06. 03. 2017.

OTKRIVENA TAJNA KAKO DA SAMI UZGOJITE DRVO MANDARINE !!!

Rezultat slika za mandarine neretva
SASTOJCI:

  • Komadić gaze
  • šolja od jogurta
  • narandža – mandarina sa košpicama





  • voda
  • zemlje
  • najlon kesa
  • + sunce i velika briga


PRIPREMA:
Uzmite najveće košpice iz mandarine. Sjemenke odmah stavite u vlažnu sredinu za dalje klijanje. Uzmite komadić gaze,navlažite i uvijte u nju košpice – sjemenke. U šolju stavite kesu,a zatim sjemenke uvijene u gazu stavite na dno ćaše i pokrijte s istom kesom (kesu staviti tako da ostane da viri iz šolje). Ovim posupkom ste napravili pravi mali “inkubator”.


Zatim mali inkubator postavite na neko toplo i dobro osvjetljeno mjeso. U 3 dana potrebno je da provjeravate vlažnost gaze. Prvi korijeni se mogu vidjeti nakon 3–6 sedmica (to ne ovisi od vas). Nakon što vam korijen naraste 1 cm,biljku zatim presadite u zemlju. Dubina sadnje sjemena treba da bude 1,5 cm.Toliko sađenja treba da budete i više nego oprezni jer ne smijete oštetiti korijen. mBiljku idalje držite na toplom mjestu,a proklijala voli često prskanje. Kada vidite da su se primili i drugi par listova,bilju presadite na pogodno mjesto. Jednom u 6 mjeseci biljku treba da presađujete u sve veće i veće saksije. Ubrzo ćete dobiti i mali grmić,koji treba često da zalijevate,sunčate i pomalo prskate vodom. Kako bi vaš štapić počeo da daje i bočne grančice,potrebno je da otkinete 3 gornja listića m. S tim ne žurite,jer grmiću je potrebno da date vremena kako bi narastao. TO je to vodite brigu i dajte ljubavi biljki koja je toliko lijepa.


SAVRŠENA PLAZMA TORTA : Ostat ćete očarani jednostavnošću i brzini pripreme !

Rezultat slika za SAVRŠENA PLAZMA TORTA : Ostat ćete očarani jednostavnošću i brzini pripreme !
SASTOJCI:
Za koru:

  • 5 bjelanaca
  • 5 kašika šećera





  • 5 kašika mljevenog keksa


Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 250 gr šećera
  • + 4 kašike šećera
  • 500 ml mlijeka
  • 2 pudinga sa okusom slatke pavlake
  • 280 gr margarina
  • 100 gr bijele čokolade
  • ostatak od 300 gr plazma keksa


Dodatno:

  • 4 kesice šlag kreme od vanilije




NAČIN PRIPREME:
Odvojite od 300 gr mljevenog plazma keksa 15 kašika za 3 kore,a ostatak ostavite po strani za pripremanje fila. Bjelanca umutite sa šećerom,zatim dodajte mljeveni keks i od svega ispecite kore u zagrijanoj rerni na 200° odp 20 minuta.

FIl pripremite tako što napari skuhate žumanca sa 250 gr šećera,a posebno skuhajte puding u mlijeku sa 4 kašike šećera. Ohladite filove i pomiješajte ih sa izrađenim margarinom,dodajte ostatak keksa i umiješajte narendanu bijelu čokoladu.

Umutite šlag po uputama sa kesice ,a zatim filujte tortu.

Kora – Fil – Šlag

SAVJET : Ulijte u vodokotlić samo jedan sastojak i pustite vodu – Rezultatom ćete ostati iznenađeni !!!

Rezultat slika za ocat
Do sada smo vidjeli mnogo trikova i savjeta kako da očistite wc.


Nakon što očistite ponovo će da blista i da ima izgled kao novo. Uvijek se radi o istim sredstvima,a ovaj put vam donosimo takođe savjet koji je vrlo koristan i jednostavan. Potreban je sastojak koji već imate na policama u kući. Tajna jeste bijeli ocat koji je savršen za čišćenje wc-a,a ovaj put donosimo nešto drugačije. Nećete čistiti kupatilo i pločice nego wc-šolju i vodokotlić. Sve što je potrebno jeste da u vodokotlić ulijete šoljicu octa i pustite vodu.


Učinkovitost je zaista maksimalna,jer je to jedan od načina kako da uklonite bakterije koje se vremenom nakupljaju. Priječit ćete eroziju spremnika,a puštanjem vode ćete očistiti i wc šolju. Trik je vrlo jeftin pa zbog toga ga odradite i uvjerite se u našu priču. Savjet podijelite sa prijateljima i rodbinom i svi zajedno svjedoćite nestajanju bakterija i boljem mirisu vašeg wc-a.

Krem torta s jabukama


Za testo: 

  • 200 g brašna,
  • 100 g mlevenih lešnika,





  • 150 g putera,
  • 150 g šećera,
  • 75 ml mleka,
  • 3 jajeta i
  • 2 kašičice praška za pecivo.


Za jabuke:

  • 700 g kiselih jabuka,
  • 3 lista želatina,





  • vanilin puding,
  • 80 g šećera,
  • 250 ml soka od jabuka i
  • 2 kesice vaniline.


Za krem: 

  • 6 listova želatina,
  • 50 ml vina roze,
  • 100ml slatke pavlake


Mikserom umutite puter, šećer i jaja, umešajte brašno, prašak za pecivo, lešnike, testo sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni na 180 stepeni 40 minuta. Želatin otopite u hladnoj vodi. Jabuke očistite, oljuštite i isecite na kockice. Puding razmutite u pet kašika jabukovog soka, a ostatak prokuvajte sa šećerom i vanilom. Dodajte seckane jabuke, puding, oceđen želatin i kuvajte dok se ne zgusne. Ohladite i premažite koru. Za krem prokuvajte vino, sok od jabuka, šećer i rendanu limunovu koru. Dodajte puding koji ste razmutili sa šest kašika hladne vode, umešajte oceđen želatin, prokuvajte i prohladite. Kad počne da se zgušnjava umešajte šlag od slatke pavlake, sipajte preko jabuka i ohladite. Tortu premažite šlagom od slatke pavlake, ukrasite lešnicima i poslužite.

ISPOVESTI: Umrla je moja voljena… 2 meseca kome… Saobraćajna nesreća jedne strašne noći…


Umrla je moja voljena… 2 meseca kome…


Saobraćajna nesreća jedne strašne noći. Mlada, 26 godina, ostavila me sa 2 male ćerkice. Ne mogu vam opisati tugu koju osećam. Osećam se tako bespomoćno bez nje, da je to….


Ne znam… Ne znam kako da saopštim ćerkicama koje su male, kako će one to podneti? Kada krenu u školu, gledaće svu decu sa oba roditelja, neće biti njihove mame da ih odvede u školu i dočeka iz iste. One su mi sve što imam, i izboriću se za njih, izvešću ih na pravi put. One su mi jedina njena uspomena, i čuvaću ih kao oči u glavi.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design