14. 03. 2017.

ARAPSKI TRIK ZA SAVRŠENE OBRVE : Dame iskoristite ovaj trik i vaše obrve će biti nešto najljepše na vama !


Mnogi kažu da su obrve vizit kartica svake žene na svijetu. Brinite o svom izgledu. Danas vam donosimo ajni recept Arapsokog porijekla. Prirodno je,potrebno malo truda i vremena.

POTREBNO VAM JE:
– Kriška limuna



– 4 kašike maslinovog ulja

NAČIN PRIPREME:
U jednu šolju stavite krišiku limuna i dodajte maslinovo ulje. Poklopite šolju tacnicom i ostavite tako da stoji 5 dana. Nakon 5-og dana uzmite tu krišku limuna i svako veče pređite preko obrva.


Nakon toga ostavite tako da stoji preko noći,a ujutro samo malo operite vodom. Proces ponavljati slijedeće 3-4 sedmice. Rezultati će biti vidiljivi već nakon 7 dana tretmana. Potrebno je da imate strpljenja i da izbacite lošu naviku kupovanja skupih kozmetičkih proizvoda koji na kraju opet ne daju neke rezultate.
Rezultat slika za OBRVE

SIROMAŠNI DJEČAK JE PRODAVAO ROBU OD VRATA DO VRATA KAKO BI OMOGUĆIO SEBI ŠKOLOVANJE...


Siromašni dječak je prodavao robu od vrata do vrata kako bi omogućio sebi školovanje. Jednog dana pošto nije imao novca, a bješe puno gladan, odluči da zatraži obrok u prvoj kući na koju naiđe.
Ali kada je mlada žena otvorila vrata, on se samo usudio da pita za čašu vode.


Ona ga pogleda i shvati, da je dječak vjerovatno gladan. Ubrzo, mu je donujela veliku čašu mlijeka. Brzo je popio mlijeko, i upitao djevojku, koliko treba da plati. Ona je odgovorila : “Ne duguješ ništa. Majka nas je naučila da nikad ne prihvatamo novac za dobrotu koju učinimo”.


“Onda vam hvala od sveg srca “, – rekao je on i osjetio da je sada jači, ne samo fizički, već i mentalno, osjetio je spremnost da se suoči sa svim teškoćama koje život nosi.Prošle su godine. Jednog dana ta žena je postala ozbiljno bolesna . Lokalni doktori nisu mogli da joj pomognu , zato su je poslali u veći grad, kod specijaliste. Jedan mladi doktor pozvan je na konsultacije. Kada je ušao u bolničku sobu, odmah je prepoznao ženu, to je bila ona ista koja je mu je pomogla kada je bio siromašan, ista ona koja mu je u čašu mlijeka ulila svu svoju snagu i dobrotu, baš kada mu je to bilo najpotrebnije. Doktor je bio odlučan da uradi sve i pomogne ženi da se oporavi od te teške bolesti. Liječenje je dugo trajalo, ali zajedno su uspjeli da savladaju bolest . Poslije nekog vremena žena je dobila račun za njen tretman. Bila je zabrinuta da će račun biti toliki, da će joj trebati ostatak svog života kako bi ga izmirila. Konačno, kada je žena pogledala račun, umjesto iznosa stajale su riječi: “Plaćeno u potpunosti sa čašom mlijeka”

SLADOLED GOTOV ZA 3 MINUTA BEZ ŠEĆERA A TAKO UKUSAN



Sastojci
500 g mladog sira ili skute
3 žlice meda



1/2 ribane limunove kore
2 žlice limunovog soka
300 g zamrznutog voća (npr.mješanog bobičastog)
ili bilo koje svježe voće
voće za ukrašavanje

Priprema
1.Sir, med, limunovu koricu i sok, te zamrznuto voće stavite u posudu multipraktika ili blendera i smiksajte.


Kada dobijete glatku smjesu, ulijte je u zdjelice i poslužite ukrašenu voćem.
2.Ako želite čvršći sladoled, nakon što smiksate sastojke, držite 1-2 sata u zamrzivaču i promiješajte par puta prije nego se smrzne.
3.Ako želite slađi sladoled, kad sastojke smiksate, probajte i po želji dodajte još meda ili šećera.

NOSTALGIJA: BIO JE OMILJENA POSLASTICA VAŠEG DETINJSTVA, DA LI I DANAS ZNATE ŠTA JE OVO?

Rezultat slika za DUD
Kao deca obožavali smo ovaj plod, birali smo ga pre bilo koje druge hrane, čak smo se i otimali ko će više pojesti, a nismo ni slutili da je “ukus božanstva” koji ćemo zauvek pamtiti, prava superhrana!




Bogat antioksidantima, nutrijentima, vitaminima, dud je cenjen u celom svetu kao jedan od najboljih lekova iz prirode.

Svaki deo ove biljke je lekovit.


Možete koristiti koru, listove, sveže, ali i sušene plodove.

Pored toga što je cela biljka bogata antioksidantima, sadrži alkaloide zahvaljujući kojima naš imunitet jača, balansira šećer u krvi, a sušeni plodovi važe za jednu od najzdravijih prirodnih “grickalica”.

Zreli plodovi duda su jestivi i koriste se za nadeve, tartove, čaj, za dobijanje vina i likera.

Crni i crveni dud su sa najjačom aromom. Nezrele plodovi se ne preporučuju za jelo jer mogu imati blaga halucinogena svojstva. Crni, crveni i beli dud je raširen po celoj Evropi, Bliskom istoku, severnoj Africi i u Indiji.

Sazreva u leto, sezona mu je kraj jula-avgust mesec.

JOGURT DIJETA: ZA TRI DANA ‘BRIŠE’ NAJMANJE ČETIRI KILOGRAMA!


Jogurt dijeta službeno je i detaljno opisana u knjizi Ane Luque pod naslovom upravo “Jogurt dijeta”. No, na mreži se nerijetko javljaju varijacije te dijete s brojnim pozitivnim reakcijama ljudi koji su dijetu isprobali.


Kako navode, u svega tri dana ovom se dijetom mogu skinuti i do četiri kilograma. Djelovanje ove dijete temelji se na blagodatima probiotičkih jogurta koji potiču zdravlje crijevne flore. Hrana se zahvaljujući njima brže probavlja pa se tako i iz tijela izlučuju toksini.
Kada se hrana temeljito probavi, poboljšava se i zdravlje crijeva te opće zdravlje organizma. Naime, crijevna je flora sastavljena od različitih bakterija koje žive u čovjekovu probavnom traktu koje imaju i ulogu zaštite organizma od infekcija. Takvih je bakterija od 400 do 500 vrsta, a većina na organizam utječe pozitivno, dok su ostale potencijalno štetne, osobito kada crijevna flora nije uravnotežena. Do neuravnoteženosti može doći zbog stresa, teže bolesti, uporabe antibiotika i loše prehrane. Preporučuje se popiti čak do 2 litre jogurta svakoga dan.
Što se tiče jogurt dijete, uz jogurt se može jesti svježe voće, ali i meso, dok se trebaju izbjegavati zašećereni jogurti. Prema verziji autorice knjige Ane Luque, jogurt se ne pije sam, već se uz njega preporučuje konzumacija hrana s dozvoljene liste.

Ovo je jedan od primjera dijete za tri dana:
Prvi dan



Za doručak pojedite voćni ili obični nemasni jogurt s pahuljicama po vlastitoj želji. Za ručak na maslinovom ulju prodinstajte povrće te ga pomiješajte s rižom. Osim soli i papra, nemojte začinjavati povrće. Za desert pojedite voćni jogurt. Za večeru prije spavanja pojedite salatu sa šunkom ili mrkvom. Pomiješajte u to nemasni jogurt.

Drugi dan
Za doručak pojedite salatu od krastavaca začinjenu jogurtom. Za ručak ispecite puretinu na maslinovu ulju, a kao prilog pojedite šampinjone, rajčicu i papriku u koje umiješajte jogurt. Za večeru pomiješajte šumsko voće s jogurtom i pojedite.

Treći dan
Za doručak s jogurtom pomiješajte sir, jabuku, malo cimeta i sol (po želji). Ručajte file oslića uz prilog salatu od jogurta i krastavaca (možete dodati i senf po želji). Večerajte sto grama tjestenine, dodajte nasjeckanu papriku i kuhano jaje pa tome dodajte jogurt.
Dodatan savjet je da ovu dijetu ne prakticirate duže od tri dana kako ne biste tijelo oštetili za dodatna vlakna i vitamine. Dijetu možete ponoviti nakn nekog vremena pa se vratite normalnoj, uravnoteženoj prehrani.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design