23. 04. 2017.

BILO MI JE TEK 8 GODINA, KADA JE OTAC VARAO MAJKU SA KOMŠINICOM, MAJKA JE BILA LAVICA I BORILA SE, SJEĆAM SE...



Bilo mi je samo 8 godina, kada smo saznali kako otac vara majku, sa prvom komšinicom. Upravo ta komšinica je bila čest gost naše kuće, a da i nismo znali šta se dešava iza leđa.


Međutim, majka se borila kao lavica, nie odustajala.

Sjećam se te situacije, kao da je bilo jučer, njene tuge, straha, boli, nevjericce, sve je to bila jedna velika trauma za mene.


Na svu sreću, prošlo je, ostali smo svi zajedno, majka se izborila za svoj brak, nije dala da sve to propadne i nestane preko noći. NE PONOVILO SE!


Danas, nakon 20 godina mogu reci da je doslo do razvoda mojih roditelja sva ta bol, patnja i strah bi trajale 20 god a ne tih 365 dana.


Prema tome zene borite se za svoju porodicu!

ispovesti.rs

DIJELE VAS SAMO DVIJE KAŠIČICE DNEVNO OD SAVRŠENO TANKOG STRUKA BEZ MASNIH NASLAGA



Ovaj sirup će vam pomoći, ukoliko imate problema sa kojim kilogramom viška. Pomoću njega ćete smanjiti obim vašeg struka, viška vode u organizmu, te znatno poboljšati opće stanje vašg tijela.

Pored svega navedenoga, ovaj napitak, odnosno sirupčić je dobar i za vid.


Za sve to, potrebno vam je samo dvije kašokice dnevno, i vaš struk i salo, će biti kao kod nekog modela s naslvne strane časpoisa.


Zaboravili smo napomenuti i to, da ćete pomoću ovog napitka poboljšati sluh i pamećenje, jer je jedan od glavnih sastojaka hren, koji je bogat vitaminom C, kalijem, vitaminom B1, B6, B2, magnzijem, željezom, fosforom....., a pored toga, hren će ubrzati vaš metabolizam, stimulirat će također razvoj dobrih bakterija u organizmu, te smanjiti umor.



Potrebno vam je:

125 grama svježeg hrena
4 limuna
3 kašike meda
2 kašikice cimeta
2 cm korjena đumbira



Priprema

U blenderu izmiksajte hren i đumbir. Dodajte im iscijeđeni sok limuna i promiješajte u blenderu još tri minute.

Dodajte med i cimet i nastavite miješati dok se sve tobro ne ujedini.


Sirup prelijte u staklenu teglu, i ostavite u hladnoj i tamnoj protoriji.

Jedite po jednu kašiku dva puta dnevno prije obroka ili prije vježbanja.

Konzumirajte ga tri sedmice, pa napravite pauzu nekoliko dana,


Prije nego to počnete sa primjenom ovog sirupa, obavezno se konsultujte sa vašim ljekarom!


brzoukusno.blogspot.com / stvarukusa.rs

Kolač pun oraha i čokolade: Bezimeni desert niko ne zaboravlja


Sastojci za tijesto:
  • 10 bjelanaca
  • 250 gr kristal šećera
  • 220 gr mljevenih oraha
  • 3 male kašičice brašna


Sastojci za čokoladni fil:
  • 200 gr tamne čokolade
  • 250 ml tečne pavlake za šlag
Preliv:
  • 150 gr mliječne čokolade
  • 200 ml tečne pavlake za šlag
  • 1 mala kašičica putera
Priprema:
Prvo napraviti čokoladni fil. Sitno isjeckati čokoladu, ugrijati do vrenja tečnu pavlaku za šlag, preliti preko čokolade i dobro sjediniti, izmiješati da se dobije glatka i sjajna smjesa.
Dobro ohladiti u frižideru oko 3 – 4 sata. Bjelanca miksirati dok se ne dobije srednje čvrsta pijena pa polako dodavati šećer uz stalno miksiranje.
Kada se dobo miksira samo lagano umiješati mljevene orahe i brašno. Sipati smjesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pečenje.


Peći tijesto oko 20 – 25 min dok lako ne porumeni po površini. Pečeno tijesto ohladiti pa ga presjeći na tri jednaka djela kraćom stranom (dobiju se tri kore).
Ohlađenu čokoladu izmiksirati pjenasto i podjeliti na dva dijela. Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom fila, staviti treću koru. Nafilovan kolač staviti u frižider na dva – tri sata.
U međuvremenu otopiti čokoladu u tečnoj pavlaci, dodati kašiku putera, dobro izmiješati pa ostaviti na stranu da se preliv ohladi. Tečnim prelivom prelijte ohlađen kolač pa ga vratiti u frižider da preliv očvrsne, najbolje preko noći.
Sljedeći dan kolač sjeći na kocke i posluživati.

KOLAČ OD OBIČNI SASTOJAKA KOJE SVI IMAMO U KUĆI



Kolačić, koji je nama svim poznat, a to je NUTMA, odnosno PATIŠPANJA, koja nam je uvijek draga. Jednostavna je i brza za napraviti, a najboljeg je okusa kada malo odstoji u frižideru, jer je tada baš sočna :D Uvijek je možete napraviti svojim gostima, kao i porodici, jer ipak je to stari isprobani recept, koji neće omanuti.



Sastojci


TJESTO:



 - 10 jaja

 - 10 kašika šećera

 - 10 kašika ulja

 - 10 kašika brašna

 - 1 prašak za pecivo






AGDA



 - 500 ml vode

 - 400 g šećera

 - 1 vanila šećer za dekoraciju (posuti preko nutme)




Priprema

- prokuhati vodu sa šećerom

- sastaviti jaja i šećer

- dobro izmješati "do pjenušanja"


- dodati ulje

- u brašno umiješati prašak za pecivo

- potom dodati u smjesu jaja





- sve dobro izmješati

- tepsiju malo nauljiti i posuti s'malo brašna

- tjesto izliti u tepsiju srazmjernoj količini tjesta,


koristim dublju tepsiju veličine 32 cm

- peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20-25 min.

- potišpanju izrezati odmah vrelu


- potom je preliti vrelim prelivom

- kad biskvit upije preliv i malo se nadigne, posuti ga sa vanilij šećerom

- kolač poslužiti kad se dobro ohladi




receptizapet.blogspot.ba

KUDA OVAJ LUDI SVIJET IDE, SUPRUGI OVO MORAM REĆI




Ljudi moji pa kakvo je ovo vrijeme došlo, da li nam je ovo zapad donio ili smo mi takvi postali. Oženjen sam i već sam u braku dvije godine, ali ono što mi nije jasno kako djevojke mogu da idu tako nisko.



Što je najgore moja supruga može da pomisli svašta, ja njoj ove stvari ne smijem ni reći. U zadnjih mjesec dana djevojke mi se svjesno nabacuju iako na fejsu piše da sam u braku i sve su mi slike sa ženom.




Danas sam dobio poruku: “Fina ti je žena ali ja ću biti bolja i meni nije problem što si ti oženjen, ja ću tebe čekati”.



Šta više da radim ne znam ni sam, suprugi ću definitivno za ovo morati reći.



ispovesti.rs / bakina-kuhinjica.blogspot.com

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design