13. 03. 2017.

KOLAČ SA KOKOSOM, BEZ JAJA, BEZ MARGARINA…MA BEZ IČEGA!

17021347_1818796815037401_4381729513442913389_n
Svidela mi se brzina pravljenja ovog jednostavnog kolaca. Mikser vam ne treba.

Sastojci:
Kora: (mera je casa od 2 dcl)
– 2 case jogurta (obicnog)
– 1 casa kokosovog brasna



– 1 casa secera
– 1 casa psenicnog griza
– 1 prasak za pecivo

Preliv za koru
– 3 dcl vode
– 4 kasike secera
– 1 vanil secer

Fil:
– 1 l mleka
– 3 pudinga od vanile
– secer po ukusu



– slag ili slatka pavlaka

Priprema:
Prvo skuvajte preliv, stavite vodu i secere i kada se secer otopi, ostavite da se preliv ohladi. Za koru, sve sastojke redom, umutite obicnom varjacom, da se sjedine i sipajte u pouljen i brasnom posut pleh velicine 21×30 i stavite u prethodno ugrejanu rernu, na 180, nekih 20 minuta. Dok se kora pece, skuvajte puding u mleku, stavite secera koliko volite slatko. Vrucu koru odmah po vadjenju iz rerne, prelijte sa ohladjenim prelivom, sacekajte par minuta da upije, pa prelijte vruc puding po kori. Kada se kolac ohladi, utucite slag ili slatku pavlaku i premazite i uzivajte :).

Posluživanje:
Ovaj kolac se napravi u roku od pola sata, vrlo je ukusan i praktican, jer uvek mozete menjati pudinge po zelji i uvek dobijete nov kolača.
Rezultat slika za KOLAČ SA KOKOSOM, BEZ JAJA, BEZ MARGARINA…MA BEZ IČEGA!
Rezultat slika za KOLAČ SA KOKOSOM, BEZ JAJA, BEZ MARGARINA…MA BEZ IČEGA!

RADIM U KAFIĆU, PRILAZIM STOLU I KAŽEM IZVOLITE. ČOVEK NA TO KAŽE PRENERAŽENO ŠTAAA? JA KAŽEM

0330
Radim u kafiću, prilazim stolu i kažem izvolite. Čovek na to kaže preneraženo štaaa?


Ja kažem izvolite šta ćete popiti tek on ne znam i poče priču o nekom stanu. Ja glumim finoću kao slušam ga, tek posle nekog vremena kaže pozovi mi tvog šefa i ućutao sav nervozan.


Ja ga uredno pozovem da dođe, da bi posle 5 minuta dobila otkaz zato što sam prisluškivala lika koji priča preko one bubice blutut slušalice.

INTERNET LUD ZA “STAKLENIM” TORTAMA, A RECEPT NE MOŽE BITI JEDNOSTAVNIJI! [FOTO]

Rezultat slika za staklene torte

Poslastice Ruskinje Olge Noskove izgledaju nestvarno, ponajviše zbog glazure na njima koja izgleda poput mramora. Njen profil na Instagramu pun je fotografija kolača i torti o kojima mnogi sanjaju, najviše zbog šarenih sjajnih glazura koje izgledaju jako komplicirano. Olga je jako tajnovita oko sastojaka glazure, no tu je ponovno uskočio internet. Korisnica Reddita pod imenom

Sastojci:
20 g želatine u prahu
120 ml vode



300 g glukoze
300 g šećera
150 g maslaca
200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
300 g čokolade (bijele, crne ili mliječne)
boje za hranu

Priprema:
Namočite želatinu u hladnoj vodi. Zakuhajte glukozu, šećer i vodu.


Maknite s vatre i u smjesu dodajte želatinu. Dodajte kondenzirano mlijeko. Prelijte preko čokolade i maslaca i miješajte da mjehurići zraka nestanu. Glazuru koristite na temperaturi od 35 stupnjeva.
Rezultat slika za staklene torte
Rezultat slika za staklene torte

Lan i voda čine čudo za 12 dana: Kad bi žene znale šta sve može, uvijek bi ga koristile!

Rezultat slika za lan i lice
Da li ste znali da postoji domaći tretman poslije kojeg za 12 dana ne biste prepoznali sebe? Ako imate problem sa borama, probajte što prije!




Tajna je u lanenom sjemenu, koje svojim ljekovitim svojstvima doprinosi poboljšanju vašeg potkožnog tkiva, podmlađuje masne ćelije i vraća onaj mladalački izgled u predjelu oko obraza, naročito u senzitivnim dijelovima kože oko očiju, gdje je koža najtanja i sklona boranju.
Stavite kašiku lanenog sjemena u činiju i prelijte ga trećinom šolje ključale vode, mućkajte nekoliko minuta i zatim prekrijte salvetom i ostavite da odstoji do večeri.




Iscijedite mješavinu te večeri. Koristite gelastu vodenu masu u kojoj je laneno sjeme ostavilo.

Nanesite ovaj rastvor lanenog semena na očišćeno lice i vrat pomoću štapića za uši. Ne morate brinuti oko izbjegavanja predela očiju, slobodno rastvor nanesite i tamo.

Kada se maska osuši na vašem licu, ponovo namažite. Ovu proceduru ponovite pet puta.

Efekti maske od lanenog sjemena:

– Podiže crte lica, tonira i zateže kožu
– Umanjuje široke pore
– Hidrira kožu
– Služi i kao piling za kožu
– Smanjuje višak sebuma na masnoj koži
– Pomaže sprečavanju formiranja akni i uklanjanju bubuljica sa lica
– Usporava stvaranje bora i eliminiše stvaranje tankih linija na licu jer ima svojstva koja intenzivno usporavaju starenje

12. 03. 2017.

ZAŠTO VAM NE CVETAJU ORHIDEJE. ISPROBAJTE OVAJ JEDNOSTAVAN TRIK I IZNENADITE SE REZULTATOM ZA KRATKO VRIJEME

Rezultat slika za ORHIDEJE
U ovom članku ispričaćemo vam zašto orhideja ne cveta i i kako se to može popraviti.
Prosečna dužina cvetanja orhideje falenopsis  – jeste 3 meseca. Obično cveta dva ili tri puta godišnje. Pauza između cvetanja može biti odložena i za nekoliko meseci.



Da biste uživali u češćem cvetanju ove biljke pomoći će sledeći saveti.

Kako uticati na orhideju da cveta:
♦ Stvorite orhideji temperaturnu razliku: stavite saksiju preko noći na prohladno mesto (do 15 stepeni)
♦ Smanjiti količinu azota u prihrani. Fosfor treba da ima prednost, jer u stvari, on stimuliše cvetanje.
♦ Vlažite vazduh oko biljke.
♦ Premestite saksiju sa orhidejom na 5 dana na tamno mesto. Kroz tri nedelje orhideja treba da pusti pupoljke. Ovaj način je pogodan samo za odrasle i zdrave biljke.



Kako uticati na orhideju da cveta
♦ Umesto zalivanja preporučuje se da se u saksiju sa orhidejom stavi par kocki leda, tako će ona brže procvetati.
Kako uticati na orhideju da cveta
♦ Ako primetite da kod nerascvetale  orhideje aktivno rastu korenje ili listovi, znači da ima odgovarajući način razvoja. Dok se ovaj period ne završi, biljka neće procvetati. Budite strpljivi.
Kako uticati na orhideju da cveta
Najbitnija  stvar je – obezbedite svojoj biljci odgovarajuću negu. Ona voli puno svetlosti i plaši se preterane  vlage. Za vreme cvetanja zaliva se po malo, dva puta nedeljno, a za vreme mirovanja – dovoljno je i jednom nedeljno.
Možda imate svoje tajne pri održavanju ove lepotice, ne zaboravite da ih podelite sa nama u komentarima.
Rezultat slika za ORHIDEJE
Rezultat slika za ORHIDEJE

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design