06. 03. 2017.
BILJKA PELIN (jako je gorka) UBIJA 98% ČELIJA RAKA U SAMO 16 SATI?!
Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28-postotno smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti za 16 sati!
Lijek za rak postoji, ne samo jedan nego postoji cijeli niz biljnih lijekova koji uspješno liječe rak. No, ova biljka, slatki pelin, zapravo je nevjerojatno otkriće u borbi protiv ove smrtonosne bolesti.
Iako je istraživanje tu, pred nama, čisto sumnjamo da će farmaceutska industrija ikada prihvatiti da jedna biljka može ono što tisuće njihovih sintetičkih lijekova nikada neće moći.
Dakle, prema nedavnim istraživanjima koja su objavljena u “Life Science”, artemisinin – derivat biljke Sweet wormwood (Artemisia Annua L., doslovan prijevod s engleskog – slatki pelin), a koji je korišten u kineskoj medicini – može ubiti 98 posto stanica raka grudi za manje od 16 sati.
Ako se biljka koristi sama, uzrokuje 28-postotno smanjenje stanica raka grudi, ali u kombinaciji sa željezom, slatki pelin uspio je “izbrisati” rak gotovo u potpunosti.
Štoviše, na normalne i zdrave stanice grudi nije gotovo uopće bilo utjecaja u ovom istraživanju što je, za razliku od kemoterapije, revolucionarno jer kemoterapija osim što ubija loše rak stanice, ona ubija i zdravo tkivo i tako ozbiljno narušava ljudski organizam.
Artemisinin je u prošlosti bio korišten kao snažno antimalarijsko sredstvo, ali sada je dokazano da je efikasan i protiv raka. Kada je subjektima u objavljenoj studiji dodano i željezo, koje se često nakuplja u tkivu grudi, ali naročito u stanicama zaraženim rakom, artemisinin je selektivno napadao “loše” stanice, dok “dobre” stanice nije dirao.
“Sve zajedno, naši rezultati dokazuju da artemisininovo ometanje E2F1 transkriptivnog faktora posreduje u zaustavljanju staničnog kruga stanica raka grudi i predstavlja kritični transkripcijski put kojim artemisinin kontrolira rast reproduktivnih stanica raka”, kažu u zaključku istraživanja laboratorija za rak Sveučilišta u Kaliforniji.
Željezo se skuplja u kancerogenim stanicama sa posebnim receptorima koje im pomažu u dijeljenju stanica (zvanim “transferrin” receptori). Normalne stanice vjerojatno imaju ove receptore, ali kancerogene stanice ih imaju u većim količinama, i prema tome, mogu biti ciljane kombinacijom željeza i artemisinina.
Dosad je bilo puno eksperimenata koji dokazuju da artemisinin može efikasno ukloniti bolest u prisutnosti željeza. Taj ekstrakt je u Kini korišten tisućama godina protiv malarije. Parazit malarije ne može živjeti u prisutnosti artemisinina jer je pun željeza. Dosad je ovaj ekstrakt bilo teško nabaviti po povoljnijim cijenama, ali s povećanim interesom za ovu biljku i cijena bi mogla biti prihvatljivija. Francuski proizvođač lijekova “Sanofi” obećao je proizvodnju 50 do 60 tona artemisinina svake godine, nadajući se da će zadovoljiti potražnju svjetskog tržišta. Do tada, potražite pelin koji možete vidjeti na fotografiji i u svome okruženju.
NAJBOLJA TORTA IKADA ČISTO ODUŠEVLJENJE KOD SVIH KOJI SU JE PROBALI NOVA JAFA TORTA BEZ PEČENJA
SASTOJCI
Za koru
– 300 gr mlevenog keksa
– 200 gr mlevenih oraha
– 100 gr šećera u prahu
– 100 gr maslaca ili margarina
– 2 dl soka od narandže
Za fil
– 1 l mleka
– 3 kesice pudinga od vanile
– 3 kasike gustina
– 200 gr šećera
– 200 gr maslaca ili margarina
– 2 kutije (250 gr) jafa keksa
– 300 gr malina
Za dekoraciju
-šlag, slatka pavlaka ili čokoladna glazura
PRIPREMA
Najpre skuvati fil
Staviti na vatru 1 l mleka zajedno sa 200 grama šećera, odvojiti malo mleka od te količine i razmutiti puding i gustin. Kad mleko provri, skuvati puding i ostaviti da se prohladi. Umutiti razmeksali margarin i dodavati kasiku po kasiku mlakog pudinga, mutiti mikserom dok se lepo ne sjedini. Dok se puding hladi, pripremiti koru Sve sastojke za koru staviti u činiju i sastaviti ih, najbolje rukom dok se fino ne sjedine. Sok postepeno dodavati, možda nece biti potrebno svih 2 dl.
Slaganje torte
Na tacnu za serviranje staviti
obruč za tortu veličine 28 cm (može i manji a može i bez obruca, masa se fino oblikuje) i formirati koru rukom ili kašikom. Na koru staviti malo fila, manje od 1/4, tek da se jafa keks za to lepo “zalepi”. Slagati keks sa čokoladnom stranom okrenutom na dole (keks se NE umače u sok jer na njega idu SMRZNUTE maline* koje će da puste sok). Na keks staviti smrznute maline pa ostatak fila, tako što se polako stavlja kašika po kašika, ravnomerno, da se prilikom premazivanja maline ne bi pomerale. Ukrasiti tortu šlagom ili staviti čokoladnu glazuru.
Raspored slaganja kora / malo fila / jafa keks/ maline / ostatak fila / šlag
* Na naslovnoj fotografiji, torta je napravljena sa jaffa keksom sa ukusom višnje i prokuvanim voćnim filom – 500 gr smrznutih malina i jagoda se prokuva sa 5 kašika šećera i jednom kesicom vanilin-pudinga razmućenom u 1 dl vode. Ovo je recept moje prijateljice Branke, redovna torta za svaki njen rodjendan ili svečare, jedan od razloga zbog čega se radujem odlasku kod nje, pored lepog druženja ;)) Brzo i jednostavno se priprema a divnog je ukusa. Tortu dobro rashladiti, lepše se seče kada odstoji više sati u frizideru.
* Umesto malina, mogu se staviti banane isečene na kolutove ali je onda ipak potrebno da se keks provuče kroz sok od narandže kako bi malo omekšao.
“JUBILEJ” TORTA
Sastojci
kore
- 4 belanca
- 12 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
*ovo je mera za jednu koru, ispeći tri takve
fil
- 5 dcl. mleka
- 6 kašika brašna
- 1 kašika šećera
- 250 g. maslaca ili margarina
- 250 g. šećera u prahu
- 12 žumanca
- 12 kašika šećera
- 150 g. pečenih mlevenih lešnika
- 5 dcl. slatke pavlake ili 2 šlaga
Priprema
Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg. Ja mutim tako da krenem da mutim belanca najvećom brzinom i odmah dodajem kašiku po kašiku šećera. Kore peći na uljem blago podmazanom papiru za pečenje. Rernu zagrejati na 150 stepeni i čim stavite koru smanjiti na 100 stepeni i sušiti jedan sat.
Kod ove torte kore treba da ostanu meke i penaste, da se ne presuše.
Fil
Prvo skuvati brašno u mleku. Od pola litre mleka odvojiti toliko da se umuti brašno sa kašikom šećera, ostatak staviti da prokuva, zakuvati brašno, kuvati nekoliko minuta i ostaviti da se skroz ohladi. Mikserom umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari oko 15 minuta i ostaviti zatim da se skroz ohladi. Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu, dodati žumanca i sve dobro sjediniti. Dodati i ohlađen fil od brašna, kašiku po kašiku, stalnu muteći mikserom. Na kraju dodati i mlevene lešnike. Tortu filovati, staviti i umućenu slatku pavlaku i ostaviti preko noći u frižider da se fil stegne i da se sjedine ukusi.
DOMAĆICE POLUDELE ZA NJIMA: ČOKOLADNE KUGLICE OD 5 SASTOJKA GOTOVE OČAS POSLA!
Sastojci:
– 14 komada bilog kog keksa
– 25 grama kikirikija (neslanog)
– 200 grama Nutele (ili nekog krema po ukusu)
– 200 grama čokolade za kuvanje
– 25 grama maslaca
Priprema:
Izblendajte keks dok ne postane prah, pa ga zatim tako iručite u dublji sud. Zatim, dodajte kikiriki i nutelu. Kada sve to promešate, počnite da pravite kuglice (željene veličine) i stavite ih na papir za pečenje. Stavite ih u frižider da se stegnu na sat vremena. S druge strane, izlomite čokoladu, stavite je u staklenu činiju i ubacite je u mikrotalasnu na 30 sekundi.
Izvadite je, promešajte, pa ponovo vratite u miktotalasnu na 30 sekundi. Kada se čoklada dovoljno istopila, dodajte joj maslac i lepo promešajte. Kuglice, koje ste prethodno oblikovali i ohladili, pažljivo ubacujte u istopljenu čokoladu, a zatim ih ponovo stavite na papir za pečenje. Nakon toga, ponovo ih stavite u frižider 30 minuta do sat vremena. Ovaj slatkiš je toliko jednostavan za pravljenje, a ukus je neponovljiv.
NE BIH DA REČIMA OPISUJEM OVU LEPOTU.SAVRŠENA JE I OD SRCA PREPORUČUJEM DA PROBATE!*LEDENA NUGATINA*
SASTOJCI
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Treci sloj
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
PRIPREMA
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Drugi sloj
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
NAPOMENA
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
Izvor: http://www.coolinarika.com
SASTOJCI
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Treci sloj
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
PRIPREMA
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Drugi sloj
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
NAPOMENA
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
Izvor: http://www.coolinarika.com
SASTOJCI
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Prvi sloj
• 70 g putera
• 100 g crne cokolade /70% kakao delova
• 1 dl mleka
• 150 g mlevenih lesnika
• oko 150 g mlevenog integralnog keksa
Drugi sloj
• 3 jaja
• 5 kasika prah secera
• 2 vanilin secera
• 150 g putera
• 1 dl vrhnja za slag
• 100 g mlevenih lesnika
Treci sloj
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
• 4 dl vrhnja za slag
• 200 g crne cokolade /70% kakao delova
• 30 g putera
PRIPREMA
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Prvi sloj
Puter otopiti sa cokoladom i mlekom,dodati lesnike i keks.
Dobro izmesati da se sastojci sjedine.
Masu preruciti na pladanj i rastanjiti u podlogu.
Odloziti u frizider.
Drugi sloj
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
Izmiksati zumanca sa prah i vanilin secerom.
Belanca posebno umutiti i dodati u zumanca.
Staviti da se kuva na pari,otprilike 10-ak minuta.
Zatim,krem blago prohladiti,dodati puter i izmiksati.
Umutiti cvrsto vrhnje i dodati u krem.
Na kraju dodati mlevene lesnike i lagano izmesati.
Ovaj deo naneti na ohladjen prvi sloj i opet vratiti u frizider.
Treci sloj
Vrhnje zagrejati do vrenja,ali nikako ne dozvoliti da provri.
Dodati izlomljenu cokoladu i mesati da se cokolada sasvim otopi.
Krem ohladiti,dodati puter i kratko izmiksati.
Ovaj deo naneti preko drugog sloja i opet odloziti u frizider.
Nakon 2-3 sata hladjenja torta je spremna za degustaciju.
NAPOMENA
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
-Umesto lesnika mogu da se stave orasi ili bademi.
-Umesto integralnog,moze bilo koji mleveni keks.
-U srednji deo moze da se doda i voce po izboru.
-Sto se secera tice,on ide samo u drugi deo i nama je bilo dovoljno slatko.
Ako volite jace slatko,mozete dodati u podlogu par kasika prah secera.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...