15. 03. 2017.

Jeste li probali ovako napravljenu kafu?

Rezultat slika za solja kafe kalorije
Crna kafa, malo mlijeka ili pjene i možda malo čokoladnih mrvica posutih po vrhu?





I sami znate da danas uz ovo postoji bezbroj vrsta pravljanja i posluživanja kafe, ali dva napitka u posljednje vrijeme zamjenjuju dobru, staru kafu i sve se više ljudi po društvenim mrežama hvali da od sada pije jedno od toga.

Riječ je kafi od kurkume i, iznenađujuće, kafi s aktiviranim ugljenom.

Nakon što je svijet upoznao puno svojstava kurkume koji pomažu očuvanju zdravlja (pogotovo njezina protuupalne mogućnosti) kurkuma je postala čest sastojak smoothy-a, variva, juha…

No, sada je na red došla kafa od kurkume, u kojoj zapravo nema kafe već se ovaj napitak miješa od kurkume, malo bademova mlijeka, kokosovog ulja, đumbira uz dodatak malo šećera.

Smatra se da ovaj napitak čisti kožu, potpomaže kardiovaskularno zdravlje, jača imunitet i popravlja raspoloženje. No, uz sve te blagodati koje mu se pripisuju, popularnost ovog napitka polako ustupa mjesto kafi sa aktiviranim ugljenom, koja je, ako nas pitate, ipak malo manje fotogenična.

Jedan od recepata je da pomiješate dvije tablete s toplim kokosovim ili nekim drugim mlijekom po svom izboru, dodate malo šećera i pustite da se tablete otope.

Jedino morate imati na umu da aktivirani ugljen može umanjiti učinak lijekova i da prije nego si napravite ovaj napitak, bilo bi dobro da o njemu popričate sa svojim ljekarom. (Grazia.hr)

ŠVEDSKA KREMITA…FIN LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ

Rezultat slika za ŠVEDSKA KREMITA…FIN LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ
sastojci:
3 kore lisnatog tijesta
3 pudinga od vanilije
1,5 l soka od višanja



1 l slatkog vrhnja
5 žlica šećera
1 paket višanja

Priprema
1.kore razvaljati na veliki lim izbockati vilicom i staviti da se peće, postupak ponoviti sa sljedeće dvije kore



2.u soku od višanja skuhati puding od vanilije na kraju dodati višnje i pustiti još minutu do dvije da se kuha zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi
3.izlupati slatko vrhnje i slagati kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora-fil od višanja-slatko vrhnje-kora i gore posuti kolač sa šećerom u prahu ostaviti da se dobro ohladi i rezati na kocke

Posluživanje
1,5 l soka od višanja ja otopim višnje iz frižidera i stavim da se cijede dobijem oko 3-4 dcl soka a ostatak sipam vodu tako ide po receptu iako možete ako imate koristiti domaći sok od višanja.
Rezultat slika za ŠVEDSKA KREMITA…FIN LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ
Srodna slika

SAVJET RUSKOG DOKTORA: OVA SALATA JEDE KILOGRAME: UZIMAJTE JE NAVEČE I MRŠAJTE ZDRAVO I BRZO!

1
Ovaj recept salate za mršavljenje preporučuje Genadij Malahov u svojoj emisiji o zdravom životu na ruskoj televiziji.




Izrendajte 2 kisele jabuke. Dodajte 50 grama izrendanog korijena celera i malo izrendanog korijena hrena. Salatu začinite kefirom. Salata „jede“ suvišne kalorije i treba je konzumirati uveče.




Genadij Petrovič Malahov je čuveni ruski pisac knjiga iz oblasti narodne-tradicionalne medicine, koji živi i radi u gradu Kamensk-Šahiniskij nedaleko od Rostova na Donu.
Do sada je objavio više od šezdeset knjiga, koje su prodate u preko trideset miliona primjeraka i prevedene na više stranih jezika (njemački, bugarski, poljski, slovački …)

Svojim knjigama želi da motiviše ljude da upoznaju svoj organizam i da se sami liječe.

TULUMBE – OTKRIT ĆU VAM TAJNI RECEPT ZA PRIPREMU MEDENIH TULUMBI PO RECEPTU MOJE TETKE

Rezultat slika za tulumbe
Ove tulumbe su specijalitet moje tetke i mogu vam reci da ne samo sto dobro izgledaju vec su i jako ukusne!

Sastojci
tijesto
500 g Brasna



400 ml Vode
150 ml Ulja
5 Jaja
1 kasika Secera
1 mala kaskicaca Soli
Ulje za przenje

Agda
1 Litar Vode
600 g Secera
1/2 Limuna

Priprema
1.Staviti vodu,ulje,secer i sol da prokuha. Kad prokuha ugasiti sporet pa dodati brasno i mjesati da bude gusca smjesa. Ostaviti smjesu da se ohladi. Kad se smjesa dobro ohladi stavljati jedno po jedno jaje i mjesati dobro da se smjesa ujednaci.


Znaci ne smije biti trag jaja. Moj muz kaze da se smjesa ljepi za ruke i da je najbolje rukama mjesati i to sto duze to bolja smjesa bude.

2Stavljati smjesu u kalup za tulumbe i praviti zeljene oblike vece ili manje na ne tako vruce ulje. Temperatura treba biti manja nikako jaka. Prziti ih nekoliko munuta da dobiju lijepu zuckastu boju. Pazite da vam ne izgore.

3.Napraviti agdu tako sto ce te staviti vodu,secer i limun da se kuha sve dok se secer ne ukuha.Agda je gotova kad polako klizi sa kaske.Ostaviti agdu da se ohladi. Vruce tulumbe tj. iz tave stavljati u hladnu agdu. Ostaviti nekoliko minuta pa ih onda stavljati u zeljenu posudu.

Posluživanje
Napomena:
Tulumbe trebaju da budu tvrde s vana a malo vise prazne unutra. I jos nesto, u ovaj recept ne ide prasak za pecivo tako da znate da nisam zaboravila da ga stavim u stastojke.
Rezultat slika za tulumbe
Rezultat slika za tulumbe

U SREDNJOJ ŠKOLI SAM BILA SIMPATIČNA BUCA. I TAKO SE JA ZALJUBIM U BAŠ DOBROG FRAJERA…


U SREDNJOJ ŠKOLI SAM BILA SIMPATIČNA BUCA.


I TAKO SE JA ZALJUBIM U BAŠ DOBROG FRAJERA. I PRIZNAM JA NJEMU TO. ON MI DŽENTLMENSKI OBJASNI DA NISAM NJEGOV TIP, ZAGRLI ME I ISPRATI KUĆI.


DANAS IMAM 15 KILA MANJE, I LUDIM OD UDVARAČA. PONEKAD SE ZAPITAM, KAD GA VIDIM, DA LI MU BUDE MAKAR MALO KRIVO ŠTO ME JE ONDA ODBIO

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design