SASTOJCI:
- 9 kom jaja
- 9 supenih kašika šećera
- 9 supenih kašika brašna
- 500 ml čokoladnog mlijeka
- 4 kisela vrhnja
- 260 gr prah šećera
- 550 gr mljevenog keksa
- 500 gr umućenog šlaga
- 500 ml mineralne vode
NAČIN PRIPREME:
1. KORE
U posudi umutiti 3 bjelanca i 3 kašike šećera,zatim dodajte 3 žumanceta i 3 supene kašike brašna:
Sve dobro umutiti pa smjesu prebaciti u kalup koji ste odredili za pečenje torti.
Odmah ispecite tu prvu koru,a zatim ponovite sve isto još DVA puta i dobit ćete tri kore.
2. FIL
U posudi ručno miješajte kiselo vrhnje i prah šećer,a zatim dodajte mljeveni keks.Sve mutite i sjedinite.
3. ŠLAG
Šlag umutite sa mineralnom vodom. Nakon što vam ispadne čvrsti snijeh, u FIL dodajte 4 supene kašike i izmiješati.
4. ZAVRŠNA PRIPREMA
Čokoladno mlijeko rasporedite u 3 jednaka dijela. Sve tri kore prije nego krenete filovati potopite 1/3 mlijeka i krenite slagati tortu ovim redosljedom:
KORA – FIL OD KEKSA – ŠLAG
Identičan postupak ponovite još dva puta i na kraju dekorišite tortu po želji.
TO JE TO VAŠA UKUSNA TORTICA JE SPREMNA !!!