19. 03. 2017.

BRZE BOUNTY KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA


Sastojci
200 g kokosa
konzerva kondezovanog mleka



200 g čokolade

Priprema 1. 
1.Izmesati dobro kokos i kondenzovano mleko i ostaviti 1 sat u frizideru.
2. Praviti kuglice zeljene velicina i redjati na tacnu. Ponovo vratiti u frizider na kratko, taman toliko dok se cokolada otopi.
3. 200 g čokolade otopiti na pari pa svaku kuglicu zamociti u cokoladu i redjati na pek papir .


Sacekati da se cokolada stegne pa ih spakovati u kutiju i drzati u frizideru. Imaju bozanstven ukus kondenzovanog mleka.

Posluživanje
Ja sam polovinu umakala u crnu a polovinu u mlecnu cokoladu, mada su jos bolje ako se izmesa pola crne a pola mlečne cokolade. Umesto kuglica, smesa se moze sipati u manji pleh pa potom rezati na kockice i umakati u cokoladu.
Rezultat slika za BRZE BOUNTY KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA
Rezultat slika za BRZE BOUNTY KUGLICE OD SAMO 3 SASTOJKA

JETRA JE ČUVAR ZDRAVLJA: ZAŠTITITE JE OVIM JEDNOSTAVNIM RECEPTOM!


 Jetra je jedan od najvažnijih organa, a njena oštećenja mogu znatno uticati na zdravlje, ali i na dugovječnost. Ona ima veoma važnu ulogu kao organ koji “obnavlja” krv te je i organ koji stimuliše probavu. Jetra, takođe, prečišćava krv te eliminiše otpadne materije iz krvotoka.




Na oštećenja jetre najčešće utičemo sami. Konzumiranje nezdrave hrane, izbjegavanje fizičke aktivnosti, konzumiranje alkohola i cigareta štetno je po ovaj organ. Upravo iz navedenih razloga bilo bi dobro da se podvrgnete tretmanu detoksikacije jetre.


On je jednostavan, a sastoji se od sledećeg.

Svako jutro prije doručka, popijte kašiku maslinovog ulja pomiješanu sa kašikom svježe iscijeđenog soka od limuna. To je prilično jednostavno, a može vam pomoći da produžite svoj životni vijek. Takođe, smanjite unos alkohola, cigareta, nezdravih namirnica te počnite da upražnjavate fizičku aktivnost.

Maslinovo ulje otvara kanale žučne kese i jetre što stimuliše oslobađanje žuči (važnog učesnika u probavljanju hrane) u crijevima. Limun ima sličan efekat na probavu.

Već nakon mjesec dana ćete osjetiti promjene koje će biti vidljive i na vašoj koži – ten postaje svježiji, a izgled podmlađen. Doći će i do nestanka tamnih kolutova ispod očiju (ukoliko ste ih imali). Problemi s varenjem postaju prošlost, a vi ćete se osjećati energičnije i vitalnije.

Pre nekoliko godina otišao sam na Aljasku, da pobegnem od svega i od svih. Kad sam stigao u hostel, sačekala me je…


Pre nekoliko godina otišao sam na Aljasku, da pobegnem od svega i od svih.


Kad sam stigao u hostel, otvorio sam mejl, da pošaljem poruku ocu, da sam stigao, a sačekala me je poruka devojke s kojom sam raskinuo par meseci pre toga. U mejlu su bile reči jedne pesme, koje su iznova probudile svu bol u duši.


Ako nekada ovo pročita, neka zna da svaka reč iz te pesme još uvek stoji i da posle nje nisam našao upravo ono što mi je poželela iznad svega – ljubav

18. 03. 2017.

NA LETU TUZLA BAZEL, NEGDJE..

1.




Na letu Tuzla Bazel, negdje iznad Austrije ustane stariji gospodin i ode do toaleta, dok je bio tamo počeše turbulencije, i to one da je kapetan dao upozorenje da putnici vežu pojas, panika, žene vrište djeca plaču,


a neki lik povika “DJE MI JE DEDO, PROPAŠĆE ČOEK KROZ TUTU!” Toliko sam se ismijao da turbulencije nisam ni osjetio…

BOSANSKE KIFLE ILI SLANCI…TRAŽE DA IH SE PRAVE OPET, OPET, OPET….

BOSANSKE KIFLE ILI SLANCI…TRAŽE DA IH SE PRAVE OPET, OPET, OPET….

Sastojci:
  • 1 kg brasna tip 550
  • 2 kocke kvasca
  • 600 ml mlakog mlijeka
  • 2 zlice secera
  • 1 1/2 zlica soli
  • 1 1/2 dl ulja
  • 2 zlice octa




Premaz:
  • 5 zlica brasna
  • 1 1/2 zlice soli
  • 1 zlica skroba
  • vode po potrebi
  • ulje za premazivanje
Priprema:
U mlako mlijeko izmrviti kvasac, dodati secer i 3 kasike brasna te kratko promijesati i ostaviti da se dize desetak minuta.
U brasno dodati kvasac, ulje, ocat , sol i zamijesiti tijesto te ostaviti da se dize.
Kad se tijesto naraslo i udvostrucilo se premijesiti ga jos jedanput i ponov pokriti, te ostaviti da se ponovo dize.
Nakon toga od tijesta odkidati manje kolicine tijesta i oblikovati loptice.
Svaku lopticu tanko razvaljati u elipsasti oblik, te urolati u kiflu.
Kifle poredati na pek papir, premazati mlijekom i ostaviti da se dizu desetak minuta, nakon toga staviti kifle da se peku u predhodno zagrijanu pecnicu na 200 stepeni.



Zamijesiti preljev od brasna, skroba, soli i vode tijesto malo gusce os tijesta za palacinke.
Nakon 7 minuta pecenja izvaditi kifle, i kasikom sipati preljev preko njih te vratiti na kratko 3-4 minute da se jos peku.
Ponovo izvaditi kifle i premazati ih uljem, te ponovo vratiti u pecnicu da jos malo porumene.
Kifle se ne smiju predugo peci, jer ce u protivnom biti tvrde.
Izvaditi iz pecnice i prekriti ih krpom desetak minuta.
Ako vam je nesto nejasno u vezi recepta slobodno se obratite i ostavite poruku u komentaru mi cemo se potruditi da vam pomognemo i otklonimo nejasnoce kolko je to u nasoj mogucnosti.
PRIJATNO i uzivajte u hrani

http://www.coolinarika.com/

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design