11. 03. 2017.
UKLONITE BRADAVICE I MLADEŽE, A MOŽETE I PJEGICE UZ OVE ČUDOTVORNE PRIRODNE SASTOJKE
SVAKA PROMJENA KOJA SE VIDI NA NAŠOJ KOŽI NAM UKAZUJE NA NEKE ZDRASTVENE PROBLEME. BRADAVICE, MLADEŽI ILI PJEGICE NAM MNOGO TOGA GOVORE.
Brojne farmaceutske kuće imaju različite lijekove za borbu protiv uklanjanja ovih stvari.
Iako mogu da uklone ove anomalije na našoj koži, oni zbog svojih hemikalija mogu da budu itekako štetni.
Mi vam nudimo povoljnije i bolje rješenje, što se tiče efikasnosti, nije daleko od hemijskih, ali ono što možemo reći je da je zdravije dosta jer je zasnovano na prirodnoj bazi.
Par prirodnih sastojaka koje ćemo vam otkriti će pomoći da se riješite tih problema. Ljudima ne predstavlja toliki problem za zdravlje, koliko za estetiku. Mnogi ljudi mrze svoje bradavice, mladeže i pjegice na koži.
BIJELI LUK – najbolje bi bilo da vašu kožu očistite vazelinom ili voskom, a zatim dobro utrljajte bijeli luk i ostavite preko noći da odstoji. On je dobar za uklanjanje mladeža.
SODA BIKARBONA I ULJE RICINUSOVO – potrebno je da pomiješate ova dva sastojka a zatim utrljate, sačekajte da se osuši pa zalijepite flaster. Ujutru skinite, a kožu isperite.
SIRĆE JABUKOVO – jednu gazu natopite jabukovim sirćetom a potom natapkajte po mladežu. Nakon toga pokrijte flasterom i ostavite 8 sati da odstoji. Postupke ponavljati sve dok mladež ne potamni
BILO MI JE 10-11 GODINA. MOJ OTAC JE RADIO ZA NEKOG AMERIKANCA KOJI ZNA MALO I SRPSKI
Bilo mi je 10-11 godina.
Moj otac je radio za nekog Amerikanca koji zna malo i srpski. Tog dana je ćale bio u toaletu, znam da je imao šuljeve, nisam znao šta je to. Zazvoni telefon, ja se javim, predstavi se neko na engleskom kao šef mog ćaleta i traži da ga dobije.
Ja sam razumeo engleski, al nisam znao kako da mu odgovorim, pa sam mu na našem reko: “U toaletu je, ima šuljeve”. Moj ćale istrčo iz kupatila, uzo mi slušalicu i reko: “Det iz maj son, hiz stjupid”. Moj ćale, ipak nije doživeo najveći blam jer to nije bio njegov šef,nego moj stariji brat iz familije.
IMAO SAM VELIKU FIRMU U ŠVICARSKOJ SVE DOK JEDNOG DANA NISAM DOŠAO KUĆI I VIDIO DA ME JE VLASTITA ŽENA POKRALA I POBJEGLA…
Imao sam veliku firmu u Švicarskoj, bavili smo se proizvodnjom namještaja. Bio sam jako bogat, imao sve što poželim. Tu firmu sam izgradio zajedno sa svojom ženom, koja je bila tu za mene uvijek, sve smo dijelili. Sa njom sam imao 2 sina i jednu kćerkicu, moju mezimicu. Jednog dana vratio sam se sa posla kući, i vidio otvoren sef u kojem smo držali sve pare, mislio sam da su provalnici ali zapravo to je sve uzela moja žena. Otišla je nakon toliko godina i povela djecu, ostao sam bez svega, para više nisam imao za nabavku drveta za namještaj tako da sam firmu morao prodati za jako male pare, od tih para sam kupio kartu za povratak u moju Zemlju rođenja, Bosnu, vratio sam se tamo gdje ništa nisam imao.
I nevjerovatno, čuo sam da se prodaje neki plac u blizini Tuzle, kupio, digao kredit i opet izgradio firmu za proizvodnju namještaja, našao ženu, oženio se i čekamo bebu. Kada me žena napustila mislio sam da nikada neću doživjeti nešto lijepo, ali zahvaljujući Bogu sve sam to prebrodio i započeo novi život.
RAFAELO KOLAČ TOLIKO UKUSAN I JEDNOSTAVAN DA ĆETE GA POŽELJETI SVAKI DAN
Sastojci:
Za koru:
- 6 belanaca
- 250 gr šećera
- 50 gr kokosovog brašna
- 100 gr brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 dl mleka
Za fil:
- 6 žumanaca
- 2 kesice pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 15 kašika šećera
- 1 l mleka
- 125 gr maslaca
- 125 gr margarina
- 2 dl slatke pavlake
- 50 gr kokosovog brašna
- malo pečenih lešnika
1.
Kora:
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta).
2.
Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.
3.
Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.
4.
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
5.
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.
Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
6.
Napomena:
tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.
TORTA SA PLAZMOM KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON 2 KOMADA!
Sastojci:
Za koru:
- 7 jaja
- 200 gr secera u prahu
- 200 gr putera
- 200 gr cokolade za kuvanje
- 100 gr mlevenog Plazma keksa
Za fil
- 6 jaja
- 200 gr secera u prahu
- 180 gr cokolade za kuvanje
- 200 gr putera
- 200 gr pecenih mlevenih lesnika, a moze i badema
- 3 kesice slaga
- 1 litar slatke pavlake
Umute se prvo 7 belanaca sa malo soli (prstohvat). U drugoj ciniji se umuti puter sa secerom u prahu, a onda se doda jedno po jedno svih 7 zumanaca.
Zatim se doda otopljena cokolada. Sad se ubacuju belanca, ali tako da se umesaju kasikom, nikako mikserom. Kada se umesaju belanca, doda se mleveni Plazma keks, takodje se mesa samo kasikom.
Od ove kolicine treba ispeci 4 korice. Ja pecem u plehu cije su dimenzije 35×25 cm, a za jednu koru sipam 7 kasika smese.
Stavim pek papir. A onda u rerni malo smlacim pleh, pa sipam smesu. Dobro je kada je pleh mlak, jer se smesa malo otopi, pa se lako razvuce po plehu. Pece se na 150 stepeni, otprilike petnaestak minuta. Kada se ispeku, korice budu tvde, ali ne brinite, omeksace pod filom.
Jaja se umute sa prah secerom i to se onda kuva na pari. Kada se skuvaju, doda se cokolada za kuvanje. Ostavi se da se ohladi, a onda se sastavi sa umucenim puterom, a na kraju se dodaju, peceni i mleveni lesnici.
Umuti se 1 litar slatke pavlake sa 4 kasike secera. Negde ima da se kupi i vec zasladjena slatka pavlaka, tako da nju ne treba sladiti.
Redja se: kora, fil od cokolade, pa slatka pavlaka. I na cetvrtu koru odozgo se stavi cokoladni fil, pa slatka pavlaka. Torta se na kraju cela premaze umucenim slagom.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...