26. 03. 2017.

ČUVAO SAM SE ZA ONU PRAVU KAKO BI SE REKLO, I UPOZNAO SAM JE, SVIDJELA MI SE


ČUVAO SAM SE ZA ONU PRAVU KAKO BI SE REKLO, I UPOZNAO SAM JE, SVIDJELA MI SE ĆIM JE PROGOVORILA, LIJEPA, PAMETNA, ZABAVNA I ONO SVE ŠTO CURA TREBA IMATI.


PROHODALI SMO I SVE SUPER DOK NIJE DOŠLO DO IZRAŽAJA TO ŠTO SAM JA SIROMAŠAN A ONA BOGATA, JA SE TRUDIO STUDIRATI ALI MORAO SAM I RADITI, ODUGOVLAČIO SAM GODINE JER JE BILO TEŠKO S POSLOM ALI POLAGAO SAM ISPITE.


JEDNOM JOJ JE PUKLO PREKINULA S MENOM I BOLJELO JE JAKO. Prekid kao prekid je bolio ali ne kao njena rečenica koju je izjavila. “Voljela bi da se nađemo za 30 40 godina da porazgovaramo i vidimo ko je kako završio.”

PRESELIO SAM SE U AUSTRIJU I NAKON NEKOLIKO NEDJELA, ODLUČIM DA ODEM DA SE OŠIŠAM….


Preselio sam se u Austriju i nakon nekoliko nedelja, odučim da odem da se ošišam… Poznavanje Nemačkog 0,001%, nađem sliku frizure kakvu hoću i krenem u salon koji je nedaleko od mog stana.


Pre polaska preko Google translate naučim napamet šta sve trebam da kažem kada uđem u salon. Ulazim u salon čekam da mi neko priđe, posle par minuta prilazi mi dečko koji tu radi i ja mu kažem da hoću “SEČENJE KOSE” Na šta je on bukvalno pao od smeha, da bi mi posle dobrih 2-3 min koliko nije mogao da dođe do daha od smejanja rekao:


“Ajde ba zemo, sad mi fino reci šta ti treba”. I sada kad zakazujem termin za šišanje upisuje me kao Google Translate.

VEĆ JE POSTALA HIT A JAGODE TEK POČELE...PITA SA JAGODAMA


Sastojci:
300 g lisnatog testa
125 g krem sir



50 g prah šećera
250 g jagoda
1 kašičica vaniling ekstrata ili vanilla paste
i još:
1 manje jaje
1 kašičica šećera

Priprema
1.Uključiti rernu na 200°C da se greje dok vi pripremite sve ostalo.
2.Jagode oprati, osušiti i iseći na listiće, otprilike na 4 listića, ako su manje a ako su veće na više.


Krem sir, sobne temperature, umutiti sa šećerom u prahu, dodati vanilu i sjediniti sve zajedno.
3.Lisnato testo otvoriti ( po želji, lisnato testo možete napraviti i sami, ja nisam imala vremena i koristila sam smrznuto, koje sam prethodno ostavila u frižider da se odledi ) sredinu testa ostaviti u komadu a stranice iseći na trakice, donji i gornji deo ostaviti malo veći.
4.Na sredinu testa naneti pripremljen fil od krem sira i preko poređati isečene jagode. Donji i gornji deo, koji je malo veći, preklopiti preko sira i jagoda, tako da vam fil ne curi a isečene trakice preklapati jednu preko drugože, malo ukoso. Pre nego što preklopite gornje trakice, duži deo testa preklopiti preko gornjeg dela fila i završiti sa trakicama. Radite sve ovo što brže možete da vam testo ostane hladno.
5.Premazati sa umućenim jajetom,posuti sa kristal šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni, oko 25 do 30 minuta ili dok vam lepo ne porumeni. Pečenu piti ohladiti, iseći na parčiće, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

Kuća nikako da zamiriše na čisto? Isprobajte OVU CAKU, i svi gosti će vas pitati da im odate svoju tajnu!


Kuhinja, kupatilo, pa čak i komadi namještaja poput kauča ili tepiha umiju da u sebi zadržavaju neprijatne mirise zbog kojih koliko god čistili dom nikada ne miriše potpuno čisto. Kada neprijatni mirisi zavladaju kućom, i prosto odbijaju da nestanu, većina ljudi poseže za osvježivačima prostora. To jeste lako rješenje, ali oni su uzrok unutrašnjeg zagađenja, fenomena koji je podjednako opasan kao i spoljašnje zagađenje vazduha o kome slušamo već godinama.Unutrašnje zagađenje povećava rizik za oboljevanje od raka, ali i astme, a to je dokazano i u istraživanju sprovedenom 2007. godine. Čak je i istraživanje nad 2000 trudnica objavljeno u ” The Journal of Public Health”pokazalo da trudne žene koje koriste osvježivače vazduha imaju mnogo veće šanse da rode djecu sa plućnim infekcijama. Ali, postoji način da i dalje koristite osvježivač vazduha, i da on bude potpuno siguran! Naravno, radi se o kućnoj varijanti, a evo kako možete da ga napravite:

POTREBNO JE:
– 4 kašičice sode bikarbone
– 2 kapljice esencijalnog ulja lavande



– 2 kapljice esencijalnog ulja eukaliptusa
– 3 čaše vode

Sve ove sastojke pomešajte u jednoj činiji pa onda prespite u čistu bocu sa raspršivačem i koristite po potrebi.




NAPOMENA
Pojedina esencijalna ulja se ne preporučuju trudnicama, pa ukoliko ste u drugom stanju svakako se konsultujte sa svojim ljekarom, a možete napraviti i rastvor samo od vode i sode bikarbone koji je sasvim siguran, a i efikasan.

Vrlo jednostavni kruh - tijesto je hrskavo a nadjev mekan i sočan,problem nastaje kad se treba prestati jesti ,uživajte drage moje !

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
 Sastojci 4 osobe
    500g brašna /može glatko ili miješano
    1žlica instant kvasca /ili 1/2 svježeg
    1/2žličice soli


 
  na vrh noža šećera
    1 žlica ulja
    mlake vode koliko treba

    Nadjev:
    200g feta sira
    3žlice maslinovog ulja /1 žlica za premazat zdjelu
    1žličica origana/majčina dušica

    Premaz.
    1 žutanjk
    3-4žice sezama

Priprema

    1.Od sastojka zamijesite tijesto ,jako je jednostavno kao tijesto za pizzu.Tijesto formirate u kuglu ,pokrijete običnom kesom ili poklopcem i ostavite stajati 30-45 min.da se tijesto digne .


Razmrvite feta sir .
    2.Tijesto stavite na radni stol na koji ste stavili malo brašna.Raširite tijesto u krug prvo oklagijom a možete kasnije i malo rukom da bude ne pretanko kao jufke ali ni predebelo tijesto .Premažete tijesto dobro maslinovim uljem a potom stavite ako želite origano a zatim feta sirom .Na jednom dijelu/prema sebi/prstima napravite rupu  do sredine kruga ,a potom sa obje ruke rolajte tijesto u veliku kobasu.Kad ste došli do kraja kobasu lagano rukama raširite.

    3.Okruglu keramičku zdjelu za pečenje lagano nauljite .Stavite tijesto u puž ,pazeći da e ne spoje krajevi. Pokrijete i pustite na toplom mjestu pola sata da se tijesto diže.Zagrijete pećnicu na 200C .Puža bogato namažete žumanjkom i pospete sezamom.Pecite puža negdje 35 min ili dok se ne počne micati po protvanu .Ako želite možete na dno zdjele staviti papir za pečenje.
 
4.Meni je najdraži dok je topao a vi po ukusu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design