18. 03. 2017.
U vezi sam s curom evo sutra je 4 mjeseca. Naravno red je da je upoznam sa svojima i kažem ja njima da se malo srede da ne budu
U vezi sam s curom evo sutra je 4 mjeseca. Naravno red je da je upoznam sa svojima i kažem ja njima da se malo srede da ne budu U vezi sam s curom evo sutra je 4 mjeseca. Naravno red je da je upoznam sa svojima i kažem ja njima da se malo srede da ne budu u staroj i prljavoj odjeći popodne jer ću dovest curu.
I tako ja ulazim, otvaram vrata pričam njoj o njima i prilazi prvo stari u odjelu s kravatom i cipelama, a stara prilazi u haljini za vjenčanje. E ako me nakon ovog nije ostavila, neće nikad.
MEKANE,ČOKOLADNE,SLATKE,UKUSNE KUGLICE KOJE PODSJEĆAJU NA FERRERO ROCHER !!!
POTREBNO VAM JE:
100 gr keksa od lješnjaka (napolitanke)
130 gr lješnjaka
200 gr eurokrema (preporuka Nutella)
čokolada (150gr) za kuhanje
5 kašika ulja
PRIPREMA:
Jednostavno u posudu izlomite keks,dodajte isjeckani lješnjak i Nutellu.
Sjediniti smjesu i oblikujte kuglice rukama.
Ostavite u frižider da se ohlade i stisnu.
Čokoladu istopite s uljem,a zatim umačite hladne kuglice.
izvor:kuhinja recepti ideje
Recept koji je savršeno izrađen : JAPANSKI VJETAR samo za prave domaćice :)
SASTOJCI:
Kore ( ovo je mjera za jednu,a potrebne su dvije ):
- 5 bjelanaca
- 10 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 3 kašike sitno sjeckanih oraha
- 1 kašika mljevenih oraha
- 1 kesica praška za pecivo
Prvi fil:
- 500 ml mlijeka
- 10 žumanaca
- 250 gr šećera
- 8 kašika brašna
- 3 kesice vanilin šećera
- 250 gr margarina
- 250 gr šlaga u prahu
- 300 ml gazirane vode
Umutite bjelanca,zatim dodajte šećer i umutite u čvrsti snijeg.
Nakon toga dodati i preostale sastojke koje treba da umiješate kašikom i promiješajte ih.
Ogrugli kalup pripremite i ulijte smjesu,pa pecite u zagrijanoj rerni na 180°.
Potrebno je da ponovite isti posupak još jednom i ispečete istu koru.
Nakon što vam se kore ohlade presijecite ih popola i tako će ispasti 4 kore.
Pripremite fil od žumanaca tako što ćete kuhati mlijeko i dodavati sve sastojke,te miješati dok se smjesa ne zgusne.
Ohladite i dodajte izrađen margarin.
Drugi fil pripremite tako što umutite šlag sa gaziranom vodom.
To je to kolač filujte.
Kora – Fil – Šlag – Kora i sve tako dok imate materijala.
Kolač ostavite u frižider,a zatim isjecite i poslužite.
DOBRO JUTRO TORTA GOTOVA ZA 20 MINUTA
- 1 pakovanje biskvit kore za tortu sa čokoladom (kakaom)
- 300 g mlevene plazne
- 3 čaše kisele pavlake
- 250 g prah šećera
- 500 g belog krem šlaga
- 500 g margarina Dobro jutro
- 2 dl kisele vode
Priprema:
I fil: umutiti pavlaku, margarin, prah šećer i mlevenu plazmu
1.
II fil: umutiti krem šlag sa kiselom vodom
2.
Filovati sledećim redosledom: kora-fil I-fil II i tako tri puta. Na kraju tortu premazati krem šlagom.
Čarobne kocke!!! Zasto bas ovaj naziv??? Probajte ih i sve ce vam biti jasno…bas su carobne!!
SASTOJCI:
za biskvit:
- 10 jaja
- 10 žlica šećera
- 10 žlica mlijeka
- 10 žlica brašna
- 3 žlice kakaa
- 2 praška za pecivo
za kremu 1:
- 2 vrečice Dolcela – Puding čokolada
- 0,5 l mlijeka
- 25 dag margarina
- 7 žlica šećera
- 2 vrečice Podravka – Šlag pjena
- 2 dl mlijeka
- čokoladni preljev
- šlag
Pripremiti sve sastojke za ovaj fini kolač.
Jaja i šećer izmiješati i miješati mikserom na najvećoj brzini dok se posuda ne ispuni (ovo je vrlo važno).
Nakon toga miješati polako pjenilicom i dodavati: prvo mlijeko, zatim brašno (u kojem je umiješan prašak za pecivo) i na kraju kakao pa miješati sve dok se ne dobije fino tijesto za biskvit.
Gotovo tijesto podijeliti na dva dijela, izlijevajući ga u dva lima za pečenje. Tijesto rasporediti po limovima i staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C i peči 15 minuta.
Skuhati dva Dolcela Pudinga čokolada a margarin kratko izmiješati mikserom. Zatim uz stalno miješanje dodavati ohlađeni puding, sve dok se ne dobije fina prva krema.
Posebno i čvrsto izmiješati dvije Podravka Šlag pjene za drugu kremu i ukras.
Ohlađene ploče biskvita položiti jednu na drugu te odrezati jednu trećinu obiju ploča. One će poslužiti kao treća ploča.
Na prvu ploču biskvita rasporediti pola kreme, preko kreme staviti polovine prethodno odrezanih trećina ploča biskvita. Na njih staviti sloj šlag pjene, prekriti drugom pločom biskvita i na njega rasporediti drugu polovicu kreme.
Čokoladnim preljevom napraviti ukrasnu mrežu, kolač razrezati na kocke pa svaku kocku ukrasiti Podravka Šlag pjenom.
Gotovi kolač dobro rashladiti pa poslužiti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...