29. 01. 2018.

RIJEŠITE SE KAMENCA I NEPRIJATNOG MIRISA IZ VEŠ MAŠINE, PRODUŽITE JOJ VIJEK TRAJANJA, TE IMAJTE PONOVO MIRIŠLJAV I ČIST VEŠ



Dogodi li vam se ikad da izvučete svježe opran veš iz mašine i sasvim vam je jasno da ne miriše kako bi trebalo? I  još pored toga veš izgleda više sivkast, nego kristalno bijel, i lijep na dodir?



Jedan od razloga za tu pojavu je nepravilno održavanje veš mašine. Ona se često koristi i zato ju je potrebno i održavati, jer se vremenom u njoj nakupi kamenac, kao i druge čestice s vaše odjeće koju perete.

Kako biste se riješili neprijatnih mirisa, ali i kamenca, potrebna su vam samo dva sastojka koja sigurno imate u kući – alkoholno sirće i soda bikarbona.



U bubanj stavite 100 g sode bikarbone i dodajte 1 l alkoholnog sirćeta. Pokrenite najtopliji program pranja i pripremite se za čudo.

Mješavina sode bikarbone i sirćeta će rastopiti kamenac, uništiti neprijatne mirise u mašini i očistiti crijevo!

Pored toga što će vaš veš biti svjež i mirsan, produžit ćete vijek trajanja vaše mašine, tako da ćete je moći koristiti koju godinu više, što vam ide u prilog, jer nećete morati kupovati novu još neko vrijeme.

receptizapet.blogspot.ba / therosyhome.com / bakina-kuhinjica.blogspot.ba

1 komentari:

  1. Dragi moji pa stavit masinu na najtoplije pranje traje skoro 2 sata to je jako puno trosenje sroje dali imate nesto jednostavnije ?

    OdgovoriIzbriši

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design