07. 03. 2017.

Nanesite OVU domaću masku na kosu i sačekajte 15 minuta… Učinci će vas ostaviti bez teksta! (RECEPT)


Sve žene žele imati lijepu i njegovanu kosu. Zbog toga često kupujemo razne hemijske proizvode koji nam mogu naštetiti, a uz to su i skupi.

Umjesto njih, probajte napraviti prirodnu masku koja će nahraniti i oporaviti vašu kosu, te učiniti je ljepšom.Bićete prezadovoljni rezultatima.




Glavni sastojci su cimet i med. Ova kombinacija je veoma zdrava. Dobra je za kosu, kožu, a i za ublažavanje bolova uzrokovanih artritisom.

Maska za kosu – Recept:
1 kašičica cimeta
Pola šolje maslinovog ulja



1 kašičica meda

Priprema:
Stavite maslinovo ulje na tavu i kada se zagrije sklonite i stavite u zdjelu. U zdjelu dodajte med i cimet i dobro promiješajte.

Način primjene maske: 
Podijelite kosu češljem,a zatim nanesite četkicom smjesu na tjeme. Ostavite da stoji 15 minuta, a zatim isperite samom vodom. Potom isperite i sa šamponom.

Za više članaka o zdravlju i ljepoti ne oklijevajte i  posjetite našu web stranicu češće te podijelite sa svojim prijateljima.

MEKE KAO DUSA, A LAGANE KAO PERCE – PADEJSKE KIFLE! TOLIKO SU DOBRE, DA SAM MORALA PODIJELITI RECEPT S VAMA


Sastojci
Za testo:
1 kvasac
4 dcl mleka



2 dcl vode
3 ravne kasicice soli
1 kasika secera
oko 850 gr brasna

Za premaz:
140 gr masti
3 zumanceta
1 kasika brasna

Za kraj:
1 jaje
semenje po zelji

Priprema
1Aktivirati kvasac sa 2 dcl toplog mleka, secerom i kasicicom brasna. Dodati ostale sastojke i umesiti meko testo i ostaviti da udvostruci volumen. Nadoslo testo podeliti u 4 jufke. Posebno sjediniti mast, zumanca i brasno i dobro izmesati. Svaku jufku razviti na velicinu veceg tanjira i premazati premazom (sve 4 jufke).
2Ostaviti pola sata da se odmaraju pa po dve spajati.



3 Razvlaciti na pobrasnavljenom stolnjaku kao kore za pitu, ravnomerno na sve strane. Testo se rukama razvlaci, a ne oklagijom (jer je i gornja jufka namazana), ne mora biti jaaaako tanko, ali se stvarno super razvlaci..
4Pomocu stolnjaka urolati testo s oba kraja da se skoro sastavi na sredini i preseci nozem po duzini.
5Svaku rolnu iseci poprecno na jednake delove i redjati u pleh (na pek papir). Ostaviti da narastu i premazati umucenim jajetom i posuti semenjem p zelji. Ugrejati rernu na 180 stepeni i peci do rumene boje. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Od ove mere se dobiju dva veca pleha od rerne
Posluživanje
Testo se moze filovati slatkim ili slanim nadevom, ali jaaako su ukusne i ovako prazne
Rezultat slika za PADEJSKE KIFLE
Rezultat slika za PADEJSKE KIFLE

SAVRŠENA PLAZMA TORTA : Ostat ćete očarani jednostavnošću i brzini pripreme !

Fotografija Super Recepti.
SASTOJCI:
Za koru:



5 bjelanaca
5 kašika šećera
5 kašika mljevenog keksa

Za fil:
15 žumanaca
250 gr šećera
+ 4 kašike šećera
500 ml mlijeka



2 pudinga sa okusom slatke pavlake
280 gr margarina
100 gr bijele čokolade
ostatak od 300 gr plazma keksa

Dodatno:
4 kesice šlag kreme od vanilije

NAČIN PRIPREME:
Odvojite od 300 gr mljevenog plazma keksa 15 kašika za 3 kore,a ostatak ostavite po strani za pripremanje fila. Bjelanca umutite sa šećerom,zatim dodajte mljeveni keks i od svega ispecite kore u zagrijanoj rerni na 200° odp 20 minuta.

FIl 
pripremite tako što napari skuhate žumanca sa 250 gr šećera,a posebno skuhajte puding u mlijeku sa 4 kašike šećera. Ohladite filove i pomiješajte ih sa izrađenim margarinom,dodajte ostatak keksa i umiješajte narendanu bijelu čokoladu. Umutite šlag po uputama sa kesice ,a zatim filujte tortu.

Kora – Fil – Šlag
Fotografija Super Recepti.

Čokoladna kraljica je torta koju ćete poželjeti na svojim trpezama i degustirati u svim godišnjim dobima

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
Za pripremu je potrebno:
-12 jaja
-500 gr čokolade za kuvanje
-200 gr mliječne čokolade
-1 l mlijeka



-8 kašika ulja
-2 praška za pecivo
-400 gr šećera
-250 gr maslaca
-4 pudinga od čokolade
-16 kašika brašna

Priprema kore:
Umutiti četiri bjelanceta sa pet kašika šećera u čvrst snijeg, zatim odati četiri žumanceta, pola praška za pecivo, dvije kašike ulja, četiri kašike brašna, umutiti mikserom, a potom dodati u smjesu 100 gr istopljene čokolade.


Peći u plehu sa papirom za pečenje na 200 stepeni. Postupak ponoviti sa još tri kore.

Priprema fila:
Nešto manje od 1l mlijeka staviti da se kuva, a puding i šest kašika šećera umutiti sa mlijekom i dodati u ključalo mlijeko na šporetu. Miješati da ne zagori, pa dodati 100 gr mliječne čokolade i 100 gr čokolade za kuvanje. Ostaviti da se fil ohladi, pa dodati umućen maslac. Svaki koru premazati filom, a posljednju koru premazati čokoladom i ukrasiti tortu sjeckanom čokoladom.
Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.

Zašto djeca koja su često bosa rastu u inteligentne ljude?

Rezultat slika za DJECIJA STOPALA
Roditelji koji bebama i maloj djeci uvijek obuvaju čarapice i cipele na neki način ograničavaju razvoj njihove inteligencije.

Do ovog zaključka su došli naučnici sa Univerziteta u Madridu i predstavili ga u studiji „Bosa djeca su inteligentnija djeca”.


Ovo se prije svega odnosi na malu djecu, piše portal Zelena učionica.

Prema ovoj studiji, jedini valjan razlog da pokrivate dječija stopala je velika hladnoća. Ovu tvrdnju potkrepljuju u nekoliko tačaka:




Prije svega, sa neurološkog aspekta – stopala malih beba imaju nivo osjetljivosti daleko veći nego njihove ruke, sve do osmog ili devetog mjeseca starosti. Zbog ovoga se nikako ne preporučuje da svojoj bebi pokrivate stopala.

Prema tvrdnjama stručnjaka, u prvim mjesecima života, stopala imaju zadatak da bebu „informišu” o svemu što se tiče spoljnog svijeta. Kasnije rukama hvataju nogice, stavljajući ih u usta, gdje su najosjetljiviji nervni završeci.

Istraživanje je jasno pokazalo i da obuća malu djecu sprječava da eksperimentišu, dodiruju svoja stopala, proučavaju ih i slobodno pomijeraju. Sve to, naravno, predstavlja senzorne doživljaje koji podstiču razvoj inteligencije kod beba i pomaže im da upoznaju svijet oko sebe.

Ovo trebalo bi da bude dovoljan razlog da svoje bebe ne obuvate zato što su te cipelice toliko slatke, već samo ako je u prostoriji u kojoj boravite stvarno hladno. (Tuzlanski.ba)

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design