28. 03. 2017.

CARSKI RUČAK NIJE BEZ RAZLOGS DOBIO TAJ NAZIV A UVJERIT ĆETE SE I ZAŠTO


Meni su ovakvi recepti najdraži…jednostavni a ukusni

Sastojci 

  • 250g mljevenog mesa
  • 1 carska mjesavina





  • 1 glavica luka
  • 3 jaja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • zacini po zelji
  • mocarela


Priprema
1.Izdinstati mljeveno meso sa lukom i začinima.
2.Carski mješavinu samo prokuhati i procijedodi.



3.Sastaviti meso i carsku mjesavinu, staviti sve u vatrostanu tepsiju i preliti sa mjesavinom od jaja i vrhnja.
4.Staviti da se peče 20min na 220 stepeni.

Zaboravite na macarone, éclair je najbolji francuski kolač!


Jučer je u Parizu započeo tjedan mode. Tome u čast odlučili smo otkriti vam čime će se to modna klika sladiti idućih par dana. Ne, ne mislimo na macarone.

Premda je macaron u posljednjih nekoliko godina postao planetarno popularan, našem nepcu se pri posjeti Parizu u pamćenje više urezao kolač koji je dobio ime po tome što ga pojedete u brzini munje - éclair.

Éclair je duguljasti kolač od tankog tijesta ispunjen ukusnom kremom i prekriven glazurom. Pri izradi glazure pâtissier si može dati mašti na volju, tako ćete nerijetko vidjeti éclair prekriven čokoladom, pistacijima, šarenim mrvicama, voćem, karamelom, ali i pravim cvijećem, zlatnim listićima i jestivim slikama koje su preslije velikih djela koja vise u Louvreu.

Želite li u Parizu probati dobar éclair, posjetite Fauchon, L'Éclair de Génie, L’Atelier de l’Éclair ili Restaurant Le Dali at Le Meurice.

SUPER RECEPT ZA SUPER ČOKO TORTU : Ruski recept slatkog zalogaja

Fotografija korisnika/ce Super Recepti.

SASTOJCI:
Za kuglice sa sirom:
  • 250 gr krem sira
  • 50 gr prah šećera
  • 3 kašike gustina
  • 60 gr kokosa
  • 2 žumanca
Za biskvit:
  • 2 kašike brašna
  • 6 bjelanaca
  • 4 žumanca
  • 40 gr prah šećera
  • 3 kašike kakaa
  • 2 kašike gustina
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 1 mala kašičica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • malo soli




Glazura:
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 3 kašike kiselog vrhnja
NAČIN PRIPREME:

Pripremite kuglice tako što ćete pomiješati prvo krem sir i šećer u prahu,a zatim dodati gustin i žumanca.Sve umutiti mikserom i umiješati kokos.
Od dobivene smjese oblikujte rukama kuglice i redajte ih na papir za pečenje,a zatim ostavite u frižider.
U posudi pomiješati dva ćumanca sa šećerom u prahu i umutiti mikserom.
Čokoladu istopiti na pari pa ostaviti da se prohladi i umiješati u smjesu sa žumancima.
Bjelanca takođe umutiti i dodati 20 gr šećera u prahu.
Polako sve sjediniti sa čokoladnom smjesom.




U drugu posudu pomiješajte zatim kakao,gustin i pecivo,a zatim dodajte brašno pomiješano sa vanilin šećerom.

Suhu smjesu zatim pomiješajte sa smjesom od čokolade.

U kalup za torte poredati kuglice od sira i kokosa,a zatim prelijte čokoladnom smjesom ( SLIKA ).
Pecite sve u rerni 35-40 minuta na 180°.

Na kraju kada vam se kolač ispeče prelijte ga čokoladnom glazurom (istopite čokoladu sa kiselim vrhnjem).

Ostavite tortu u frižider da se ohladi i stisne,a zatim poslužite.



LEDENA TORTA SA PUDINGOM OD VANILIJE I ČOKOLADE KOJA ĆE VAS OBORITI SA NOGU


Sastojci
Biskvit
  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 300 ml mlijeka




Krema
  • 6 žutanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije
  • 300 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 3 žlice šećera
Krema od čokolade
  • 300 ml mlijeka
  • 1 puding od čokolade
  • 3 reda čokolade
  • 1 žlica šećera
Za ukrašavanje
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • ili
  • 2 vrećice šlaga
  • 250 ml mlijeka
Priprema:
Biskvit
1.
Pećnicu zagrijati na 175*C.
2.
Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.
3.
Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.
4.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175*C 10-15 minuta.
5.
Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema
1.
Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.
2.
U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.
3.
Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.



Krema od vanilije
1.
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
2.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
3.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade
1.
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
2.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
3.
U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.
4.
  U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu.
Posluživanje
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!

KILERICA! OVO JE JEDAN OD NAJSTARIJIH RECEPATA U MOJOJ BILJEŽNICI, UJEDNO I NAJFINIJIH.


Ne mogu se sjetiti tko mi je dao recept, ali jedan je od boljih koje imam. Nekako, što sam starija, to mi se više sviđaju ovi stari, tradicionalni kolači, koje možemo vidjeti uglavnom na svadbama i kirvajima.

SASTOJCI
2 lista oblatne
6 bjeljanjaka



200 g šećera
200 g mljevenih oraha

FIL
6 žumanjaka
150 g šećera
5 žlica jake, skuhane crne kave
100 g čokolade za kuhanje
200 g margarina ili maslaca

PRIPREMA
1.Izraditi snijeg od bjeljanjaka i šećera. Dodati mljevene orahe i tom smjesom premazati dvije oblatne (ravna strana dolje, mazati preko rupičaste strane oblatne). Oblatne staviti na obrnutu stranu protvana i peći na 200 stupnjeva nekoliko minuta, dok smjesa na oblatni ne dobije žućkastu boju.


Oblatne neće biti ravne, ali neka vas to ne brine – to ćete kasnije riješiti.
2.Za fil je potrebno na pari izraditi žumanjke i šećer. Kada se to zgusne, dodati kavu i otopljenu čokoladu. Još malo raditi na pari. Izgledat će malo rijetko, ali hlađenjem će se stegnuti. U hladno dodati izrađeni margarin, odnosno maslac.
3.Slaganje: oblatne prerezati po pola (ne po dužini, nego po širini). Dobiti ćete četiri dijela. I fil podijelite na četiri dijela. Mazati oblatne i slagati jednu na drugu, ali zadnju oblatnu ne mazati odmah filom već preko nje staviti papir za pečenje i neki protvan na koji ćete staviti nekoliko knjiga da se Kilerica izravna. Kada se sve lijepo poravna nanijeti fil i na zadnju oblatnu i posuti mljevenim orasima.
4.Tako dobiven kolač izrezala sam u četiri “trake”, pa svaku dobiven “traku” rezala nazubljenim nožem na štanglice.

http://www.coolinarika.com/

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design