12. 03. 2017.

22 stvari koje žene sa stavom ne rade: Sedma je odraz velikog samopouzdanja!


Žene sa stavom i samopouzdanjem su uspješne i njihovo mišljenje se cijeni, ali njima to i nije važno jer ne traže površnu popularnost niti vrednovanje od drugih da bi bile sigurnije u sebe. One uvijek drže do sebe, poštuju druge, vode računa o svom poslu i životnom ritmu, ali ne mjere svoju osobnost po onome što imaju. Također, ovakve žene nikada ne rade sljedeće stvari:

1. Ne ogovaraju

Samopouzdane i jake žene ne govore o drugima, one govore o idejama, ciljevima, planovima…




2. Ne sumnjaju u sebe

Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklijevanje i nije dio njihove ličnosti.

3. Ne prate slijepo trendove

Ne prate slijepo trendove, jer se vode onim što je njima potrebno, neophodno i adekvatno njihovom poslu, potrebama i stilu, osobnosti i ponašanju.




4. Ne potiskuju osjećaje

Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao dio samopouzdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle, a ne ono što drugi žele čuti.

5. Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju

Životni ritam im je važan i vode računa kako će pravilno i zdravo živjeti. Dobro balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovitog sna i zdrave prehrane.

6. Ne prihvaćaju sve što im se servira

Ne slušaju i ne prihvaćaju sve što im se servira. Vole same procijeniti situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

7. Ne traži vrednovanje od drugih

Kada žena sa samopouzdanjem vjeruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebne pa tako to i ne traži od drugih.

8. Ne gube vrijeme na zabrinutost

Vrijeme je dragocjeno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to što će i kako će u budućnosti. One razmisle, odluče i djeluju bez vezanosti!

9. Nije im potrebno sažaljenje

Ne vole se samosažaljevati, niti da to rade drugi umjesto njih. Razumiju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

10. Ne plaše se biti opuštene

Izgled je bitan kada je prvi dojam u pitanju i one su toga svjesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako im kosa nije idealna i ako nemaju šminku.

11. Propust ne smatraju porazom

Da bi se postigao veliki uspjeh, mora se suočiti i sa nizom neuspjeha i pogrešaka kako bi nešto naučili. Sigurne žene ne odustaju od planova poslije prve prepreke.

12. Ne prave nesvjesne izbore

Shvaćaju svrhu svega oko njih pa se time i vode i tako donose odluke.

13. Ne ignoriraju instinkte

Vole slušati svoje instinkte, čak i kada sve govori da prave pogrešan izbor.

14. Ne veličaju to što su prezauzete

Jedno je biti produktivna, drugo je biti zauzeta. I one završe svoj posao na vrijeme, ali se ne osjećaju prezauzeti.

15. Ne shvaćaju sve osobno

Kritike i tuđa drugačija mišljenja ne shvaćaju kao napad na njihovu osobnost, već kao sukob ili različitost mišljenja. Neće vam zamjeriti i promatrat vas na isti način kao i ranije, jer im je jasno da stav nije upućen osobno njima.

16. Tišina im nije neprijatna

Tišina i to da budu same im čak i prija, tada napune baterije, obnove energiju i spremne su za daljnju akciju.

17. Ne žude biti popularne

Vole istaknuti svoje mišljenje, pa tako vole izazovne razgovore s drugima, koji često mogu loše utjecati na popularnost, odnosno omiljenost te osobe, ali one ne mare za to.

18. Nije ih potrebno stalno gurati i inspirirati

Njima ne treba gumb za odlaganje na alarmu budilice, nije im potreban stalno netko da ih gura, one same sebe motiviraju i tjeraju na red, rad i disciplinu.

19. Ne žele fanove, žele one koji će ih podržati

Iako vjerojatno imaju preko 1000 prijatelja na Facebooku, nekoliko tisuća pratilaca na Twitteru i popularnost na Instagramu, to im nije mjera i ne smatraju to uspjehom. Samopouzdane žene uvijek više cijene kvalitetu od kvantitete.

20. Ne mjere ono što jesu po onome što imaju

Iako su sposobne i zasluženo su stekle ono što imaju, znaju da odjeća, cipele i automobil ne čine njih i kvalitetu njihove ličnosti.

21. Ne odriču se sebe

Shvaćaju važnost balansa u svemu, one vježbaju, meditiraju i hrane se zdravo, ali ne smatraju smrtnim grijehom ako propuste koji trening. Zašto? Zato što je nemoguće sve popratiti, funkcionirati kao stroj i voditi se identičnim svakodnevnim planovima. Samopouzdane, sigurne žene znaju napraviti razliku između neophodnog i onoga bez čega se ponekad može.

22. Ne pucaju pod pritiskom

Ne pristaju i ne dozvoljavaju da pritisak drugih utječe na njih, jer vjeruju u sebe i svoje stavove i vlastiti rad.

Šta će vam se dogoditi ako svaki dan pijete jogurt?


Jogurt je značajan izvor kalcijuma, fosfora, joda, cinka i vitamina B5, kao i vitamin B12 koji čuva crvena krvna zrnca i pomaže u očuvanju živčanog sistema.


Takođe, jogurt pomaže u prevenciji osteoporoze, uz odgovarajuću pravilnu ishranu, piše Stvarukusa. Zbog prekomernog konzumiranja soli ljudi imaju problem s visokim krvnim pritiskom, bolestima srca i bubrega. U tome može pomoći kalijum iz jogurta koji izbacuje višak soli iz organizma.


Ne sme se zaboraviti da se jogurt dobija iz mleka, što znači da ljubitelji ove namirnice dobijaju i veliku količinu proteina, kao sve ostale vitamine i materije koje se nalaze u mlečnim proizvodima. POMAŽE U BORBI SA VIŠKOM KILOGRAMA Jogurt može pomoći u borbi protiv viška kilograma i to zbog svoje visoke nutricionističke vrednosti, malo kalorija i visoke doze kalcijuma. Takođe, on će regulisati probavu i uspostaviti ravnotežu u organizmu ako je ona narušena. Jogurt možete piti, a možete ga koristiti i kao dodatak raznim jelima. Prelijte salatu od krastavaca jogurtom. Koristite ga kao osnovu za hladne supe ili razne soseve. On se može upotrebiti i kao zamena za majonez ili pavlaku, kao sos za meso i povrće. Osim toga, s jogurtom možete kombinovati suvo i sveže voće, a ako dodate i malo ovsenih pahuljica, dobićete najbolji doručak.

BILI SMO ZAJEDNO, VOLELI SE KAO NIKO NIKADA I RASKINEMO. BEZ RAZLOGA, IZ HIRA…


Bili smo zajedno, voleli se kao niko nikada i raskinemo. Bez razloga, iz hira, mladi smo, treba još puno toga da proživimo. On svojim putem, ja svojim. Danas, ja u vezi, on takođe.


Nikad ga nisam zaboravila i kunem se, svaki dan sam mislila na njega. Ali jednostavno, nikad dovoljno hrabrosti da ga pozovem, dovoljno snage da krenemo ispočetka. I pre nekih mesec dana, nakon 5 godina od raskida, pozovem, doduše sakrijem broj, samo glas da mu čujem…javlja se, ne predstavljajući se, kažem da bih volela da ga vidim.


Kunem vam se samo mi je rekao stižem, izađi. Bio je ispred moje kuće, u mojoj ulici., iako se nisam predstavila, odmah je znao gde da dođe.. ja prilazim, otvaram vrata auta i ćutim… niko nijednu reč..a u meni se sve lomi… držimo se za ruke i ćutimo, znamo da je kasno za sve, da nas je ponos pobedio i naša ljubav zauvek izgubila… poljubili smo se i samo sam izašla i vratila se u kuću.. Bez reči..mada je sve oboma bilo jasno. Neke ljubavi ipak nemaju srećan kraj…

MENI JE OVO NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA SOČNA I ČOKOLADNA BAŠ ONOLIKO KOLIKO TREBA...


SASTOJCI
Biskvit ( x3 )
  • 3 jaja
  • 6 zlica secera
  • 3 zlice ulja
  • 3 zlice mlijeka
  • 3 zlice kakaa
  • 3 zlice glatkog brasna
  • 1/2 praska za pecivo




Fil:
  • 300 gr bijele cokolade
  • 300 gr crne cokolade
  • 1/2 l vrhnja za slag Dukat
  • 125 gr margarina
Sirup:
  • 3 dcl vode
  • 7 zlica secera
  • 1 dcl toplog mlijeka
  • 1 zlica kakaa
PRIPREMA:
Pecnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Kalup promjera 28 cm oblozite papirom za pecenje i lagano namazite margarinom. Raditi cemo tri biskvita svaki od gore navedenih sastojaka.
Brasno, prasak za pecivo i kakao prosijemo. Mikserom umutimo 3 jaja sa secerom dok ne postane pjenasto i blijedo zuto. Dodamo ulje i sve malo promiksamo, zatim naizmjence ( smanjite mikser na najmanju brzinu ili spatulom umijesajte mjesavinu brasna i mlijeka ) dodamo mjesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo i mlijeko.
Izlijemo u pripremljen kalup i pecemo 20 – 25 minuta. Postupak ponovimo tri puta, tako da dobijete 3 kore. Dok se biskviti peku pripremite fil.



Natrgajte bijelu i crnu cokoladu, prelijte slatkim vrhnjem. Na laganoj vatri mijesajte dok se sva cokolada ne otopi i smijesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promijesajte dok se margarin ne otopi ,a smjesa postane glatka i sjajna.
Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakse raspodijeliti fil po torti.
Sirup
Kuhajte secer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njmu rastopite 1 zlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u secer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveze.
Slaganje
Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil!
Vazno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje ce upijati. Nemojte sve odjednom. Ja sam sirup podijelila na tri priblizno jednaka dijela da mi bude lakse.
Ja sam slagala kore u kalup sa mehanizmom, a tek sam sutra dan premazala cijelu tortu.
Ukrasite tortu po zelji i uzivajte!
Izvor:http://yumagazin.info/

BAKLAVA SA PLAZMOM: OVO MORATE PROBATI JER JE STVARNO PREDOBRA !

Fotografija Jednostavni domaći recepti.

Sastojci:
  • 1 pakovanje kora za pite, od 500 gr
  • 300 gr mlevene plazme
  • 3 jaja
  • 5 kasika secera
  • 5 kasika ulja
  • ulje za prskanje kora




Preliv:
  • 1 l vode
  • 800 gr secera
  • 1 limun
Priprema:
1.
Prvo skuvajte preliv, stavite vodu i secer da provri, zatim dodajte limun isecen na kolutove i kuvajte agdu nekih 5 minuta, ne treba da bude gusta. Ohladite.Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, jos malo umutiti i umesati mleveni keks. Smesa ce biti bas, bas gusta.




Prebrojte kore i podelite..za svaki rolat vam treba tri kore (ja sam imala 6 rolata). Prvu koru poprskati uljem, staviti na nju drugu koru, poprskati i nju uljem i staviti trecu koru. Na trecu koru staviti smesu od plazma keksa, uzduzno (tesko se razmazuje, jer je gusta, pa ja prstima uz rub kore namestim). Cvrsto zarolati i redjati u blago nauljen pleh. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora. Rolate iseci na zeljene velicine, pre pecenja, premazati blago uljem svaki rolat u plehu i peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Vrucu baklavu, preliti hladnim prelivom. Dobro ohladiti i uzivati :).

Posluživanje:
Najbolja je kada je doooobro ohladjena, nije preslatka, socna i brzo se napravi :).

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design