18. 03. 2017.

U vezi sam s curom evo sutra je 4 mjeseca. Naravno red je da je upoznam sa svojima i kažem ja njima da se malo srede da ne budu





U vezi sam s curom evo sutra je 4 mjeseca. Naravno red je da je upoznam sa svojima i kažem ja njima da se malo srede da ne budu U vezi sam s curom evo sutra je 4 mjeseca. Naravno red je da je upoznam sa svojima i kažem ja njima da se malo srede da ne budu u staroj i prljavoj odjeći popodne jer ću dovest curu.


I tako ja ulazim, otvaram vrata pričam njoj o njima i prilazi prvo stari u odjelu s kravatom i cipelama, a stara prilazi u haljini za vjenčanje. E ako me nakon ovog nije ostavila, neće nikad.

MEKANE,ČOKOLADNE,SLATKE,UKUSNE KUGLICE KOJE PODSJEĆAJU NA FERRERO ROCHER !!!

MEKANE,ČOKOLADNE,SLATKE,UKUSNE KUGLICE KOJE PODSJEĆAJU NA FERRERO ROCHER !!!

Ovo su definitivno najslađe kuglice.Šta vam više treba kada u sastojcima vidite Nutellu i čokoladu 🙂



POTREBNO VAM JE:
100 gr keksa od lješnjaka (napolitanke)
130 gr lješnjaka
200 gr eurokrema (preporuka Nutella)
čokolada (150gr) za kuhanje
5 kašika ulja



PRIPREMA:
Jednostavno u posudu izlomite keks,dodajte isjeckani lješnjak i Nutellu.
Sjediniti smjesu i oblikujte kuglice rukama.
Ostavite u frižider da se ohlade i stisnu.
Čokoladu istopite s uljem,a zatim umačite hladne kuglice.
izvor:kuhinja recepti ideje

Recept koji je savršeno izrađen : JAPANSKI VJETAR samo za prave domaćice :)

Recept koji je savršeno izrađen : JAPANSKI VJETAR samo za prave domaćice :)

SASTOJCI:
Kore ( ovo je mjera za jednu,a potrebne su dvije ):
  • 5 bjelanaca
  • 10 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike sitno sjeckanih oraha
  • 1 kašika mljevenih oraha
  • 1 kesica praška za pecivo




Prvi fil:
  • 500 ml mlijeka
  • 10 žumanaca
  • 250 gr šećera
  • 8 kašika brašna
  • 3 kesice vanilin šećera
  • 250 gr margarina
Drugi fil:
  • 250 gr šlaga u prahu
  • 300 ml gazirane vode
NAČIN PRIPREME:
Umutite bjelanca,zatim dodajte šećer i umutite u čvrsti snijeg.
Nakon toga dodati i preostale sastojke koje treba da umiješate kašikom i promiješajte ih.
Ogrugli kalup pripremite i ulijte smjesu,pa pecite u zagrijanoj rerni na 180°.
Potrebno je da ponovite isti posupak još jednom i ispečete istu koru.



Nakon što vam se kore ohlade presijecite ih popola i tako će ispasti 4 kore.
Pripremite fil od žumanaca tako što ćete kuhati mlijeko i dodavati sve sastojke,te miješati dok se smjesa ne zgusne.
Ohladite i dodajte izrađen margarin.
Drugi fil pripremite tako što umutite šlag sa gaziranom vodom.
To je to kolač filujte.
Kora – Fil – Šlag – Kora i sve tako dok imate materijala.
Kolač ostavite u frižider,a zatim isjecite i poslužite.

DOBRO JUTRO TORTA GOTOVA ZA 20 MINUTA

DOBRO JUTRO TORTA GOTOVA ZA 20 MINUTA

Sastojci:
  • 1 pakovanje biskvit kore za tortu sa čokoladom (kakaom)
  • 300 g mlevene plazne
  • 3 čaše kisele pavlake
  • 250 g prah šećera
  • 500 g belog krem šlaga
  • 500 g margarina Dobro jutro
  • 2 dl kisele vode




Priprema:
I fil: umutiti pavlaku, margarin, prah šećer i mlevenu plazmu



1.
II fil: umutiti krem šlag sa kiselom vodom
2.
Filovati sledećim redosledom: kora-fil I-fil II i tako tri puta. Na kraju tortu premazati krem šlagom.

Čarobne kocke!!! Zasto bas ovaj naziv??? Probajte ih i sve ce vam biti jasno…bas su carobne!!

Čarobne kocke!!! Zasto bas ovaj naziv??? Probajte ih i sve ce vam biti jasno…bas su carobne!!

SASTOJCI:
za biskvit:
  • 10 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica mlijeka
  • 10 žlica brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 2 praška za pecivo




za kremu 1:
  • 2 vrečice Dolcela – Puding čokolada
  • 0,5 l mlijeka
  • 25 dag margarina
  • 7 žlica šećera
za kremu 2:
  • 2 vrečice Podravka – Šlag pjena
  • 2 dl mlijeka
za ukras:
  • čokoladni preljev
  • šlag
PRIPREMA:
Pripremiti sve sastojke za ovaj fini kolač.
Jaja i šećer izmiješati i miješati mikserom na najvećoj brzini dok se posuda ne ispuni (ovo je vrlo važno).
Nakon toga miješati polako pjenilicom i dodavati: prvo mlijeko, zatim brašno (u kojem je umiješan prašak za pecivo) i na kraju kakao pa miješati sve dok se ne dobije fino tijesto za biskvit.
Gotovo tijesto podijeliti na dva dijela, izlijevajući ga u dva lima za pečenje. Tijesto rasporediti po limovima i staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C i peči 15 minuta.



Skuhati dva Dolcela Pudinga čokolada a margarin kratko izmiješati mikserom. Zatim uz stalno miješanje dodavati ohlađeni puding, sve dok se ne dobije fina prva krema.
Posebno i čvrsto izmiješati dvije Podravka Šlag pjene za drugu kremu i ukras.
Ohlađene ploče biskvita položiti jednu na drugu te odrezati jednu trećinu obiju ploča. One će poslužiti kao treća ploča.
Na prvu ploču biskvita rasporediti pola kreme, preko kreme staviti polovine prethodno odrezanih trećina ploča biskvita. Na njih staviti sloj šlag pjene, prekriti drugom pločom biskvita i na njega rasporediti drugu polovicu kreme.
Čokoladnim preljevom napraviti ukrasnu mrežu, kolač razrezati na kocke pa svaku kocku ukrasiti Podravka Šlag pjenom.
Gotovi kolač dobro rashladiti pa poslužiti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design