22. 03. 2017.

BEOGRADSKE PIROŠKE LAGANE USPIJEVAJU SVIMA A UKUS JE FENOMENALAN


Ovaj sam recept dobila od jedne Svabice :-)…bas tako!Razlika stoji u tome sto je udata za Beogradjanina preko 20god,i prica Srpski bolje i od Vuka Karadzica 🙂

Sastojci
1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta



50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance
40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli

za nadev
300gr sira
1 belance

Priprema
u mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,i razmucena jaja.


prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,i polako dodavati mleko,i zamestiti testo. pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h,a moze i vise. ovo testo moze stajati satima i danima.. procedura je kao kod ”ludog testa” testo ke lepo narasti i u frizideru. kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja i razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se .
pomesati sir i belance,pa filovati. sastaviti krajeve prstima. piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede. ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.

Posluživanje
Uz jogurt,kiselu pavlaku,uz mleko…uz coca-colu:-) mojadeca tako vole.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.

Sedam dana jedite po kašiku na prazan stomak: Zapanjiće vas koliko ćete smršati! (RECEPT)


Najbolje ga je konzumirati sirovog, jer njegov aktivni sastojak alicin gubi svoja svojstva ako se termički obrađuje.

Sirov bijeli luk može da vam pomogne kod mnoštva medicinskih stanja, a čak ga i ljekari preporučuju. Može vam pomoći da snizite visoki krvni pritisak i holesterol, sprečiti koronarne bolesti srca i srčani udar.




Takođe, vrlo je koristan u ublažavanju ateroskleroze, piše Family Health Freedom Network.

Izvrstan je za jačanje imunog sistema, a pomaže i pri detoksikaciji tijela i značajnom gubitku kilograma.

Kako koristiti bijeli luk u svrhu mršavljenja




Morate da izmrvite bijeli luk, isjeckate ga što sitnije i ostavite ga na stranu bar 15 minuta prije nego što ćete ga jesti. Najbolje je konzumirati ga na prazan želudac, jer tako telo lakše apsorbuje hranljive materije.

Uzmite 2-3 čena bijelog luka i pomješajte ih sa jednom kašikom meda. Konzumirajte ovu smjesu svaki dan.

Nakon nekoliko dana primjetićete da se osjećati energičnije, a bićete i zdraviji. Ali, nakon sedam dana, primjetićete i da ste značajno izgubili na kilaži!

Probajte i uvjerite se sami!

OD SADA MOŽETE IMATE DOŽIVOTNU DEPILACIJU: POTREBNO JE NANJETI OVU SMJESU ISPOD PAZUHA I JEDNOM ZAUVIJEK ĆETE SE RJEŠITI DLAĆICA!


Ne postoji ništa gore od dosadnih dlačica. Danas se obrijemo, a već sutra su tu. Dosta ljudi koristi hemijske preparate kako bi se riješili ovih dlačica, ali onda nanose sebi štetu i iritiraju kožu. Ukoliko želite da se rješite jednom zauvijek ovih dlačica onda pokušajte sa ovom azijskom metodom, potrebna su vam smao 2 sastojaka.

Sastocji:
1 kašika šećera



2 kašike limunovog soka

Primjena:
Pomiješate ova 2 sastojka i nanesete na kožu ispod pazuha ili na drugo mjesto koje želite depilirati. Ostavite da stoji nekoliko minuta, a zatim uklonite suhom, čistom pamučnom krpom.


Poslije ne smijete koristi dezodorans je su oni štetni i mogu izazvati rak. A poslije kada budete koristili dezodoranse koristite one bez aluminija.

DOVOLJNE SU VAM SAMO 3 KAŠIKE DNEVNO, A VAŠ STOMAK ĆE SE PREPOLOVITI I SNIZIT ĆETE HOLESTEROL!(RECEPT)


U nastavku vam otkrivamo jedan jako dobar recept za krvnu sliku i detoksikaciju organizma. Sa njim ćete sigurno snizit holesterol. Sve što vam je potrebno možete pogledati u nastavku!

Sastojci:
Pola litre crnog vina



8 čehni bijelog luka

Priprema:
Potrebno je oguliti čehni luka i ostaviti u staklenku, a nako toga nausit vino. Sve to zatvorite i ostavite na sunčano mjestu 2 sedmice.


Potrebno je svaki dan mućkati stakleni i nakon 2 sedmice procjediti i staviti u 1 bocu i na tamno i hladno mjesto!

Primjena:
Konzumirajte 1 malu kašiku ovog lijeka 3 puta dnevno, mjesec dana. Poslije mjesec dana napravite pauzu od 6 mjeseci.

SOČNI KUGLOF OČAS POSLA…Jako sočan, ukusan i mirisan kuglof

Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Sastojci
Prhko tijesto
200 g pirovog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žlica kakaa u prahu
80 g šećera u prahu



1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje
100 g omekšalog maslaca

Nadjev
150 g otopljenog maslaca
750 g krem sira / skute
200 g šećera u prahu
1 prašak za puding od vanilije
3 jaja
naribana korica dva limuna
1 žlica kakaa u prahu

Glazura
50 g bijele čokolade
1 žličica jestivog ulja, npr. suncokretovog
50 g mliječne ili tamne čokolade

Priprema
1.Prosijati brašno s praškom za pecivo u zdjelu. Ostale sastojke dodati redom i mikserom umutiti u glatko tijesto. Omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak oko 40 minuta. Izvaditi tijesto i oblikovati ga u rolu.


Staviti je u namašćen kalup, promjera 26 cm i utisnuti u njega da nastane rub visine 5 cm.
2.Otopiti maslac i prohladiti ga. Umutiti sir sa šećerom, prahom pudinga, jajima, maslacem i koricom limuna u jednoličnu smjesu.
3.Oko 2/3 smjese prebaciti u kalup. Prosijati kakao i umiješati u preostalu smjesu. Tamnu smjesu podijeliti po svijetloj i povlačiti vilicu u obliku spirale kroz oba sloja, tako da nastane mramorni uzorak.
4.Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 170°C i peći otprilike 60 minuta. Ostaviti kalup u isključenoj pećnici još 15 minuta.
5Ako je potrebno, kolač odvojiti od rubova nožem i staviti na pladanj za torte. Narezati bijelu čokoladu i s uljem rastopiti na pari, preliti glazuru po kolaču. Mliječnu ili tamnu čokoladu tanko narezati nožem ili naribati te ukrasiti kolač.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design