22. 03. 2017.

DOVOLJNE SU VAM SAMO 3 KAŠIKE DNEVNO, A VAŠ STOMAK ĆE SE PREPOLOVITI I SNIZIT ĆETE HOLESTEROL!(RECEPT)


U nastavku vam otkrivamo jedan jako dobar recept za krvnu sliku i detoksikaciju organizma. Sa njim ćete sigurno snizit holesterol. Sve što vam je potrebno možete pogledati u nastavku!

Sastojci:
Pola litre crnog vina



8 čehni bijelog luka

Priprema:
Potrebno je oguliti čehni luka i ostaviti u staklenku, a nako toga nausit vino. Sve to zatvorite i ostavite na sunčano mjestu 2 sedmice.


Potrebno je svaki dan mućkati stakleni i nakon 2 sedmice procjediti i staviti u 1 bocu i na tamno i hladno mjesto!

Primjena:
Konzumirajte 1 malu kašiku ovog lijeka 3 puta dnevno, mjesec dana. Poslije mjesec dana napravite pauzu od 6 mjeseci.

SOČNI KUGLOF OČAS POSLA…Jako sočan, ukusan i mirisan kuglof

Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Sastojci
Prhko tijesto
200 g pirovog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žlica kakaa u prahu
80 g šećera u prahu



1 vanilin šećer
1 prstohvat soli
1 jaje
100 g omekšalog maslaca

Nadjev
150 g otopljenog maslaca
750 g krem sira / skute
200 g šećera u prahu
1 prašak za puding od vanilije
3 jaja
naribana korica dva limuna
1 žlica kakaa u prahu

Glazura
50 g bijele čokolade
1 žličica jestivog ulja, npr. suncokretovog
50 g mliječne ili tamne čokolade

Priprema
1.Prosijati brašno s praškom za pecivo u zdjelu. Ostale sastojke dodati redom i mikserom umutiti u glatko tijesto. Omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjak oko 40 minuta. Izvaditi tijesto i oblikovati ga u rolu.


Staviti je u namašćen kalup, promjera 26 cm i utisnuti u njega da nastane rub visine 5 cm.
2.Otopiti maslac i prohladiti ga. Umutiti sir sa šećerom, prahom pudinga, jajima, maslacem i koricom limuna u jednoličnu smjesu.
3.Oko 2/3 smjese prebaciti u kalup. Prosijati kakao i umiješati u preostalu smjesu. Tamnu smjesu podijeliti po svijetloj i povlačiti vilicu u obliku spirale kroz oba sloja, tako da nastane mramorni uzorak.
4.Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 170°C i peći otprilike 60 minuta. Ostaviti kalup u isključenoj pećnici još 15 minuta.
5Ako je potrebno, kolač odvojiti od rubova nožem i staviti na pladanj za torte. Narezati bijelu čokoladu i s uljem rastopiti na pari, preliti glazuru po kolaču. Mliječnu ili tamnu čokoladu tanko narezati nožem ili naribati te ukrasiti kolač.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.

Pita sa makom i orasima-jako ukusna posna pita

Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Potrebno je:
2,5 dcl gazirane vode
1 kašika suvog kvasca
2 kašike šećera



2,5 dcl ulja
600 gr brašna

Za fil od maka:
250 gr mlevenog maka
125 gr šećera u prahu
150 gr džema pd šljiva

Za fil od oraha:
250 gr mlevenih oraha
125 gr šećera u prahu
150 gr džema od kajsija

Za premazivanje:
džem od kajsija
mleveni orasi

Priprema:
U 2, 5 dcl mlake gazirane vode staviti a kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta, dodati 2 kašike šećera, 2,5 dcl ulja i brašna.


Zamesiti testo, dobro izraditi i podeliti na 3 dela. Pomešati 250 gr mlevenog maka sa 125 gr šećera u prahu. Pomešati 250 gr mlevenih oraha sa 125 gr šećera u prahu.
Razvaljati jedan deo testa staviti u podmazan kalup za pečenje veličine 20×35 cm, preko premazati 150 gr džema od šljiva i rasporediti mešavinu od mlevenog maka i šećera. Preko satviti drugu razvaljanu koru, pa premazati džemom od kajsija i preko posuti mešavinu mlevenih oraha i šećera.
Razvaljati treću koru i staviti preko. Ostaviti da stane 30 minuta, na par mesta izbockati do dna čačkalicon i peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Pečenu pitu prevrnuti na tacnu da sloj od mlevenog maka bude gore. Još toplu pitu premazati sa džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.
Fotografija Recepti lijekovi i savjeti.

Popijte ovo prije spavanja, i sve ono što ste jeli u toku dana će se ISTOPITI preko noći! Vjerujte nam – djeluje 100%!


Ako pijete ovo piće prije spavanja nikad nećete imati problema sa spavanjem. Ni jedan otrov neće biti u vašem organizmu. Svi štetni toksini u sastojcima će biti eliminisani.

Piće ima i druge mnoge druge pogodnosti kao što su: liječenje dijabetesa, visokog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti, piše “Prirodna medicina“…

Sastojci:
1 limun



šaka peršuna
1 kašika naribanog đumbira
1 kašičica sirćeta
1 štapić cimeta ili 1 kašičica cimeta u prahu
pola litre vode

Kako napraviti piće
Evo šta trebate učiniti – vrlo je jednostavno! Stavite sve gore navedene sastojke u blender!


Svaku noć pijte ovaj sok prije odlaska na spavanje i svako ćete se jutro probudit s manje težine! Bit ćete zadivljeni rezultatima!

Ovaj brzi recept za burek će vas oduševiti – prijatno!


Šta danas za ručak? Vjerovatno i danas, i jučer ste, i sutra ćete – postavite isto pitanje.

Evo jedne ideje – burek! Ne, ne brinite, ne morate provesti sate, umorni nakon posla. Ovaj put napravite burek kao iz pekare, slagani od gotovih jufki.

Potrebno vam je:
1 paket gotovog vučenog tijesta/jufke/kore za pitu (500 gr)
50 ml maslinovog ulja
250 ml mlake vode



so, biber, začini
oko 250 gr mljevenog mesa
2 manje glavice crnog luka

Priprema:
Prvo spremite nadjev od mesa, koje ćete na začinima i ulju prodinstati. Od ukupne količine kora, odvojiti četiri cijele kore. Okruglu tepsiju namazati uljem i tepsiju obložiti korama, tako da krajevi kora izlaze van tepsije.




U jednoj posudici staviti vodu, ulje i so, a tom mješavinom malo natopiti kore na dnu tepsije. Dodajte potom malu količni mesa, pa preko mesa dodati iscjepkane kore. Kore poprskati mješavinom vode i ulja, pa preko njih opet staviti meso. Redati tako naizmjenično dok se i kore i nadjev ne potroši, s tim što zadnji sloj treba biti od mesa.

Meso prekriti sa zadnjom čitavom korom koja je odvojena na početku i preko nje preklopiti krajeve prvih kora, koji izlaze iz tepsije.

Te viškove preklapati jedan po jedan, i poslije svakog preklapanja, koru zaliti sa malo tekućine.

Burek peći u prethodno zagrijanoj rerni, a kad je gotov zaliti ga ostatkom tekućine i vratiti u rernu.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design