11. 03. 2017.

IMAO SAM VELIKU FIRMU U ŠVICARSKOJ SVE DOK JEDNOG DANA NISAM DOŠAO KUĆI I VIDIO DA ME JE VLASTITA ŽENA POKRALA I POBJEGLA…

1




Imao sam veliku firmu u Švicarskoj, bavili smo se proizvodnjom namještaja. Bio sam jako bogat, imao sve što poželim. Tu firmu sam izgradio zajedno sa svojom ženom, koja je bila tu za mene uvijek, sve smo dijelili. Sa njom sam imao 2 sina i jednu kćerkicu, moju mezimicu. Jednog dana vratio sam se sa posla kući, i vidio otvoren sef u kojem smo držali sve pare, mislio sam da su provalnici ali zapravo to je sve uzela moja žena. Otišla je nakon toliko godina i povela djecu, ostao sam bez svega, para više nisam imao za nabavku drveta za namještaj tako da sam firmu morao prodati za jako male pare, od tih para sam kupio kartu za povratak u moju Zemlju rođenja, Bosnu, vratio sam se tamo gdje ništa nisam imao.


I nevjerovatno, čuo sam da se prodaje neki plac u blizini Tuzle, kupio, digao kredit i opet izgradio firmu za proizvodnju namještaja, našao ženu, oženio se i čekamo bebu. Kada me žena napustila mislio sam da nikada neću doživjeti nešto lijepo, ali zahvaljujući Bogu sve sam to prebrodio i započeo novi život.

RAFAELO KOLAČ TOLIKO UKUSAN I JEDNOSTAVAN DA ĆETE GA POŽELJETI SVAKI DAN

RAFAELO KOLAČ TOLIKO UKUSAN I JEDNOSTAVAN DA ĆETE GA POŽELJETI SVAKI DAN

Sastojci:
Za koru:
  • 6 belanaca
  • 250 gr šećera
  • 50 gr kokosovog brašna
  • 100 gr brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 dl mleka




Za fil:
  • 6 žumanaca
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 15 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 125 gr maslaca
  • 125 gr margarina
  • 2 dl slatke pavlake
I još:
  • 50 gr kokosovog brašna
  • malo pečenih lešnika
Priprema:
1.
Kora:
Od 6 belanaca umutiti čvrst sneg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmešano sa malo praška za pecivo. Sad mešati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).
Staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bela (to traje petnaestak minuta).
2.
Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mleka.
3.
Fil:
U činiji dobro izmešati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mleka.
8 dl mleka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuvati je (par minuta). Ostaviti da se ohladi.



4.
Kad se ova smesa ohladila, izmešati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.
Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nežno špatulom (varjačom).
5.
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.
Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lešnik.
6.
Napomena:
tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.

TORTA SA PLAZMOM KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON 2 KOMADA!

TORTA SA PLAZMOM KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON 2 KOMADA!

Sastojci:
Za koru:
  • 7 jaja
  • 200 gr secera u prahu
  • 200 gr putera
  • 200 gr cokolade za kuvanje
  • 100 gr mlevenog Plazma keksa




Za fil
  • 6 jaja
  • 200 gr secera u prahu
  • 180 gr cokolade za kuvanje
  • 200 gr putera
  • 200 gr pecenih mlevenih lesnika, a moze i badema
  • 3 kesice slaga
  • 1 litar slatke pavlake
Priprema:
Umute se prvo 7 belanaca sa malo soli (prstohvat). U drugoj ciniji se umuti puter sa secerom u prahu, a onda se doda jedno po jedno svih 7 zumanaca.
Zatim se doda otopljena cokolada. Sad se ubacuju belanca, ali tako da se umesaju kasikom, nikako mikserom. Kada se umesaju belanca, doda se mleveni Plazma keks, takodje se mesa samo kasikom.
Od ove kolicine treba ispeci 4 korice. Ja pecem u plehu cije su dimenzije 35×25 cm, a za jednu koru sipam 7 kasika smese.
Stavim pek papir. A onda u rerni malo smlacim pleh, pa sipam smesu. Dobro je kada je pleh mlak, jer se smesa malo otopi, pa se lako razvuce po plehu. Pece se na 150 stepeni, otprilike petnaestak minuta. Kada se ispeku, korice budu tvde, ali ne brinite, omeksace pod filom.



Jaja se umute sa prah secerom i to se onda kuva na pari. Kada se skuvaju, doda se cokolada za kuvanje. Ostavi se da se ohladi, a onda se sastavi sa umucenim puterom, a na kraju se dodaju, peceni i mleveni lesnici.
Umuti se 1 litar slatke pavlake sa 4 kasike secera. Negde ima da se kupi i vec zasladjena slatka pavlaka, tako da nju ne treba sladiti.
Redja se: kora, fil od cokolade, pa slatka pavlaka. I na cetvrtu koru odozgo se stavi cokoladni fil, pa slatka pavlaka. Torta se na kraju cela premaze umucenim slagom.

Izvor: coolinarika.com

UPOZNALA SAM DECKA.NJEMU JE 33 GOD A MENI 17 …

1




Upoznala sam decka.njemu je 33 god a meni 17.javlja mi se redovno nije se nikad zenio nema djece ima svoju firmu auto dobro lijp stan kucu i ne izgleda star.ja nikad nisam imala ovakvu situaciju
inace ja volim MALO starije momke (3-5 god) jer izgledam starija i razmisljam i ponasem se tako.. ne znam kako i sta da mislim o tome jer to su ipak 16 god razlika.. znam da pare nisu sve ali da



budemo iskreni bez para ne mozemo zivjeti. ne mogu da se opustim,i da probam da ga volim jer su mi god u glavi

BOLJI NEGO SLADOLED A GOTOV ZA 10 MINUTA

BOLJI NEGO SLADOLED A GOTOV ZA 10 MINUTA

Sastojci:
  • 2 kutije jaffa keksa
  • 2 kutije plazme keksa
  • 3 krem šlaga od vanilije
  • 1000 gr slatkog vrhnja
  • 800gr jugobele (vocni jogurt ) sa breskvama ili od nekog drugog voća




Priprema:
Plazmu potopiti u sok i poredati na vecu tepsiju ili tacnu ili sl podlogu.
zatim umutiti slatko vrhnje ne precvrsto i dodati jugobelu nastaviti mutiti sa kasikom ili žicom lagano kad se izmjesa polovinom premazati plazmu



poredati isto nakvasenu u soku jaffu
Po tome premazati ostatak fila i preko umutiti tri šlaga sa mlijekom i gotovo proces traje 15 min. ohladiti malo i jesti predobar je …

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design