27. 03. 2017.

RECEPT DOBIJEN TEŠKOM MUKOM IZ JEDNOG RESTORANA ZA TIRAMISU BEZ JAJA


Sastojci
250 ml slatke pavlake
500 g mascarponea
100 g šećer u prahu



1 vanilin šećer
par kapljica limunovog soka
250 ml hladne kafe
4 cl amareto likera



oko 60 piškota
kakao za posipati tiramisu

Priprema
U skuhanu, hladnu kafu dodati amareto liker. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati šećer u prahu, vanilin šećer, mascarpone i par kapljica limunovog soka. Piškote umočiti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piškote, krema itd… Završiti sa kremom, posipati sa kakaom. Ostaviti tiramisu preko noći da se stegne i da se piškote potpuno omekšaju,
piše “Coolinarka“…
Rezultat slika za TIRAMISU
Rezultat slika za TIRAMISU

Super recept: Hurmašice na brzinu

Rezultat slika za hurmasice
Isprobano dobre, a svi im se obraduju. Ovo su najbolji kolači naših baka. Super recept, a lako za napraviti.

Sastojci:
3 jaja
3 male šoljice šećera
3 male šoljice ulja



12 šoljica brašna (ako je tijesto mekše još malo brašna dodajte)
prašak za pecivo

Sastojci za agdu:
9 šoljica šećera
8 šoljica vode

Priprema hurmašica:
Jaja izmutit viljuškom i dodati šećer, pa još malo izmutit. Dodat i ulje pa izmutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo pa izmješati kašikom, pišu “Namirnice“… Za agdu šećer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople hurmašice.



Rezultat slika za hurmasice
Rezultat slika za hurmasice


26. 03. 2017.

Recept za Domaći Bezglutenski Hljeb koji Ne Goji i Odličan je Za Dijabetičare

Recept za Domaći Bezglutenski Hljeb koji Ne Goji i Odličan je Za Dijabetičare
Heljda- sjeme biljke Fagopyrum esculentum, porijeklom iz Azije. Heljda često služi kao zamjena za rižu ili se priprema kao kaša. Također se koristi i haljdino brašno koje može imati tamniju ili svjetliju boju. Tamnije brašno ima više nutrijenata.

Sastojci za domaći bezglutenski hljeb:
jedna kesica kvasca ( ili svježi kvasac)
pola litra mlake vode
500 grama heljdinog brašna



kašičica soli
kašičica šećera
3 kašike maslinovog ulja

Priprema:
Sjediniti u većoj posudi heljdino brašno, kesicu kvasca, so i šećer. Izmiješati i dodati maslinovo ulje. Postepeno dodavati toplu vodu i zamijesiti dobro da se masa lijepo sjedini. Nakon toga, tijesto pokriti krpom i ostaviti ga da nadođe oko pola sata do 40 minuta.


Zagrijati rernu na 250 stepeni, a u međuvremenu podmazati tepsiju i staviti tijesto u nju. Kad se rerna ugrije, staviti hljeb da se peče oko 45 minuta na 200 stepeni.

Savjet plus:
Gornji dio hljeba premazati sa malo maslinovog ulja kako bi korica bila ljepša i ukusnija.

RADITE TO SVAKI DAN ALI VAM UZROKUJE RAK DOJKE…

RADITE TO SVAKI DAN ALI VAM UZROKUJE RAK DOJKE...
Današnja istraživanja su pokazala da ljudi koji piju tri šolje mlijeka na dan povećavaju šanse za rak.


Oni te šanse povećavaju za tri puta i to je rak dojke. Mlijeko je veoma odgovorno za nastanak raka dojke i to se već mnogo godina predpostavljalo. Prije su govorili da uništava rak ali sada govore da će pomoći raku da se razvija. Rak dojke najviše se pojavljuje u Finskoj,SAD-u,Kanadi i Švedskoj a oni imaju dosta potrošnje mlijeka.


Pored mlijeka šanse za dobijanje raka povećava i svinjetina i šećer. Smanjit ćete šanse za rak dojke korištenje povrća i ribe. Žene koje nose i uske grudnjake dugo sati također imaju više šanse za rak dojke.

Čudo od otopine za sobne biljke: S ovim cvjećari vraćaju život uvenulom cvijeću!

Rezultat slika za SOBNO CVIJEĆE

Ako vašem cvijeću nije dovoljna samo vaša ljubav, pokušajte ovom otopinom

Želite li da vaše sobne biljke cvjetaju često i bogato?


Poslušajte savjete iskusnih cvjećara. Ove korisne preporuke pomoći će vam da uzgojite pravi cvjetni vrt na svom prozoru.

Tajna bogatog sobnog vrta je jednostavna: da biljke cvjetaju još ljepše i bujnije, treba ih dobro prihranjivati, prenosi uspesnazena.com.

Kako pravilno pripremiti otopinu za prihranu biljaka:

1. Praktično, sve biljke vole šećer (a kaktusima je to omiljen slatkiš). Može se, prije zalijevanja, zemlja u loncu posuti 1 žličicom šećera ili napojiti biljku slatkom vodicom (1 čajna žlica šećera na 1 čašu vode).




Fikuse možete jednom mjesečno zalijevati zaslađenom vodom. Na 1 litru vode uzima se 1 čajna žlica šećera. Listovi fikusa mogu se brisati mlijekom. To će doprinijeti sjaju i ljepoti biljke.

Mlijeko je, inače, vrlo korisno za biljke. Neke domaćice ubrizgavaju špricom mlijeko, izravno u stablo biljke.

2. Odličan učinak na biljke daje prihranjivanje ricinusovim uljem.

U litru vode, koja je odstajala nekoliko dana, treba dodati 1 čajnu žlicu ricinusovog ulja. Bocu dobro zatvorite i dobro promućkajte. Ricinusovo ulje se treba rastvoriti i dobro sjediniti s vodom, da ne bi opeklo korijene biljaka. Odmah, nakon mućkanja, dok se ulje nije podiglo, zalivamo cvijeće.

Ako biljka cvjeta jednom godišnje, dovoljna je jedna takva prihrana. Ako biljka cvijeta stalno, potrebno ju je prihranjivati ​​jednom mjesečno.

3. Imunitet sobnih biljaka odlično pojačava prskanje otopinom aspirina (andola).

Jednu tabletu od 300 mg treba otopiti u 1 l vode. Nakon toga, biljke prskati raspršivačem.

4. Biljke možete zalijevati sljedećim otopinom:

Uzmimo korice nara, ili bilo kojih citrusa, i prelivamo vodom. Ostavljamo da prenoći. To je sve! Hranjiva otopina za zalijevanje biljaka je spremna.

Štetočine, gljivice…

Ako ste primijetili da vaše biljke počinju venuti iz neobjašnjivih razloga – uzrok mogu biti sitne štetočine, mušice, koje je teško uočiti golim okom.

U ovom slučaju bit će od koristi sljedeći trik: Za njegovu realizaciju bit će potrebno samo nekoliko običnih šibica. Jednostavno, zabodite ih glavicama u zemlju, na udaljenosti 5 cm od ruba lonca, i zalijte cvijeće. Nakon 2 dana, zamijenite šibice novim, a nakon još 2 dana mušice će nestati.

Od sada ne morate zalijevati sobne biljke insekticidima. Fosfor i sumpor, koji su u sastavu smjese glave šibica, prodiru u tlo i pouzdano oslobađaju biljku od nezvanih gostiju.

Da biste spriječili pojavu gljivica, koristite bakrene novčiće. Stavite nekoliko novčića u tlo oko biljke, i bakar će uništiti sve spore gljiva.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design