15. 03. 2017.

POLPETE OD TIKVICA” NESTO DIVNO I JAKO UKUSNO


Sastojci
Polpete
1kg tikvica



1 luk / srednje velicine
1 cesanj cesnjaka
100 grama krusnih mrvica
150 grama ribanog sira gaude
2 jaja
sjeckanog persina
soli, papra, mediteranska mjesavina zacina

Dip od kiselog vrhnja
1 kiselo vrhnje
3-4 zlice majoneze / ili po ukusu
1 cesanj cesnjaka



soli, papra

Priprema
Polpete
1.Tikvice naribati, nasoliti i pustiti oko pola sata da odstoje. Ocijediti ih rukama koliko vise mozete.
2.Sitno sjeckani luk prodinstati na malo ulja, na kraju dodati sitno sjeckani cesnjak, neka samo malo pusti miris. Ohladiti.
3.Pomijesati sve sastojke, zaciniti. ako je tijesto malo rijetko, mozete dodati malo brasna. Ostaviti da odstoji oko pola sata u hladnjaku.
4.Formirati polpete i peci ih u malo ulja ili masla. Mozete ih prije pecenja malo uvaljati u mrvice, ali onda popiju malo vise masnoce.

Dip
1.Pomijesati sve sastojke, zaciniti i ostaviti malo da odstoji da se prozmu zacini.
2.Servirati polpete uz dip. Nama su najfinije mlake ili ohladjene na sobnoj temperaturi. Uz to fino pase tzatziki ili mijesana salata sa sjeckanom fetom. Mogu biti kao predjelo, ili samostalni obrok, pa cak i prilog.
Opcija: uvaljati ih u mrvice, polijte malo otopljneog maslaca po njima, bit ce jos ukusnije i zapecite u pecnici.


FENOMENALNE PUDING KUGLICE

Rezultat slika za FENOMENALNE PUDING KUGLICE
Sastojci
2 pakovanja pudinga od cokolade (u prahu)
1 zumance
2 supene kasike ruma



2 supene kasike vode
50 gr secera u prahu
50 gr putera ili margarina
kokos, mleveni lesnici, mleveni orasi…

Priprema
Zicom, pomesati secer u prahu sa zumancetom, rumom i vodom. Tu smesu skuvajte na pari, kada vidite da ostaje trag u serpici, gotovo je. Odmah, u vruce, dodajte puter ili margarin i puding U PRAHU (znaci, ne treba kuvati puding).


Dobro promesati zicom sastojke, bice dosta lepljivo, ali tako i treba..ostavite u frizider na sat, sat i po. Oblikovati bombice (jako se lepo rukom oblikuju, tu necete imati nikakvih problema). Mozete ih uvaljati u kokos, mislim da bi bile lepse da sam ih uvaljala u mlevene lesnike, ali nisam ih imala, i ovako su vise nego ukusne.

NAPOMENE:
Povremen proverite gustinu smese, dok se hladi, meni je trebalo sat i 15-20 minuta, da mogu sasvim lepo da oblikujem bombice. Jos jednom..puding se dodaje u prahu, ja bih preporucila Dolcelin, cokolada premium, jer je savrsenog ukusa. Bombice cak i ne morate drzati u frizideru, ne mogu vam opisati taj ukus..kao najlepse trufles. Sledeci put cu probati sa vanil pudingom i uvaljati u pistace :)!
E, da..od ove mere se malo bombica dobije, ja sam napravila 21 malu kuglicu, znaci..obavezno duplirajte sastojke, jer cete biti odusevljeni :).
Rezultat slika za FENOMENALNE PUDING KUGLICE
Rezultat slika za FENOMENALNE PUDING KUGLICE

PRIRODNIM PUTEM LIJEČITE UMORNE, TEŠKE I BOLNE NOGE


Veliki broj osoba ima poteškoće sa umornim, teškim i bolnim nogama, taj problem se 50% javlja kod žena…

Ove poteškoće su još izraženije kod osoba sa slabom venskom cirkulacijom (proširene vene), limfnom cirkulacijom, niskim krvnim tlakom, slabijim radom štitnjače, pretilosti…




Za sve one koji imaju umorne, natečene, teške i bolne noge potražite lijek iz prirode…
Divlji pelin (Artemisia Vulgaris) – ovo je biljka protiv umornih nogu, grčeva u mišićima, upale kože u gljivičnih infekcija. Još su u starom Rimu stavljali pelin u obuću vojnicima kako bi izdržali daleka pješačenja.


Također je poznato da je sv. Ivan Krstitelj nosio pojas od pelina da ga štiti od umora, boli i sunčanice. Pelin je poznat i kao sredstvo protiv bola te za opuštanje i spavanje.

Ulje sibirske jele (Abies Sibirica Oil) – odlično prodire u dubinu noge otklanjajući bolove. Odlično je sredstvo protiv upala te ublažava upaljene vene.
Kadulja – Žalfija (Salvia Officinalis) – sadrži flavonoide, antioksidante i trijeslovine koji poboljšavaju krvnu i limfnu cirkulaciju, djeluju protuupalno, sprječavaju prekomjerno znojenje, dobri su protiv bolova i umora. Osim navedenih aktivnih spojeva za ljekovitost su bitne i kavena i ružmarinska kiselina.

Timijan – Majčina dušica (Thymus Vulgaris) – sadrži dva eterična ulja, timol i karkavol, koji su djelotvorni protiv bolova u mišićima, zglobovima i protiv oticanja nogu. Također opuštaju mišiće te djeluju protiv grčeva u nogama.

Divlja paprena metvica (Mentha Piperita) – njen glavni sastojak, mentol, je djelotvoran protiv bolova i oteklina, osvježava tijelo i duh. Također hladi upaljene i umorne noge donoseći osvježenje.


ČUDOTVORNI NAPITAK: Ubija stanice raka u 3 mjeseca!


Ovaj liječnik bolovao je od raka pluća, a “travar” iz Kine preporučio mu je čudotvorni napitak.


Uzimao ga je puna tri mjeseca. Ozdravio je! Ovaj čudotvorni napitak spriječit će rast stanica raka u vašem tijelu, ali i spriječiti njihov nastanak tvrdi poznati liječnik Seto. Ono što trebate za ovo čudotvorno piće je: korijen repe, mrkvu i jabuku. Poprilično jednostavno, zar ne? No, pripazite da su namirnice organske.


Nasjeckajte namirnice na komadiće, sve ih zajedno stavite u sokovnik i odmah popijete. Tako tijekom tri mjeseca, svaki dan. Ovaj napitak navodno spašava ne samo od raka, već i od mnogih drugih bolesti. Osnažuje imunološki sustav, spriječava bolesti jetre, bubrega, ojačava pluća, štiti od srčanog udara, smanjuje stres i upale mišića, pomaže u borbi protiv akni, dobar je za vid… <

TORTA SA BRONHI BOMBONAMA


Blagi ukus bronhi bombona,torta je lepa i socna.Inace nisma ljubitelj tih bombona,al torta je zaista super.
POTREBNO ZA KORU:
-8 belanaca
-8 kasika secera
-1kasika gustina



-4 kasike brasna
-malo soli(izmedju prstiju)
-2 kasike kakaa
-2 kasikice sirceta

ZA FIL:
-150gr bronhi bombona
-8 zumanaca
-500ml mleka
-2 pudinga od vanile
-120ml slatke pavlake



-100gr maslaca
-50gr cokolade za kuvanje

PRIPREMA KORE:
Belanca umutite u cvrst sneg sa malo soli.Secer dodajete malo po malo i mutite.Takodje lagano dadajete brasno,gustin i sirce.Sve izmesate lagano sa varjacom.Podelite na dva dela,i jedan deo dodate kakao. Velicina pleha je 30x40cm,oblozite ga papirom za pecenje.Braon tetso izlijete sa jedne strane,a belo tetso sa druge strane.Znaci da bude na tepsiji pola pola. Pecete na 180 °C 10-12 minuta.Kada se kora ohladila isecite po sredini,da podelite svetli i tamni deo. Takodje isecete svaki taj deo po duzini,tako da dobijete dva svetla dela 10x30cm,i dva tamna dela10x30cm.

PRIPREMA FILA:
Prokuvati 400ml melka sa bronhi bombonama.Psebno umutiti zumanca,puding i 100ml mleka.Sipati u prokuvano mleko sa bombonama,(kao kad kuvate puding).Kada se fil skuvao,ohladiti ga i dodati maslac koji je omeksan na sobnoj temperaturi.Slatku pavlaku umutiti i dodati filu.Fil podeliti na dva dela. U jedan staviti otopljenu cokoladu,drugi ostaviti takav kakav je.

FILOVANJE:
Svetla kora,polovina svetlog fila,tamna kora,polovina tamnog fila,opet svetlu kora,ostatak svetlog fila,braon koru,ostatak braon fila.Ukrasite po zelji.
Rezultat slika za TORTA SA BRONHI BOMBONAMA
Rezultat slika za TORTA SA BRONHI BOMBONAMA

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design