slatkom pavlakom i ostaviti da se ohladi.

TORTA SA PLAZMOM KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON 2 KOMADA


Sastojci
Za koru
– 7 jaja
– 200 gr secera u prahu



– 200 gr putera
– 200 gr cokolade za kuvanje
– 100 gr mlevenog Plazma keksa

Za fil
– 6 jaja
– 200 gr secera u prahu
– 180 gr cokolade za kuvanje
– 200 gr putera
– 200 gr pecenih mlevenih lesnika, a moze i badema



– 3 kesice slaga
– 1 litar slatke pavlake

Priprema 
Umute se prvo 7 belanaca sa malo soli (prstohvat). U drugoj ciniji se umuti puter sa secerom u prahu, a onda se doda jedno po jedno svih 7 zumanaca. Zatim se doda otopljena cokolada. Sad se ubacuju belanca, ali tako da se umesaju kasikom, nikako mikserom. Kada se umesaju belanca, doda se mleveni Plazma keks, takodje se mesa samo kasikom Od ove kolicine treba ispeci 4 korice. Ja pecem u plehu cije su dimenzije 35×25 cm, a za jednu koru sipam 7 kasika smese. Stavim pek papir. A onda u rerni malo smlacim pleh, pa sipam smesu. Dobro je kada je pleh mlak, jer se smesa malo otopi, pa se lako razvuce po plehu. Pece se na 150 stepeni, otprilike petnaestak minuta. Kada se ispeku, korice budu tvde, ali ne brinite, omeksace pod filom. Jaja se umute sa prah secerom i to se onda kuva na pari. Kada se skuvaju, doda se cokolada za kuvanje. Ostavi se da se ohladi, a onda se sastavi sa umucenim puterom, a na kraju se dodaju, peceni i mleveni lesnici. Umuti se 1 litar slatke pavlake sa 4 kasike secera. Negde ima da se kupi i vec zasladjena slatka pavlaka, tako da nju ne treba sladiti. Redja se: kora, fil od cokolade, pa slatka pavlaka. I na cetvrtu koru odozgo se stavi cokoladni fil, pa slatka pavlaka. Torta se na kraju cela premaze umucenim slagom.
Rezultat slika za TORTA SA PLAZMOM KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON 2 KOMADA
Rezultat slika za TORTA SA PLAZMOM KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON 2 KOMADA

ČIZ KEJK


POTREBNO JE
125g margarina,
2 dl mleka,
300 g mlevenog keksa,
2 dl slatke pavlake,



200 g šećera,
250 g krem sira,
kisela pavlaka,
300 g voća po izboru, kesica želatina

PRIPREMA
Rastopiti 125g margarina u 2dl mleka i u to dodati 300g mlevenog keksa. Rukom rastanjiti u kalup za čizkejk. Za fil umutiti 2dl slatke pavlake i 100g šećera, pa dodati 250g krem sira i jednu kiselu pavlaku.


Dobro izmešati (ali ne mikserom) i stavite na koru od keksa. Staviti 300g voća po izboru, 100g šećera i kašiku vode na vatru, poklopiti i pustiti da provri. U to dodati kesicu želatina spremljenu po uputstvu. Kad se prohladi, preliti preko fila.
Rezultat slika za CHESSE CAKE
Rezultat slika za CHESSE CAKE

Brza keksolina sa čokoladom

brza keks torta Brza keksolina sa čokoladom
Sastojci:
2 paketa petit ber keksa
100 gr rastopljene čokolade



2 kesice pudinga po želji
7 dl mlijeka za kuhanje pudinga
3 do 4 žlice šećera
2 vrećice šlag pjene
i čokolada za ukras

Priprema:
Rastopila sam čoksu sa malo margarina i mlijeka pa to dok se malo ohladilo namazala na kekse.


Preko čokse stavila još jedan red keksa. Na te kekse sam stavila dva pudinga od čokse (jer taj jedino kod moje ekipe uz nugat prolazi), kuhana u 7 dl mlijeka, i kad se ohladilo dodala sam pola margarina. Na tu kremu premazala tučeni šlag i ponovila sve to još jednom. Ukrasila strugotinama čokse, pa u friz. Predobra i jednostavna!
Prijatno!

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design