27. 03. 2017.

PRIPREMA CIJELA 2 MINUTA....MEKANE PROICE SA SIROM


SASTOJCI:
2 jajeta
1 čaša (180ml) jogurta
2 čaše kukuruznog brašna



1/2 čaše ulja
1/2 kesice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
300 gr sira

PRIPREMA:
Umutiti jaja žicom, dodati jogurt, brašno, prašak za pecivo i so i izmutiti da se masa sjedini.


Sir izlomiti na kockice i dodati smesi. Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 15 minuta.
Rezultat slika za PRIPREMA CIJELA 2 MINUTA....MEKANE PROICE SA SIROM
Rezultat slika za PRIPREMA CIJELA 2 MINUTA....MEKANE PROICE SA SIROM

EKSTRA BRZ I JEDNOSTAVAN KOLAČ

Rezultat slika za brzi cokoladni kolac
Sastojci
3 čaše kiselog mlijeka (čaša od 2 dl)
3 čaše šećera



3 čaše brašna
3 kašike kakao
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo

Priprema:
Sjediniti sve navedene sastojke u glatku kompaktnu masu. Razliti u tepsiju obložen papirom za pečenje. Peći 30 tak minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni °C, pišu “Recepti za sva jela“…

Pečeni kolač isjeći na kockice i preliti sirupom od:
15 kašika mlijeka
13 kašike šećera



125 gr margarina
200 gr mliječne čokolade
Sve ovo prokuhati i vruće preliti preko isječenog kolača.
Rezultat slika za brzi cokoladni kolac
Rezultat slika za brzi cokoladni kolac

RECEPT DOBIJEN TEŠKOM MUKOM IZ JEDNOG RESTORANA ZA TIRAMISU BEZ JAJA


Sastojci
250 ml slatke pavlake
500 g mascarponea
100 g šećer u prahu



1 vanilin šećer
par kapljica limunovog soka
250 ml hladne kafe
4 cl amareto likera



oko 60 piškota
kakao za posipati tiramisu

Priprema
U skuhanu, hladnu kafu dodati amareto liker. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati šećer u prahu, vanilin šećer, mascarpone i par kapljica limunovog soka. Piškote umočiti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piškote, krema itd… Završiti sa kremom, posipati sa kakaom. Ostaviti tiramisu preko noći da se stegne i da se piškote potpuno omekšaju,
piše “Coolinarka“…
Rezultat slika za TIRAMISU
Rezultat slika za TIRAMISU

Super recept: Hurmašice na brzinu

Rezultat slika za hurmasice
Isprobano dobre, a svi im se obraduju. Ovo su najbolji kolači naših baka. Super recept, a lako za napraviti.

Sastojci:
3 jaja
3 male šoljice šećera
3 male šoljice ulja



12 šoljica brašna (ako je tijesto mekše još malo brašna dodajte)
prašak za pecivo

Sastojci za agdu:
9 šoljica šećera
8 šoljica vode

Priprema hurmašica:
Jaja izmutit viljuškom i dodati šećer, pa još malo izmutit. Dodat i ulje pa izmutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo pa izmješati kašikom, pišu “Namirnice“… Za agdu šećer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople hurmašice.



Rezultat slika za hurmasice
Rezultat slika za hurmasice


26. 03. 2017.

Recept za Domaći Bezglutenski Hljeb koji Ne Goji i Odličan je Za Dijabetičare

Recept za Domaći Bezglutenski Hljeb koji Ne Goji i Odličan je Za Dijabetičare
Heljda- sjeme biljke Fagopyrum esculentum, porijeklom iz Azije. Heljda često služi kao zamjena za rižu ili se priprema kao kaša. Također se koristi i haljdino brašno koje može imati tamniju ili svjetliju boju. Tamnije brašno ima više nutrijenata.

Sastojci za domaći bezglutenski hljeb:
jedna kesica kvasca ( ili svježi kvasac)
pola litra mlake vode
500 grama heljdinog brašna



kašičica soli
kašičica šećera
3 kašike maslinovog ulja

Priprema:
Sjediniti u većoj posudi heljdino brašno, kesicu kvasca, so i šećer. Izmiješati i dodati maslinovo ulje. Postepeno dodavati toplu vodu i zamijesiti dobro da se masa lijepo sjedini. Nakon toga, tijesto pokriti krpom i ostaviti ga da nadođe oko pola sata do 40 minuta.


Zagrijati rernu na 250 stepeni, a u međuvremenu podmazati tepsiju i staviti tijesto u nju. Kad se rerna ugrije, staviti hljeb da se peče oko 45 minuta na 200 stepeni.

Savjet plus:
Gornji dio hljeba premazati sa malo maslinovog ulja kako bi korica bila ljepša i ukusnija.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design