23. 03. 2017.

Jedan od najboljih KOLAČA SA VIŠNJAMA : Osvježava i ima savršen ukus

Fotografija Super Recepti.
POTREBNO VAM JE:
višnje iz kompota
20 kašika šećera



19 kašika griza
2 kesice pudinga od vanilije
250 gr margarina
1l mlijeka
500 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:
Ocjedite višnje dobro i odvojite sok.U sok zatim dodajte vodu toliko da ispadne sve ukupno litar. Nakon toga dodati šećer i sve staviti na rignlu da se kuha.Kada zakuha dodajte višnje i opet ostavite da zakuha.


Zatim pomalo dodavati griz i kuhati toliko da se smjesa zgusne. Tepsiju malo pospite vodom i ulijte smjesu. Preko te smjese – kreme prelijte kremu od pudinga (skuhati po uputama i u ohlađeno dodati margarin). I na kraju preko pudinga ide umućeno vrhnje za šlag. Kolač ostavite u frižider da se stisne,isjecite na kocke i poslužite.
Fotografija Super Recepti.
Fotografija Super Recepti.

Nikada neću zaboraviti jedan davni izlazak sa mojim mužem…


Nikada neću zaboraviti jedan davni izlazak sa mojim mužem, tadašnjim dečkom. Zajedno smo od naše 17. godine, i ispočetka smo se družili gdje smo stigli a najčešće je to bio park, gdje smo uvijek mogli na miru o svemu razgovarati jer smo se mogli vidjeti samo subotom zbog školskih obaveza.


Jedne večeri smo sjeli na jednu klupu, uvijek smo imali mjesto gdje je tko sjedio i meni baš tada dođe da zamijenimo mjesta. i tako sjedili mi tu, i meni nešto dođe da odemo na klupu dolje niže. Pita me dečko zašto se premještati sada, pa ono, eto tako, došlo mi. Nakon nekog vremena smo čuli neku veliku buku ali nismo se obazirali.


Kad smo se vraćali kroz park nazad u grad na mjestu gdje sam ja sjedila palo je drvo i prelomilo klupu na pola.. Mi smo se zgrozili. Večer prije je bilo nevrijeme i vjerojatno je neko drvo bilo napuknuto.. E sad anđeo čuvar ili ne, mene je definitivno te večeri nešto spasilo i potaknulo me da odemo na drugu klupu. I sad se naježim kad se toga sjetim.

ISPOVEST: Imam devojku iz drugog grada, obično kada idem kod nje da je vidim bude neko predveče…





Imam devojku iz drugog grada, obično kada idem kod nje da je vidim bude neko predveče, veče, al sam pre neki dan došao popodne jer sam svratio do druga malo i sreli smo se na ulici, prišla mi je i poljubila me, ja sam zabo i tek posle nekoliko sekundi po parfemu skontam da je to ona.


Nisam joj ni facu zapamtio, mogao sam barem neku lepšu naći.

Niko vam nikada nije rekao da sa LUKOM možete učiniti ove čudesne stvari!


Luk se korist za liječenje raznih oboljenja već hiljadama godina, piše “Megagiga“…

Zanimljivi načini za korištenje luka:
Začepljenja u grudima: Usitniti luk sa kokosovim uljem.Namažite prsa sa ovom pastom i pokrijte sa kuhinjskom krpom.
Grčevi u želucu kod beba: Skuhajte malu količinu luka nasjeckanog na kockice. Neka se luk ohladi u vodi pa ocijedite. Dajite kašiku ovog čaja bebi svaki sat dok ne dođe do olakšanja.



Bol u uhu i infekcija: Nasjeckajte luk i stavite u tanku čarapu i vežite čarapu. Postavite spljoštenu čarapu sa lukom preko uha i preko pokriti sa šeširom kako bi držalo čarapu na mjestu.
Posjekotine: Odmah zaustavlja umjereno krvarenje. Također djeluje kao antiseptik za rane.
Kašalj: Oguliti veliki luk i prerežite ga na pola. Nanijeti na svaku polovicu luka jednu kašiku smeđeg šećera i pokriti luk za jedan sat. Šećerni / luk treba uzimati dva puta dnevno kako bi se oslobodili kašlja.



Temperatura: Isječi luk na tanke kriške. Utrljajte dno noge s kokosovim uljem. Stavite tanki komad luka na oba stopala i zamotajte sa plastičnom folijom. Pokrijte čarapom preko noći kako bi se omogućilo da luk izvuće toksine i bolest iz tijela.
Povraćanje: Narendati jedan luk i procijediti sok od luka kroz gazu. Skuhati jaku šlju čaja od nane i pustiti da se ohladi. Pijte 2 kašičice soka od luka i pričekajte 5 minuta. Pijte 2 kašičice ohlađenog čaja od nane i čekajte 5 minuta. Ponovite metodu sve dok se simptomi ne povuku. Povraćanje bi trebalo odmah zaustaviti i mučnina ni trebala otići u roku od 15 minuta

KROMPIR SA MLJEVENIM MESOM: Odlična ideja za savršen RUČAK gotov za 30 minuta!


Ukoliko možete odvojiti 30-ak minuta, ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:
1/2 kg krompira
350 g mljevenog mesa



1 crni luk
1 mrkva
2 crvene paprike (150 g)
1/2 l vrele vode
200 g pasiranog paradajza
50 ml vrhnja za kuhanje
vegeta, peršun, paprika, biber

Priprema
Krompir sjeći na četvrtine, luk na što sitnije, mrkvu na kocke, papriku po želji. U većoj, dubljoj tavi zagrijati ulje te propržiti mljeveno meso koje ćete odmah začiniti sa vegetom, paprikom. Dodati mesu crni luk i pustiti da se dobro uprži, cijelo vrijeme miješati.


Dodati krompir i miješati par minuta, te dodati pasirani paradajz, peršun, mrkvu, usuti popotrebi tekućine i pustiti da se tako pirja jedno 15 minuta pa dodati papriku, začiniti još po potrebi usuti ostalu tekućinu, vrhnje i pusiti na laganoj temperaturi da se kuha dok krompir ne bude kuhan, piše “Coolinarika“…

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design