23. 03. 2017.
Jedan od najboljih KOLAČA SA VIŠNJAMA : Osvježava i ima savršen ukus
POTREBNO VAM JE:
višnje iz kompota
20 kašika šećera
19 kašika griza
2 kesice pudinga od vanilije
250 gr margarina
1l mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Ocjedite višnje dobro i odvojite sok.U sok zatim dodajte vodu toliko da ispadne sve ukupno litar. Nakon toga dodati šećer i sve staviti na rignlu da se kuha.Kada zakuha dodajte višnje i opet ostavite da zakuha.
Zatim pomalo dodavati griz i kuhati toliko da se smjesa zgusne. Tepsiju malo pospite vodom i ulijte smjesu. Preko te smjese – kreme prelijte kremu od pudinga (skuhati po uputama i u ohlađeno dodati margarin). I na kraju preko pudinga ide umućeno vrhnje za šlag. Kolač ostavite u frižider da se stisne,isjecite na kocke i poslužite.
Nikada neću zaboraviti jedan davni izlazak sa mojim mužem…
Nikada neću zaboraviti jedan davni izlazak sa mojim mužem, tadašnjim dečkom. Zajedno smo od naše 17. godine, i ispočetka smo se družili gdje smo stigli a najčešće je to bio park, gdje smo uvijek mogli na miru o svemu razgovarati jer smo se mogli vidjeti samo subotom zbog školskih obaveza.
Jedne večeri smo sjeli na jednu klupu, uvijek smo imali mjesto gdje je tko sjedio i meni baš tada dođe da zamijenimo mjesta. i tako sjedili mi tu, i meni nešto dođe da odemo na klupu dolje niže. Pita me dečko zašto se premještati sada, pa ono, eto tako, došlo mi. Nakon nekog vremena smo čuli neku veliku buku ali nismo se obazirali.
Kad smo se vraćali kroz park nazad u grad na mjestu gdje sam ja sjedila palo je drvo i prelomilo klupu na pola.. Mi smo se zgrozili. Večer prije je bilo nevrijeme i vjerojatno je neko drvo bilo napuknuto.. E sad anđeo čuvar ili ne, mene je definitivno te večeri nešto spasilo i potaknulo me da odemo na drugu klupu. I sad se naježim kad se toga sjetim.
ISPOVEST: Imam devojku iz drugog grada, obično kada idem kod nje da je vidim bude neko predveče…
Imam devojku iz drugog grada, obično kada idem kod nje da je vidim bude neko predveče, veče, al sam pre neki dan došao popodne jer sam svratio do druga malo i sreli smo se na ulici, prišla mi je i poljubila me, ja sam zabo i tek posle nekoliko sekundi po parfemu skontam da je to ona.
Nisam joj ni facu zapamtio, mogao sam barem neku lepšu naći.
Niko vam nikada nije rekao da sa LUKOM možete učiniti ove čudesne stvari!
Luk se korist za liječenje raznih oboljenja već hiljadama godina, piše “Megagiga“…
Zanimljivi načini za korištenje luka:
Začepljenja u grudima: Usitniti luk sa kokosovim uljem.Namažite prsa sa ovom pastom i pokrijte sa kuhinjskom krpom.
Grčevi u želucu kod beba: Skuhajte malu količinu luka nasjeckanog na kockice. Neka se luk ohladi u vodi pa ocijedite. Dajite kašiku ovog čaja bebi svaki sat dok ne dođe do olakšanja.
Bol u uhu i infekcija: Nasjeckajte luk i stavite u tanku čarapu i vežite čarapu. Postavite spljoštenu čarapu sa lukom preko uha i preko pokriti sa šeširom kako bi držalo čarapu na mjestu.
Posjekotine: Odmah zaustavlja umjereno krvarenje. Također djeluje kao antiseptik za rane.
Kašalj: Oguliti veliki luk i prerežite ga na pola. Nanijeti na svaku polovicu luka jednu kašiku smeđeg šećera i pokriti luk za jedan sat. Šećerni / luk treba uzimati dva puta dnevno kako bi se oslobodili kašlja.
Temperatura: Isječi luk na tanke kriške. Utrljajte dno noge s kokosovim uljem. Stavite tanki komad luka na oba stopala i zamotajte sa plastičnom folijom. Pokrijte čarapom preko noći kako bi se omogućilo da luk izvuće toksine i bolest iz tijela.
Povraćanje: Narendati jedan luk i procijediti sok od luka kroz gazu. Skuhati jaku šlju čaja od nane i pustiti da se ohladi. Pijte 2 kašičice soka od luka i pričekajte 5 minuta. Pijte 2 kašičice ohlađenog čaja od nane i čekajte 5 minuta. Ponovite metodu sve dok se simptomi ne povuku. Povraćanje bi trebalo odmah zaustaviti i mučnina ni trebala otići u roku od 15 minuta
KROMPIR SA MLJEVENIM MESOM: Odlična ideja za savršen RUČAK gotov za 30 minuta!
Ukoliko možete odvojiti 30-ak minuta, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
1/2 kg krompira
350 g mljevenog mesa
1 crni luk
1 mrkva
2 crvene paprike (150 g)
1/2 l vrele vode
200 g pasiranog paradajza
50 ml vrhnja za kuhanje
vegeta, peršun, paprika, biber
Priprema
Krompir sjeći na četvrtine, luk na što sitnije, mrkvu na kocke, papriku po želji. U većoj, dubljoj tavi zagrijati ulje te propržiti mljeveno meso koje ćete odmah začiniti sa vegetom, paprikom. Dodati mesu crni luk i pustiti da se dobro uprži, cijelo vrijeme miješati.
Dodati krompir i miješati par minuta, te dodati pasirani paradajz, peršun, mrkvu, usuti popotrebi tekućine i pustiti da se tako pirja jedno 15 minuta pa dodati papriku, začiniti još po potrebi usuti ostalu tekućinu, vrhnje i pusiti na laganoj temperaturi da se kuha dok krompir ne bude kuhan, piše “Coolinarika“…
Pretplati se na:
Postovi (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...