20. 03. 2017.

KONZUMIRAJTE Beli luk i med na PRAZAN želudac i POGLEDAJTE šta će se desiti nakon 7 dana!


Beli luk je jedna od najzdravijih namirnica na planeti. Mnogi ga koriste da bi napravili razna jela, salate ali trebalo bi da znate da je najbolji način da ga konzumirate da ga jedete sirovog.

Redovno konzumiranje belog luka će značajno smanjiti krvni pritisak, kao i sprečiti kardiovaskularne i srčane bolesti. On takođe poboljšava funkciju bešike i pomaže prilikom iščišćavanja i poboljšavanja funkcije jetre.

Uporedo sa tim, sirov beli luk kada se konzumira na prazan stomak može biti lek za brojne stomačne probleme, uključujući i dijareju.


Nedavna studija je čak potvrdila da taj način konzumiranja belog luka takođe može rešiti probleme sa nervima.
Evidentno je zašto je beli luk izuzetno korisna i zdrava namirnica. Pored navedenog, beli luk je odličan „čistač“ organizma, te pomaže prilikom čišćenja tela od parazita, crva, sprečava dijabetes, depresiju, tifus, pa čak i rak. Pojedine osobe su alergične na beli luk i ne bi trebalo da ga konzumiraju u sirovom stanju.

Ljudi takođe koriste beli luk za tretiranje problema disajnog trakta. Beli luk je izuzetno koristan za to, a predstavlja lek i za bolesti poput: tuberkuloze, astme, upale pluća, katra, zagušenja pluća i kašlja. Ukoliko želite da postignete najbolje rezultate, jedite ga sirovog ili lagano ispečenog u rerni.



Kako koristiti beli luk:

Kao što je rečeno, beli luk je najbolje konzumirati u sirovom stanju. Taj način se preporučuje jer je aktivni sastojak belog luka alicin koji gubi svojstva na toploti. Uradite sledeće: izdrobite i iseckajte beli luk i sačekajte 15 minuta pre nego što ga pojedete.

Na taj način ćete aktivirati hemijsku reakciju koja će učiniti alicin u belom luku pristupačnijim za apsorbovanje. Sada se najverovatnije pitate zašto je potrebno jesti beli luk na prazan stomak. To je zato što se na taj način lakše prerađuju i upijaju svi hranljivi sastojci koje ova namirnica ima da ponudi.
Takođe dobar način da konzumirate beli luk je da ga umešate sa medom. Uzmite 2-3 čena belog luka i sitno ih iseckajte. Zatim dodajte supenu kašiku meda i dobro izmešajte. Konzumrajte ovu mešavinu svakodnevno i osećaćete se svežije i odmornije za samo nedelju dana.

Kako napraviti tonik za grip sa belim lukom?

Dok pravite ovaj tonik nosite rukavice ukoliko imate osetljivu kožu i pazite da ne trljate oči jer neka od ovih prirodnih ulja mogu prouzrokovati osip i peckanje kože. Sve što treba da uradite jeste:

Sastojci:

polovina crnog luka – krupno iseckati
5 čena belog luka – krupno iseckati
2 crvene čili papričice – krupno iseckati
1 kašika đumbira – krupno iseckati
sok jednog limuna
jabukovo sirće (mora biti organsko, nefiltrirano i sirovo)

Uputstva

Uzmite teglu od 500ml i u nju ubacite iseckan crni luk. Zatim dodajte beli luk. Nakon toga dodajte papričice i pažljivo stavite đumbir na vrh. Limun morate iscediti u drugu posudu, odstraniti semenke i zatim sipajte sok preko mešavine
Na kraju napunite teglu jabukovim sirćem tako da samo 1cm od vrha ostane prazan. Zatvorite teglu i čuvajte je na tamnom i hladnom mestu. Vaš tonik za prehladu i grip je spreman za upotrebu.

NEOBIČNA I EFEKTNA TEHNIKA: FARBANJE JAJA RIŽOM


Pirinač! Svi ga imamo u šteku, trebaju vam samo još dobre boje za farbanje, plastična posudica i malo strpljenja. Efekat koji se dobija je zaista poseban, mene je podsetio na časove likovnog, kada smo sa četkicama za zube prskali po papiru i dobijali onaj kul efekat. Možete raditi sa jednom bojom ili kombinovati više za efektniji izgled. Obavezno koristite i zaštitne rukavice, jer ne želite danima posle da šetate sa šarenim prstima.

Potrebno je:
• pirinač dugog zrna



• boja za jaja u gelu ili tečna boja za jaja
• okrugla plastična posuda prečnika 8-10 cm, sa poklopcem (od nekog sirnog namaza, kajmaka i sl.)
• zaštitne rukavice

Priprema:
Jaja skuvajte, izvadite iz vode i osušite papirnatim ubrusom. Za dalji rad jaja treba da budu topla. Tako da sve radite odmah po kuvanju. U posudu sipajte oko 2 kašike pirinča. Količina pirinča zavisi od posude u kojoj radite, nikako ne treba da je napunite do vrha.


Preko pirinča nakapajte gel boju i promešajte kako bi se pirinač obojio. Stavite jaje, poklopite i „mućkajte“. Nemojte to da radite jako kako ne biste razbili jaje, već nežno promrdajte par puta. Ako budete duže radili, jaje će se skroz obojiti. Po potrebi promrdajte jaje prstima, zato su vam potrebne rukavice. Vremenom ćete dodavati po još malo boje, jer pirinač upija i suši se. Ako vam ponestane boje, sipajte vrlo malo vode, tek toliko da pokvasite pirinač. Za svaku boju koristite zasebnu posudu. Možete kombinovati i dve boje, prvo jaje ubacite u posudu sa jednom bojom, pa u posudu sa drugom bojom. Jaja ostavite da se ohlade, pa premažite sa malo ulja radi sjaja.
Fotografija Djeciji biseri :)).
Fotografija Djeciji biseri :)).

Supruga ima klinca iz prvog braka, zbog mog posla sam stalno kući te ga ja čuvam kad ona radi, a tada u trenu nepažnje se desila nesreća, mali je…


Supruga ima klinca iz prvog braka, zbog mog posla sam stalno kući te ga ja čuvam kad ona radi.


Danas pošto sam nam spremio večeru otišao sam do wc-a on je nešto tražio u kuhinji i stavio rukicu na vrelu ringlu! Previo sam mu ruku namazao sredio sve…


Plakao je a onda zaspao! Kad je on zaspao ja sam onda seo i plakao dobrih sat vremena, tako mi ga je bilo žao i tako su me bolele njegove suze! Znam da nije moja greška i da se desilo pročice al opet se osećam kriv i boli me jako!

ČOKOLADNE KIKIRIKI PUTER KOCKE GOTOVE ZA 20 MINUTA -PREKRASNE SU –


SASTOJCI
Za podlogu
210 g integralnog keksa sa ovsenim pahuljicama



70 g otopljenog putera
120 g kikiriki putera

Za čokoladni sloj
200 g kvalitetne čokolade
60 g kikiriki putera

PRIPREMA
Otopite puter i ostavite sa strane. U secku sameljite keks. Ja sam koristila wellness sa ovsenim pahuljicama.  Dodajte otopljen puter kao i kikiriki puter, i sve dobro izmešajte. Uzmite manji pleh.


Moj je 25×15 cm. (Može i kvadratni 20×20 cm) Obložite ga pek papirom i izručite smesu za podlogu. Kašikom je utisnite i poravnajte. Uzmite dva manja lonca, u jedan sipajte vode a na njega stavite manji lonac i uključite šporet da proključa. Ubacite u taj manji lonac čokoladu izlomljenu na kocke i polovinu kikiriki putera (30 g) i otopite na pari. Mešajte dok se sve ne otopi i lepo sjedini. Preostali kikiriki puter takođe ubacite u drugu manju šerpicu i zagrejte ga da omekša. Premažite podlogu od keksa sa čokoladnim slojem, poravnajte, i odmah potom kašikom sipajte nasumično otopljeni kikiriki puter na par mesta. Uzmite nož i jednostavno prošarajte kako vam se sviđa. Stavite u frižider na minimum 2 sata da se dobro ohladi i stegne. Izvadite iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi 15-ak minuta, samo izvadite sve zajedno uz pomoć papira, pa secite na kocke i uživajte!
Rezultat slika za ČOKOLADNE KIKIRIKI PUTER KOCKE
Srodna slika

DA LI STE ZNALI: Djeca koja piju punomasno mlijeko su mršavija jer imaju manju potrebu za grickalicama!



Djeca koja piju punomasno mlijeko su mršavija od djece koja konzumiraju mlijeko s manje masnoće, pokazalo je novo istraživanje.


Istraživači vjeruju da punomasno mlijeko daje osjećaj sitosti te da zbog toga neće posegnuti za nekom nezdravom hranom.

Djeca koja piju punomasno mlijeko su mršavija od djece koja konzumiraju mlijeko s manje masnoće, pokazalo je novo istraživanje. Istraživači vjeruju da punomasno mlijeko daje osjećaj sitosti te da zbog toga neće posegnuti za nekom nezdravom hranom.




Istraživanje je pokazalo da su ova djeca imala viši nivo vitamina D koji nastaje zbog količine masnoće u mlijeku. Nizak nivo vitamina D povezan je s padom imunološkog sistema, promjenama raspoloženja, depresijom, anksioznosti i slabim kostima.Kanadski istraživači su otkrili da djeca koja piju mlijeko koje sadrži 3,25 posto masnoće imaju indeks tjelesne mase 0,72 jedinice manji od djece koja su pila mlijeko sa manje mliječne masti. Doktor Jonathon Maguire, pedijatar u ST Micaela bolnici u Torontu, kazao je da se razlika u indeksu tjelesne mase može odnositi na razliku između djece koja imaju normalnu težinu i koja su pretila. Iako su stručnjaci ranije preporučivali da se konzumira mlijeko koje u sebi ima manje masnoće, doktor Maguire predlaže punomasno mlijeko jer djeca neće imati potrebu za nezdravim namirnicama koje imaju puno kalorija. On je skeptičan i u vezi sa smjernica koje pedijatri daju roditeljima da djeca starija od dvije godine trebaju popiti dvije čaše manje masnog mlijeka kako bi se spriječio rizik od pretilosti. Ljekar ističe da se pretilost kod djece utrostručila u posljednjih 30 godina, dok se potrošnja punomasnog mlijeka u istom periodu prepolovila.

U studiji koja je objavljena u časopisu American Journal of Clinical Nutrition bilo je uključeno 2.745 djece u dobi od dvije do šest godina.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design