08. 03. 2017.

Ja sam jedna debela krava. Nemam motivaciju da smrsam, tj. imam prvih mesec dana i onda ona nestane. Sta da radim?


Ja sam jedna debela krava. Nemam motivaciju da smrsam, tj. imam prvih mesec dana i onda ona nestane.


Sta da radim? Znam sve moguce djete i sve moguce nacine, mislim da mogu napisati 1000 knjiga o tome.


Ali meni ne ide. Ne mogu da slusam ljude koji me mole da smrsam, tipa moje mame. Ili oca koji mi neprestano govori da sam debela krava. Treba mi nesto ili cu da se ubijem! Unapred zahvalana DEBELA.

ISPOVESTI: Rođaka, klinka (18 god.), našla momka koji je 10 godina stariji od nje…


Rođaka, klinka (18 god.), našla momka koji je 10 godina stariji od nje, vodi je na letovanja, vodi je na sve letnje manifestacije, kupuje joj poklone.. Ona uživa, čim završi školu, udaće se za njega, sve je super, ljubav cveta (to dokazuju svakodnevne fotgrafije na FB)!



A ja, odrasla, emancipovana, zaposlena, osam godina u vezi.. Ne znam da li smo u 8 godina otišli 5x na neko letnje dešavanje, letovanje ne sme na pamet da mi padne. On se bas i ne trudi, još uvek trči za maminom suknjom, budućoj svekrvi se ne sviđa ideja da joj se sin odseli, njegova firma bas i ne donosi prihode, moja plata nije dovoljna da se napokon skrasimo.



Iako znam da je njena sreća površna (a ko zna, možda i nije), razmišljam gde sam pogrešila u životu?! Zaista, zavidim joj na bezbrižnosti i sreći koju nikad nisam osetila a vrlo verovatno je nikad neću ni osetiti…

Cheesecake s borovnicama


 Cheesecake je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih kolača koji može napraviti baš svatko. Želite li i vi prijatelje i ukućane iznenaditi finim desertom, donosimo recept za koji vam ne treba pećnica, ali niti žica za kuhanje.

Sastojci:
- 2 šalice mljevenih keksića
- 1 veliko pakiranje maslaca (cca 220 - 250 g)
- 1 do 2 žlice šećera (po želji)



- 2 krem sira cca 220 - 250 g
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1/4 šalice soka od limuna
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 konzerva kompota odborovnica (može i breskve, jagode ili šumskog voća)

Priprema:
1. Kekse dobro smeljite i stavite u zdjelu te dodajte šećer i otopljeni maslac i sve dobro izmiksajte.




2. Mješavinu utisnite u kalup i stavite u hladnjak dok se malsac ne stisne.

3. U međuvremenu u posudi za miksanje izmiksajte sir dok ne postane kremast i gladak.

4. U sir dodajte vrhnje i limunov sok i ekstrakt vanilije.

5. Mješavinu ulijte u kalup, utisnite i izravnajte žlicom, pokrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na barem 3 sata ili preko noći.

6. Servirajte kolač hladan i  s umakom od borovnica koji ćete dobiti tako što ćete borovnice s malo soka od kompota ukuhati na laganoj vatri i potom ohladiti. Umjesto kompota možete koristiti džem od borovnice, ukuhati smrznute borovnice s malo šećera ili pak odaberite voće po svom izboru.

Parfe kocke


 Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
200 g šećera



100 g margarina
120 g brašna
2 kašike kakaoa

Za fil:
6 žumanaca
150 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
2 kesice želatina u prahu



8 dl slatke pavlake

Za dekoraciju:
2 šlaga

Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom uz neprestano mućenje postepeno dodavati otopljeni margarin.
3. Na kraju dodati mešavinu brašna i kakaoa te polako promešati varjačom.
4. Pleh (28×38 cm) obložiti papirom za pečenje i u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC.
Fil:
1. Sjediniti žumanca sa šećerom u prahu i kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije ujednačena smesa.
2. Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da nabubri.
3. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i podeliti na dva dela.
4. U prvi deo šlaga od slatke pavlake dodati polovinu želatina i otopljenu čokoladu te polako promešati.
5. U drugi deo šlaga od slatke pavlake dodati preostali želatin i fil od žumanaca pa polako promešati.
Finalni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati filom od čokolade i poravnati.
2. Zatim naneti fil od žumanaca i premazati šlagom.

Gumeni kolač


Sastojci:
Za kore:
5 dl mleka
1 šolja (od 2 dl) šećera
250 g brašna



2 kašike kakaoa
2 kašičice sode bikarbone
4 kašike pekmeza po želji
3 kašike ulja

Za fil:
5 dl mleka
150 g šećera



2 pudinga s ukusom slatke pavlake
2 vanil-šećera
200 g margarina

Za dekoraciju:
30 g čokolade

Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, sodu bikarbonu i kakao. Dodati šećer, pekmez, ulje i mleko pa lagano izmiksati da se sve lepo sjedini.
2. Dobijenu smesu podeliti na četiri dela, pa jedan deo izliti u pravougaoni pleh (20 x 30 cm) obložen papirom za pečenje i peći 5-8 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
3. Na isti način od preostalog materijala ispeći još tri kore.
Fil:
1. U šerpi skuvati 4 dl mleka sa šećerom. Kad proključa, umešati puding izmućen u 1 dl mleka i mešati dok se ne zgusne. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin s vanil-šećerom, pa ga sjediniti s ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Kore premazivati filom i ređati jednu na drugu. Na četvrtu koru naneti preostali fil i posuti rendanom čokoladom.
2. Kad se kolač rashladi i stegne, seći na štangle željene veličine

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design